مقام ارشد روس: اعضای ناتو آمادگیهای نظامی خود را افزایش میدهند
تهران-ایرنا- مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) هشدار داد که مسکو به افزایش آمادگیهای نظامی کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، از جمله تقویت مواضع آنها در مرز با روسیه و بلاروس توجه میکند.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی ناریشکین در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی اظهار داشت: شاهد افزایش آمادگیهای نظامی کشورهای ناتو از جمله تقویت مواضع آنها در مرزهای روسیه، جمهوری بلاروس و منطقه «کالینینگراد» روسیه هستیم.
اظهارات ناریشکین در حالی مطرح میشود که او امروز (سهشنبه) اعلام کرد که در دیدار با الکساندر لوکاشنکو رئیسجمهور بلاروس، درباره مسائل امنیتی منطقهای و جهانی گفتوگو کرده است.
وی افزود که سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) و کمیته امنیت دولتی بلاروس (KGB)، نشست مشترکی در شهر موگیلف در شرق بلاروس برگزار خواهند کرد.
مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه به خبرنگاران گفت که کشورهای «تحریککننده» یعنی لهستان و کشورهای بالتیک باید متوجه باشند در صورت تجاوز احتمالی ناتو به «اتحادیه روسیه و بلاروس»، اولین کشورهایی خواهند بود که آسیب میبینند.
پایبندی یکطرفه روسیه به تعلیق حمله به تاسیسات انرژی
ناریشکین در ادامه تاکید کرد که روسیه همچنان «بهطور کامل به تعهدات خود» در چارچوب تعلیق حمله به زیرساختهای انرژی پایبند است، در حالیکه اوکراین «تقریباً هر روز» حملاتی انجام میدهد.
وی با بیان اینکه «مقامات اوکراینی خواهان ادامه درگیری نظامی هستند»، افزود که حل و فصل مسالمتآمیز این درگیری به معنای «وضعیت عاری از سلاح هستهای و بیطرفی اوکراین، غیرنظامی کردن و نازیزدایی دولت اوکراین و لغو تمام قوانین تبعیضآمیزی است که پس از کودتای 2014 تصویب شد.»
چشم انداز مذاکرات مسکو-واشنگتن
مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه همچنین گفت این واقعیت که مسکو و واشنگتن دوباره با یکدیگر گفتوگو میکنند، نکته مثبت بزرگی و یک «تغییر مطلوب» در مقایسه با روابط روسیه با دولت پیشین جو بایدن رئیسجمهور سابق آمریکا است.
این مقام روس اظهار داشت: دولت ایالات متحده به وضوح به دنبال درک علل بحران اوکراین و حل آنها است.
به گزارش ایرنا ، جنگ اوکراین که در اسفند 1400 با حمله روسیه آغاز شد، نتیجه بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو در مورد گسترش ناتو در شرق اروپا بود. روسیه پیش از آغاز درگیریها بارها هشدار داده بود که ادامه توسعه ناتو به سمت مرزهایش، تهدیدی جدی برای امنیت ملی این کشور خواهد بود. اما این هشدارها مورد توجه قرار نگرفت و در نهایت، بحران اوکراین به جنگی گسترده تبدیل شد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه 28 اسفند 1403 در دومین تماس تلفنی خود با رئیسجمهور آمریکا از پیشنهاد دونالد ترامپ مبنی بر توقف حملات به زیرساختهای انرژی به مدت یکماه استقبال و به گزارش کرملین، همان زمان، دستور توقف این حملات را صادر کرد.
این در حالی است که وزارت دفاع روسیه سهشنبه 26 فروردین 1404 اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته همانند روزهای اخیر، نیروهای مسلح اوکراین 6 حمله به تاسیسات زیرساختی انرژی روسیه در مناطق بریانسک، خرسون و کورسک انجام دادند.
در هفتههای اخیر، مقامات ارشد آمریکا و روسیه در سطوح مختلف دیپلماتیک و نظامی گفتوگوهایی را با هدف بررسی مسائل امنیتی و بحران اوکراین انجام دادهاند.
منبع: ایرنا