لغزش طلا با زمزمه صلح
دنیای اقتصاد :
در پایان هفتهای پرنوسان برای بازارهای جهانی، قیمت طلا بیش از یک درصد کاهش یافت. علت اصلی این افت، انتشار اخباری درباره احتمال کاهش تنشهای تجاری میان آمریکا و چین بود. چین اعلام کرد که برخی کالاهای آمریکایی را از تعرفههای وارداتی معاف میکند؛ اقدامی که امید به توافق تجاری میان دو قدرت اقتصادی بزرگ را افزایش داده است. بهدنبال این خبر، قیمت طلای نقدی به حوالی سطح ۳۳۰۰ دلار کاهش یافت. این اتفاقات نشاندهنده افزایش خوشبینی فعالان بازار از آینده تجارت جهانی است.
طلای جهانی در روز سهشنبه به بالاترین قیمت خود در همه دوران، یعنی 3500 دلار در هر اونس دست یافت. با این حال، پس از رسیدن به این سقف نمادین، وارد فاز اصلاح قیمت شد و طی روزهای بعد به زیر سطح 3300 دلاری رسید. قیمت معاملات آتی طلا نیز به حدود 3310 دلار رسید که نشاندهنده کاهش محسوسی بود. تحلیلگران معتقدند که با افزایش خوشبینی نسبت به توافق تجاری، تقاضا برای داراییهای امن مانند طلا کاهش یافته است.
در همین حال، دلار آمریکا تقویت شد و ارزش بازارهای سهام اروپا رشد کرد؛ اتفاقاتی که به فشار بیشتر بر بازار طلا انجامید. چرا که تقویت ارزش دلار باعث گرانتر شدن طلا برای خریداران غیرآمریکایی میشود. اگر مذاکرات تجاری به نتیجه برسد، تحلیلگران افت قیمت طلا تا مرز 3هزار دلار را نیز دور از انتظار نمیدانند. این در حالی است که طلا از ابتدای سال تاکنون حدود 26 درصد رشد داشته است. تحلیلهای تکنیکال نشان میدهند که سطح مقاومت بعدی طلا 3500 دلار و سطح حمایتی اصلی 3200 دلار است. همراستا با طلا، بازار سایر فلزات گرانبها نیز عمدتا نزولی بود. نقره با افت 0.6 درصدی به قیمت 33 دلار و 34سنت رسید. پلاتین و پالادیم نیز کاهش قیمت داشتند. در بازار ارز نیز دلار در مسیر نخستین افزایش هفتگی از ماه مارس بود. طی هفته گذشته شاخص دلار رشد کرد و در برابر ین و فرانک سوئیس تقویت شد، همزمان با این اتفاق، یورو و پوند کاهش یافتند.
در ژاپن، مذاکرات تجاری با آمریکا در حال پیگیری است و گفته میشود که دور دوم این مذاکرات، هفته آینده برگزار خواهد شد. با این حال، تحلیلگران هشدار دادهاند که تاثیر منفی تعرفهها بر رشد اقتصادی آمریکا هنوز از بین نرفته و میتواند موجب نوسانات بیشتر در بازارها شود. در بخش شرکتهای معدنی، شرکتهای بزرگ تولیدکننده طلا مانند نیوماونت و اگنیکو ایگل، عملکرد مالی بسیار موفقی در سهماهه نخست سال 2025 داشتهاند. نیوماونت، بزرگترین تولیدکننده طلای جهان، سود خالصی معادل 1.4 میلیارد دلار گزارش کرده است. با اینکه تولید طلا در این دوره 19 درصد کاهش یافته، اما افزایش چشمگیر قیمت طلا این کاهش را جبران کرده است. در همین حال، شرکت اگنیکو ایگل نیز سودی فراتر از پیشبینیها ثبت کرد. سود خالص این شرکت به 815 میلیون دلار رسید و هزینههای تولید نسبت به سال گذشته کاهش یافت.
منبع: دنیای اقتصاد