عبور از دروازه تاریخ با واکنش شدید امام خمینی به تهاجم فیضیه

عبور از دروازه تاریخ با واکنش شدید امام خمینی به تهاجم فیضیه
خلاصه اخبار

امروز سوم فروردین ۱۴۰۴ خورشیدی برابر با ۲۳ رمضان ۱۴۴۶ هجری و ۲۳ مارس ۲۰۲۵ میلادی منشأ مناسبات، اتفاقات و حوادث تاریخی مختلف است.

به گزارش ایسنا، امروز سوم فروردین 1404 خورشیدی به اهم مناسبت‌ها و اتفاقات تاریخی این روز می‌پردازیم.

عبور از دروازه تاریخ با واکنش شدید امام خمینی به تهاجم فیضیه

واکنش شدید امام خمینی به تهاجم فیضیه- 1342

عصر روز سوم فروردین 1342، یک روز بعد از حمله مزدوران رژیم پهلوی به مدرسه فیضیه قم، منزل امام خمینی (ع) به مرکز اجتماع مردم و روحانیان مبارز تبدیل شد.

امام پس از اطلاع از جریان تهاجم به مدرسه فیضیه با انتشار اعلامیه‌ای رژیم پهلوی را رسوا کرده و فتوای مهم خود را صادر کردند. ایشان با شجاعت مثال زدنی به علما و روحانیونی که طلاب و عموم مردم را با سلاح تقیه به سکوت فرا می‌خواندند به فریاد و حضور در صحنه دعوت کردند.

ایشان در این اعلامیه نوشتند: «حمله کماندوها و مامورین انتظامی دولت با لباس مبدل و به معیت و پشتیبانی پاسبان ها به مرکز روحانیت، خاطرات مغول را تجدید کرد، با این تفاوت که آنها به مملکت اجنبی حمله کردند و اینها به ملت مسلمان خود و روحانیون و طلاب بی پناه. در روز وفات امام صادق (ع) با شعار جاوید شاه به مرکز امام صادق و به اولاد جسمانی و روحانی آن بزرگوار، حمله ناگهانی کردند و در ظرف یکی دو ساعت، تمام مدرسه فیضیه، دانشگاه امام زمان ـ صلوات اللّه و سلامه علیه را با وضع فجیعی در محضر قریب بیست هزار مسلمان غارت نمودند و درب های تمام حجرات و شیشه ها را شکستند. طلاب از ترس جان، خود را از پشت بام ها به زمین افکندند، دست ها و سرها شکسته شد، عمامۀ طلاب و سادات و ذریۀ پیغمبر را جمع نموده آتش زدند، بچه های 16ـ17 ساله را از پشت بام پرت کردند، کتاب ها و قرآن ها را چنانکه گفته شده پاره پاره کردند.

اکنون روحانیون و طلاب در این شهر مذهبی تامین جانی ندارند، اطراف منازل علما و مراجع، محصور به کارآگاه و گاهی کماندو و مامورین شهربانی است. مامورین تهدید می کنند که سایر مدارس را نیز به صورت فیضیه درمی آوریم، طلاب محترم از ترس مامورین، لباس های روحانیت را تبدیل نموده اند، دستور داده اند که طلاب را به اتوبوس و تاکسی سوار نکنند، در مجامع عمومی، مامورین درجه دار به روحانیون ـ عموماً و به بعضی افراد ـ به اسم ناسزا می گویند و فحش های بسیار رکیک می دهند. شب ها پاسبان ها ورقه های فجیع با امضای مجعول پخش می کنند.

اینان با شعار «شاه دوستی»، به مقدسات مذهبی اهانت می کنند. شاه دوستی یعنی غارتگری، هتک اسلام، تجاوز به حقوق مسلمین و تجاوز به مراکز علم و دانش، شاه دوستی یعنی ضربه زدن به پیکر قرآن و اسلام، سوزاندن نشانه های اسلام و محو آثار اسلامیت، شاه دوستی یعنی تجاوز به احکام اسلام و تبدیل احکام قرآن کریم، شاه دوستی یعنی کوبیدن روحانیت و اضمحلال آثار رسالت، حضرات آقایان توجه دارند اصول اسلام در معرض خطر است، قرآن و مذهب در مخاطره است، با این احتمال، تقیه حرام است و اظهار حقایق واجب.»

در تقویم خورشیدی مناسبت‌های دیگری چون تاج‌گذاری “آغا محمد خان قاجار” در تهران و انتخاب تهران به عنوان پایتخت در سال 1175، تاسیس حوزه علمیه قم توسط آیت ‌اللَّه “حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی در سال 1301، انتصاب علی منصور، رئیس شورای عالی سازمان برنامه به سمت نخست وزیر در سال 1329، انتصاب مهدی‌قلی علوی‌مقدم به ریاست ژاندارمری کل کشور در سال 1330، سفر هیات ایرانی به پاکستان به مناسبت استقرار رژیم جمهوری اسلامی در این کشور در سال 1335، درگذشت استاد عبدالعظیم قریب از برجسته‌ترین اساتید فرهنگ و ادب در 86 سالگی در سال 1344، افتتاح خانه ایران در وین از سوی دفتر اطلاعات و مطبوعات ایران در اتریش در سال 1344، درگذشت استاد “عبدالعظیم قریب گُرکانی” ادیب، شاعر و نویسنده برجسته معاصر در سال 1344، خبر دکتر منوچهر اقبال نخست‌وزیر وقت پهلوی مبنی بر عبور تولید نفت ایران در سال 1348 از مرز یک میلیارد بشکه‌ در سال 1349، آتش‌سوزی مهیب 10 ساعته در مشهد و دود شدن میلیون‌ها تومان کالای تجاری در سال 1349، کاهش سود بازرگانی رادیو، تلویزیون و یخچال طبق مقررات جدید صادرات و واردات در سال 1355، درگذشت دکتر “احمد ناظرزاده کرمانی” نویسنده، ادیب و استاد دانشگاه در سال 1355، تظاهرات مردمی مقابل مدرسه خان در شهر قم با دخالت شهربانی قم و دستگیری چهار نفر پایان یافت در سال 1357 و توافق دو آمریکا و شوروی برای جلوگیری از شکست عراق در جنگ علیه ایران در سال 1364 به ثبت رسیده است.

عبور از دروازه تاریخ با واکنش شدید امام خمینی به تهاجم فیضیه

در تقویم قمری نیز مناسبت‌های دیگری چون تولد “ابن طولون” فرمانروای مصر و شام در سال 220، پایان تالیف کتاب فقهی ارزشمند «جواهرالکلام» در سال 1254، پایان تالیف منظومه‌ گران‌ سنگ ملاهادی سبزواری در سال 1261 و پایان تالیف تفسیر شریف «المیزان» در سال 1392 به ثبت رسیده است.

عبور از دروازه تاریخ با واکنش شدید امام خمینی به تهاجم فیضیه

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی

تولد فاشیسم در ایتالیا- 1919

بنیتو موسولینی در آغاز قرن بیستم تفکراتی سوسیالیستی داشت که بر تقدم جامعه بر فرد و مالکیت عمومی مبتنی بود، اما در اواخر جنگ جهانی اول با چرخش 180 درجه‌ای در عقایدش به تبلیغ افکار تند ناسیونالیستی، نژادپرستی و ملی‌گرایی پرداخت.

وی در 23 مارس 1919 حزب فاشیست ایتالیا را تاسیس کرد. اعضای این حزب به تجدید قدرت امپراتوری روم قدیم معتقد بودند و چون لباس‌های سیاه بر تن می‌کردند به پیراهن سیاهان معروف شدند.

تفکر فاشیستی بر استقرار یک رژیم دیکتاتوری غیرپارلمانی و دشمنی با هر نوع آزادی استوار بود و در سیاست خارجی نیز مشیِ تجاوزکارانه را تبلیغ می‌کرد. فاشیسم بیش از آن که یک فلسفه یا ایدئولوژی سیاسی باشد، یک روش حکومت است که بر سه اصل حکومت فردی، قدرت و حاکمیت دولت و ناسیونالیسم افراطی بنا شده است.

در حکومت فاشیستی، فردی که در راس حکومت قرار می‌گیرد مافوق قانون و واجب‌الاطاعه است. در این حکومت‌ها سازمان دولت با تکیه بر قدرت نظامی و گروه‌های فشار سیاسی و وسایل تبلیغاتی که در اختیار دولت است آزادی‌های فردی را محدود کرده و هرگونه حرکت مخالفی را سرکوب می‌کند.

همچنین فاشیسم به طور عام به رژیم‌های استبدادی متمرکزی اطلاق می‌شود که با ایدئولوژی تبعیض نژادی و ناسیونالیسم افراطی حکومت می‌کنند و با سرکوب مخالفین، ایجاد اختناق و سانسور عقاید و افکار مردم، حکومت خود را تداوم می‌بخشند.

موسولینی به کمک اعضای این حزب در اکتبر 1922 با شعار قدرت، اطاعت و عدالت، شهر رُم، پایتخت ایتالیا را تسخیر کرد و به مقام نخست‌وزیری رسید. موسولینی از آن پس در تعقیب اهداف حزب فاشیست، به تدریج همه امور داخلی و خارجی را تحت سیطره خود درآورد.

موسولینی به همراه هیتلر رهبر فاشیست آلمان، جنگ جهانی دوم را آغاز کرد، اما سرانجام در اواخر جنگ، توسط میهن‌پرستان ایتالیایی دستگیر و در 28 آوریل 1945 تیرباران شد.

در تقویم میلادی مناسبت‌های دیگری چون تولد “پیر لاپلاس” فیزیکدان و اخترشناس فرانسوی در سال 1749، اعلام جمهوری در پاکستان در سال 1956 و روز جهانی هواشناسی به ثبت رسیده است.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا