شهریاری: اگر پویش «نه به تصادفات» نبود، میزان تلفات جادهای بیشتر بود
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به فراگیری پویش ملی «نه به تصادفات» از سوی وزارت بهداشت عنوان کرد: شاید آنچه که مورد نظر بود، اتفاق نیفتاد اما اگر این پویش نبود، حتماً تعداد تلفات فوتیها و مجروحان حوادث خیلی بیشتر از آماری بود که در حال حاضر وجود دارد.
به گزارش ایسنا، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سهشنبه 26 فروردین 1404 صحن مجلس در جریان بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاههای مسئول در شبکه حمل و نقل کشور به مسافران در ایام نوروز 1404 که با حضور مسئولان دستگاههای مسئول برگزار شد، با اشاره به تعیین بازه 25 اسفند تا 15 فروردین به عنوان ایام انجام سفرهای نوروزی گفت: متاسفانه در این مدت تصادفات و حوادثی در جادهها رخ میدهد که تعداد زیادی را سوگوار کرده است؛ این تصادفات دلایل خاصی دارند.
وی با اشاره به فراگیری پویش ملی «نه به تصادفات» از سوی وزارت بهداشت افزود: در سال جاری وزارت بهداشت یک پویش ملی نه به تصادف را مطرح کرد و تمام ارگانها به ویژه صدا و سیما پای کار آمدند و تلاش بسیاری انجام شد؛ شاید آنچه که مورد نظر بود اتفاق نیفتاد، اما این پویش نبود حتماً تعداد تلفات فوتیها و مجروحان حوادث خیلی بیشتر از آماری بود که در حال حاضر وجود دارد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه «تعداد فوتیها تصادفات سفرهای نوروزی را باید از 25 اسفند تا یک ماه بعد از 15 فروردین در نظر بگیریم چراکه تعدادی سر صحنه تصادفات، تعدادی در مسیر بیمارستان و تعدادی در بیمارستان فوت میکنند»، عنوان کرد: وقتی علل را بررسی میکنیم آنچه که خیلی مهم است فرهنگ رانندگی است؛ مساله دوم کیفیت اتومبیلهاست؛ اگر آمار فوت شدهها در صحنه تصادف بررسی کنید بیشترین تعداد فوت شدهها در صحن تصادف در اتومبیلهای داخلی بوده است چرا که این اتومبیلها استانداردهای لازم را ندارند و اگر حتی کمربند ایمنی داشته باشند اما کیسه هوا ندارند و ما نتوانستهایم بعد از سالها وضعیت تولید داخل را درست کنیم آن هم به این بهانه که تعداد زیادی کارگر در کارخانجات داخلی فعالیت میکند درحالی که این کارخانجات به جز هزینه برای کشور هیچ چیزی ایجاد نکردند.
شهریاری ادامه داد: مسئله بعدی امکانات بهداشتی و درمانی است؛ البته دوستان تلاشهای بسیاری در این خصوص داشتند اما طی روزهای گذشته کمیسیون بهداشت و درمان از تعدادی از شهرهای استان خوزستان بازدید داشتیم و ما تاسف میخوریم که استانی که ثروت کشور را تولید میکند و پدرخوانده دارد اما از نیازهای اولیه لنگ است. مساله بعدی عزیزان ما در پلیس راهور هستند؛ ما میبینیم این عزیزان در تمام تعطیلات در تمام مناطق حضور 24 ساعته دارند اما آیا ما امکانات کافی در اختیار آنها قرار دادهایم؟ یقیناً دوربینهای کتفی برای نظارت بر جادههای کشور در اختیار این عزیزان وجود ندارد؛ بنابراین باید کمک کنیم که کمبودهای حوزه بهداشت و درمان و همچنین نیازهای پلیس راه برطرف شود.
وی همچنین با انتقاد از طولانی بودن تعطیلات نوروزی اظهار کرد: متاسفانه ما تعطیلات طولانی نوروزی در کشور داریم و بیش از 20 روز کشور را تعطیل میکنیم؛ اگر میشد این تعطیلات را تقسیم کنیم و مقداری را در زمستان و مقداری را در نوروز بگذاریم تا این همه مشکلات برای آموزش و پرورش، آموزش عالی، بهداشت و درمان و پلیس پیش نیاید. باید در برنامههایمان تجدید نظر کنیم.
منبع: ایسنا