شفاف سازی “ذوب” درباره بودجه فروش، واردات زغال، نرخ گاز و …
شرکت ذوب آهن درباره میزان پوشش مبلغ بودجه فروش محصولات در پایان اسفند، واردات زغال پرمیوم و نرخ گاز مصرفی، دست به شفاف سازی زد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، شرکت ذوب آهن درباره میزان پوشش مبلغ بودجه شده فروش محصولات در پایان اسفند، فروش صادراتی محصولات، واردات زغال پرمیوم و نرخ گاز مصرفی، دست به شفاف سازی زد.
بر اساس این گزارش، “ذوب” در خصوص موارد مطروحه در گزارش فعالیت ماهانه اسفند 1403، اعلام کرد: با توجه به گزارش تفسیری مدیریت منضم به صورتهای مالی دوره 9 ماهه منتهی به آذر 1403 میزان پوشش مبلغ بودجه شده فروش محصولات در پایان اسفند ماه به میزان 95 درصد است. عمده دلیل انحراف نامساعد در تحقق مبلغ فروش، کاهش میزان تولید محصولات در سه ماهه پایانی سال به دلیل مشکلات در تامین مواد اولیه بود که منجر به کاهش 5 درصدی فروش نسبت به مبلغ بودجه پیش بینی شده است.
مقدار فروش صادراتی محصولات نسبت به سال مالی قبل از 1.05 میلیون تن به 546.5 هزار تن معادل 48 درصد کاهش یافته که ضروری است دلایل و توضیحات تکمیلی در این خصوص و برنامههای شرکت برای جلوگیری از تداوم روند کاهشی تولید و فروش در سال مالی 1404 ارائه شود.
پس از صدور مجوز صادرات توسط اشخاص و شرکتهای غیر تولید کننده این امکان برای همه اشخاص و شرکتهای غیر تولید کننده فولادی فراهم شده که محصول داخلی را از بازار با قیمت ریالی تهیه و با توجه به تفاوت قابل توجه نرخ ارز بازار آزاد با نرخ سامانه نیما/ توافقی که عمدتاً بالغ بر 30 درصد بوده، فریز نرخ ارز در سامانههای رسمی و استفاده از مسیرهای قانونی در دسترس نظیر صادرات پیله وری و کارتهای بازرگانی یکبار مصرف اقدام به صادرات کنند.
این اقدام به دلیل ایجاد حاشیه سود بیشتر تسریع در دسترسی به هنگام به محصول و حمل سریعتر به مقصد برای خریداران نیز بسیار جذاب است و عملاً با توجه به رفع تعهد ارزی بر مبنای نرخ نیما/ توافقی توسط تولید کننده، تولید کنندگان از جمله شرکت ذوب آهن از چرخه صادرات خارج شدهاند.
با توجه به اینکه طبق قوانین بانک مرکزی شرکت ذوب آهن موظف به رفع تعهد ارزی و ثبت دفاتر با نرخ رسمی است، صادرات محصولات با نرخهای فعلی و ثبت با نرخ تسعیر رسمی منجر به شناسایی زیان شده و طبق قوانین مشمول پرداخت مالیات جهت زیان صادراتی خواهد شد. در همین راستا و طبق مصوبه هیات مدیره شرکت اوایل سال 1403 صادرات محدود به محصولات نیمه نهایی و در حد رفع نیاز ارزی شرکت انجام شد.
نمودار تفاوت نرخ ارز رسمی( نیما/ توافقی) و نرخ ارز بازار آزاد در سه ماهه پایانی
قیمتهای بسیار پایین ارائه شده توسط تجار داخلی موجب شده کشورهای هدف صادراتی به منظور حمایت از تولیدات داخلی خود نسبت به اعمال تعرفه بر روی محصولات وارداتی اقدام کنند. به عنوان نمونه آن تعرفه 20 درصدی معادل حدود 125 دلار در کشور عراق برای میلگرد که از نیمه سال گذشته برقرار شد تعرفه 350 دلاری میلگرد و 200 دلاری تیرآهن در افغانستان و تعرفه 25 درصدی ترکیه که بر واردات میلگرد است.
سیاستهای کلان تدوین شده در شرکت در سال قبل مبنی بر کاهش واردات زغال پرمیوم بر پایه گزارش مشاور شرکت که منجر به کاهش واردات و مصرف زغال مرغوب خارجی و اثر آن در شرایط تولید شد.
همچنین به منظور جلوگیری از تداوم شرایط فعلی و با توجه به نقش اساسی سیاستهای ارزی کلان دولت در گسترش یا محدودیت صادرات ، مکاتبات و پیگیری مستمر در راستای اصلاح سیاستهای ارزی به منظور تحصیل و توسعه صادرات در دستور کار بوده و در حال انجام است.
نرخ گاز مصرفی شرکت برای اسفند ماه برای هر متر مکعب 72515 ریال برآورد شده که این مبلغ بیش از نرخ اعلامی برای بهمن ماه است. مبلغ اعلامی توسط وزارت نفت صرفاً نرخ گاز است که در قبض گاز 10 درصد عوارض و 15 درصد مالیات بر ارزش افزوده و همچنین مبلغی نیز بابت هزینه آبونمان به آن اضافه شده که بهای هر متر مکعب گاز طبیعی را به 72515 ریال رسانده است.
منبع: بورس پرس