سیانان: مذاکرات ترامپ با نمایندگان ویتنام، هند و اسرائیل درباره تعرفهها
نیویورک – ایرنا- شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با نمایندگانی از ویتنام، هند و اسرائیل درباره تعرفه های اعمال شده در تماس است.
به گزارش ایرنا ، یک منبع آگاه از گفتگوهای رئیس جمهوری آمریکا به سی ان ان گفت که ترامپ با نمایندگانی از ویتنام، هند و اسرائیل در تماس است تا در مورد قراردادهای تجاری مذاکره کند که میتواند تعرفههای پیشنهادی بر آنها را پیش از موعد مقرر در هفته آینده کاهش دهد.
سی ان ان افزود: این تماسها میان ترامپ و کشورها که بخش کوچکی از هدفهای تعرفههای سنگین و گسترده او هستند، بهعنوان اولین موج مذاکرات در نظر گرفته میشود زیرا کشورها در حال برنامهریزی برای واکنش به ترامپ هستند.
این رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید گفت: برخی از کشورها مانند چین و کانادا، قبلاً اعلام کردهاند که قصد دارند تلافی کنند. تعرفههای متقابل از تاریخ 9 آوریل، ساعت 12:01 صبح به وقت شرقی اجرایی خواهند شد.
رئیس جمهوری آمریکا، تعرفه جهانی 10 درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» (دوم آوریل 2025 برابر با 13 فروردین 1404 ) نامیده میشود، اعلام کرد.
ترامپ همچنین از تعرفه 10 درصدی بر کالاهای انگلیسی و 20 درصدی بر کالاهای اتحادیه اروپا در یک برهه خاص تاریخی برای تجارت جهانی رونمایی کرد. ایالات متحده آمریکا برخی از کشورها را با تعرفههای بسیار شدیدتری تا 50 درصد، هدف قرار خواهد داد.
ترامپ یک روز پس از اجرای تعرفه ها ادعا کرد “عمل به پایان رسیده است و بیمار زنده ماند و در حال بهبودی است.”رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: “خبر اولیه این است که بیمار بسیار قویتر، بزرگتر، بهتر و انعطافپذیرتر از همیشه خواهد بود. آمریکا دوباره بزرگ خواهد شد!”
اما بازار بورس وال استریت آمریکا در روز پنجشنبه به علت وضع تعرفههای گسترده دولت دونالد ترامپ شاهد ریزش سنگین ارزش سهام بود و پس از آنکه چین به خاطر تعرفههای دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا در اقدامی تلافیجویانه برای واردات کالاهای آمریکایی تعرفه وضع کرد، بازار سهام آمریکا با رشد منفی بیشتری مواجه شد و به پایین ترین سطح خود در یک روز رسید.
شبکه سی ان ان آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد: سهامهای ایالات متحده برای دومین روز متوالی دچار افت شدید شدند و در حوالی ساعت 1:20 بعدازظهر به وقت محلی (نیویورک) به پایینترین سطح خود در آخرین روز هفته کاری میلادی رسیدند.
شاخص داو جونز 1900 واحد یا 4.6 درصد کاهش یافت. شاخص اس اند پی نیز 500 واحد یا 5.2 درصد رشد منفی داشت. همچنین شاخص نزدک کامپوزیت 5.3 درصد کاهش یافت.
سرمایه گذاران آمریکایی نگران هستند که تشدید شدید جنگ تجاری اقتصاد آمریکا و جهان را وارد رکود کند.
جروم پاول رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی امریکا) از پیشبینی اینکه آیا اقتصاد آمریکا در رکود فرو خواهد رفت یا خیر، امتناع کرده است ، اما او امروز (جمعه) در یک پرسش و پاسخ اذعان کرد که به دلیل تعرفههای ترامپ سطح تورم می تواند بالا باقی بماند و رشد اقتصادی میتواند بیش از حد انتظار کند شود زیرا دامنه تعرفهها بسیار بزرگتر از پیشبینی بانک مرکزی است.
منبع: ایرنا