سهم هدررفت ناشی از تعرض‌ها به خطوط لوله نفت تنها ۵ میلیون لیتر در سال

سهم هدررفت ناشی از تعرض‌ها به خطوط لوله نفت تنها ۵ میلیون لیتر در سال
خلاصه اخبار

احمدی پور مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در حالی سهم بالای تعرض به خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی در قاچاق سوخت را تکذیب کرد که معتقد است از ۱۴۴ میلیارد لیتر فرآورده نفتی انتقال یافته در طول سال، سهم هدررفت ناشی از تعرض‌ها به خطوط لوله، تنها ۵ میلیون لیتر است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، علی احمدی پور مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت امروز در حالی در جمع خبرنگاران سرقت از خطوط لوله در قاچاق سوخت را ناچیز عنوان کرد که از اقدامات صورت گرفته برای کاهش سرقت از خطوط‌ لوله نفت خبر داد.

او در خصوص اقدامات صورت گرفته برای کاهش سرقت از خطوط‌ لوله نفت را اینطور توضیح داد و اظهار کرد: علی‌رغم تمام کنترل‌ها، برخی افراد سودجو همچنان اقدام به سرقت فرآورده‌های نفتی می‌کنند، عمده این سرقت‌ها در مناطق جنوبی کشور به‌ویژه استان‌های هرمزگان و خوزستان رخ می‌دهد، چراکه در این مناطق، دسترسی به بازار مصرف و عرضه فرآورده‌ها آسان‌تر است.

احمدی پور ادامه داد: از ابتدای اردیبهشت‌ماه امسال با بهره‌گیری از ظرفیت نیروی انتظامی و به‌کارگیری نیروهای جدید در کنار کارکنان پایش خطوط، کنترل‌های فیزیکی خطوط تقویت شده است. خوشبختانه این اقدامات نتایج مثبتی داشته، به‌طوری که از ابتدای سال 1404 تاکنون تنها دو مورد تعرض در منطقه هرمزگان ثبت شده است؛ در حالی که سال گذشته به‌طور میانگین هر سه روز یک‌بار شاهد چنین اتفاقاتی بودیم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: برای افزایش ضریب ایمنی، تجهیزاتی در مسیر خطوط نصب خواهد شد تا بتوانیم تحرکات احتمالی را رصد و از وقوع سرقت‌ها جلوگیری کنیم.

احمدی‌پور همچنین از اجرای طرح‌هایی برای کاهش فیزیکی کریدورهای خطوط انتقال با استفاده از تجهیزات جدید برای رصد بهتر تحرکات غیرمجاز خبر داد و درباره ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی گفت: هم‌اکنون انتقال روزانه نفت خام حدود 200 میلیون لیتر معادل یک‌میلیون و 280 تا یک‌میلیون و 290 هزار بشکه در روز است. در بخش فرآورده‌ها نیز روزانه بالغ بر 190 میلیون لیتر شامل بنزین، نفت سفید، نفت‌گاز و سایر مشتقات منتقل می‌شود.

احمدی پور تاکید کرد: از 144 میلیارد لیتر فرآورده نفتی انتقال یافته در طول سال، سهم هدررفت ناشی از تعرض‌ها به خطوط لوله، تنها 5 میلیون لیتر است.

او درباره ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده اظهار داشت: در حال حاضر روزانه 200 میلیون لیتر نفت و 190 میلیون لیتر فراورده انتقال می دهیم.

وی افزود؛ در برنامه های توسعه‌ای در سال آتی افزایش ظرفیت در سه خط در دستور کار است.

مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: در صورت اجرایی شدن برنامه‌های توسعه‌ای 390 میلیون لیتر در روز انتقال نفت و فرآورده خواهیم داشت.

وی از اجرای سه طرح توسعه‌ای شامل خط دوم بندرعباس به رفسنجان و خط نفت خام سبزآب ری در سال آینده خبر داد و بیان کرد: با بهره‌برداری از این طرح‌ها، ظرفیت انتقال روزانه فرآورده‌های نفتی به 390 میلیون لیتر افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره امکان انتقال نفت خام یا فرآورده به کشورهای همسایه نیز گفت: در صورت تعریف ماموریت از سوی مراجع بالادستی، شرکت آمادگی دارد عملیات انتقال به کشورهای همجوار همچون عراق و افغانستان را انجام دهد. هم‌اکنون زیرساخت لازم برای سوآپ نفت خام یا انتقال فرآورده از شمال کشور وجود دارد.

وی اظهار کرد: در شمال کشور نیز فرآورده‌هایی که از بندر نوشهر وارد می‌شوند از طریق خطوط لوله به انبار نفت چالوس انتقال می‌یابد.

احمدی پور درباره ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده اظهار داشت: در حال حاضر روزانه 200 میلیون لیتر نفت (معادل یک‌میلیون و 280 تا یک‌میلیون و 290 هزار بشکه در روز) و 190 میلیون لیتر فراورده شامل بنزین، نفت سفید، نفت‌گاز و سایر مشتقات انتقال می دهیم.

وی تاکید کرد: سال گذشته ما رکورد انتقال 144 میلیارد لیتر نفت خام و فراورده را شکستیم که شامل 75 میلیارد لیتر نفت و مابقی فرواورده بوده است.

احمدی پور خاطرنشان کرد: بالغ بر 63 تا 64 درصد انتقال نفت و فرواورده از مسیر خطوط انجام می شود.

وی همچنین گفت: ما بر اساس برنامه ریزی 45 همت بودجه نیاز داریم تا روی شبکه خططو سرمایه گذاری صورت گیرد و نگرانی و دغدغه ها رفع شود و اکنون 20 همت در اختیار داریم که نگهداشت، طرح توسعه، پیگرانی و ایمنی خطوط انجام شود.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در خصوص افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی ایران گفت: بخشی از این مسیر، خط لوله بندرعباس به رفسنجان است که با یک سوم ظرفیت از دی‌ماه سال گذشته به مدار بهره‌برداری آمد و نقش زیادی را در مدیریت ناترازی سوخت در ماه‌های گذشته ایفا کرد.

وی افزود: خط لوله تبریز به ارومیه به طول 220 کیلومتر آماده عملیات شده و تا پایان اردیبهشت‌ماه، می تواند به مدار بهره برداری وارد شود؛ همچنین خط لوله سبزآب به شازند به طول 350 کیلومتر تا پایان شهریورماه به مدار بهره‌برداری وارد خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین