سرمایه گذاری در نقره | بهترین نوع نقره برای سرمایه گذاری
سرمایهگذاری در نقره مانند سرمایهگذاری در طلا از گذشته مورد توجه سرمایهگذاران بوده است؛ اما سرمایه گذاری در طلا و کسب نوسانات قیمت طلا همیشه برای سرمایهگذاران جذابتر بوده است. امروزه فلز نقره به دلیل افزایش تقاضا و کاربردهای گوناگون آن در صنعت، رشد قیمت قابل توجهی را تجربه کرده است. در نتیجه بازدهی بالای آن باعث شده تا توجه بسیاری از سرمایهگذاران به این فلز گرانبها نیز جلب شود. درست است که بازار طلا و سکه جذابیت خود را دارد، اما ممکن است خرید نقره سود بیشتری را نصیب سرمایهگذارانش کند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی سرمایهگذاری در نقره و بهترین نوع آن برای سرمایهگذاری بپردازیم.
چطور نقره بخریم؟
برای خرید فلز نقره میتوانید به واحدهای صنفی معتبر مراجعه کنید. همچنین دقت داشته باشید که باید فاکتور یا گواهی اصالت نقره خریداری شده را از فروشنده دریافت کنید. در حقیقت ارائه ضمانت خرید و فاکتور معتبر از سوی واحد صنفی باعث افزایش نقدشوندگی این فلز خواهد شد.
شمش نقره بخریم یا ساچمه نقره؟
اگر برای خرید فلز نقره ۲۰ میلیون تومان یا کمتر سرمایه دارید، خرید ساچمه نقره برای شما صرفه اقتصادی بیشتری به همراه خواهد داشت. در واقع سرمایهگذاری بر روی شمش نقره به دلیل داشتن اجرت در مبالغ کم سرمایهگذاری مانند ۲۰ میلیون تومان پیشنهاد جذابی برای سرمایهگذاران نیست. اما اگر قصد سرمایهگذاری با مبلغهای ۵۰ میلیون تومان یا بالاتر را دارید خرید شمش نقره به مراتب گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
توجه داشته باشید که در صورت خرید شمشهای نقره اطلاعاتی مانند وزن و عیار آنها بر روی شمش حکاکی میشود که بیانگر اصالت این نوع شمشها است.
خرید گواهی شمش نقره
تا اینجا به صرفه اقتصادی شمش نقره نسبت به ساچمه نقره اشاره شد. اما گواهی شمش نقره چطور؟ آیا بهترین راه برای معامله نقره خرید گواهی سپرده کالایی نقره است؟
یکی دیگر از راههای خرید فلز نقره، خرید گواهی سپرده کالایی شمش نقره است. خرید گواهی شمش نقره در بورس کالای ایران امکانپذیر است. یکی از مزیتهای این روش کاهش ریسک نقدشوندگی نقره است. همچنین خرید گواهی سپرده کالای نقره مانند صندوقهای سرمایهگذاری طلا باعث حذف ریسک مربوط به نگهداری فلز نقره و همچنین حذف ریسک تقلبی بودن آن میشود.
لازم به ذکر است که هر گواهی سپرده کالایی شمش نقره معادل ۱ گرم از یک شمش نقرهی یک کیلوگرمی و با عیار ۹۹۹ است. همچنین برای خرید و فروش گواهی شمش نقره میتوانید نماد «CD۱SIB۰۰۰۱» را جستجو کرده و از روز شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۲:۰۰ تا ۱۷:۰۰ (فقط پنجشنبهها از ساعت ۱۲:۰۰ تا ۱۵:۰۰) اقدام به معامله این فلز کنید.
مقایسه سرمایه گذاری طلا و نقره
با مقایسه قیمت طلا و نقره طی یکسال اخیر میتوان دریافت که بازدهی نقره 999 با 118% رشد از طلای 18 عیار با 100% رشد بیشتر بوده است. در نتیجه در پاسخ به اینکه سرمایه گذاری طلا بهتر است یا نقره، باید گفت که نقره با 18% بازدهی بالاتر از طلا عملکرد بهتری داشته است. در ادامه میتوانید نمودار بازدهی نقره و طلا را مشاهده کنید:
تفاوت عیار نقره با طلا
فلز نقره مانند فلز طلا دارای درصد خلوص متفاوتی است. در بازار ایران عمدتا نقره با خلوص 925 و 999 خرید و فروش میشود. در این میان مناسبترین نوع نقره برای سرمایه گذاری نقره با عیار 999 است.
بهترین نوع سرمایه گذاری در نقره
سرمایه گذاری در نقره شامل روشهای متفاوت و متنوعی است. از رایج ترین روش های معامله نقره در ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- خرید شمش نقره: شمش نقره غالبا با عیار 999 و به شکل مستطیل تولید میشود. این نوع نقره بیشتر برای سرمایه گذاری استفاده شده و کاربرد زینتی ندارد.
- نقره استرلینگ: نقره استرلینگ از ترکیب نقره با فلزات دیگری مانند نیکل، مس یا روی ایجاد میشود. در نتیجه خلوص آن کمتر از شمش نقره است. نقره استرلینگ معمولا در بازار ایران و جهان دارای عیار 925 میباشد. همچنین از این نوع نقره به خاطر سختی و چکشپذیری بالا در ساخت زیورآلات استفاده میکنند.
- نقره ساچمهای: ساچمه نقرهای از انواع نقره با عیار 999 است. با توجه به عیار برابر آن با شمش نقره میتوان گفت که تنها تفاوت این نقره شمش نقره تنها در شکل و اندازه است. این ویژگی نقره ساچمهای سبب میشود تا حمل آن آسانتر شده و محبوبیت بالاتری نزد سرمایه گذاران پیدا کند.
- نقره آب شده: نقره آب شده نیز مانند طلای آب شده است. سرمایه گذاران باید توجه داشته باشند که گاهی عیار نقره آبشده 999 و گاهی 925 میباشد.
اکنون با توجه به شناخت انواع و اشکال مختلف فلز نقره میتوان گفت که بهترین نوع سرمایه گذاری در نقره خرید شمش آن و یا حتی خرید ساچمهای آن است.
سرمایه گذاری در نقره بهتر است یا طلا
در نهایت با توجه به بررسیهایی که در بالا انجام شد دریافتیم که بازدهی فلز نقره در بلند مدت نسبت به فلز طلا بیشتر بوده است. در نتیجه سرمایه گذاری در نقره به نظر جذابتر میآید. همچنین ویژگیهای فلز نقره تا حدودی مشابه با فلز طلا برای سرمایهگذاران است. لذا سرمایهگذارانی که به دنبال کسب بازدهی بیشتر از بازار فلزات گرانبها هستند میتوانند با خرید فلز نقره به شکل شمش، ساچمه و یا حتی گواهی سپرده کالایی بخشی از سبد سرمایهگذاری خود را به آن اختصاص بدهند. گفتنی است که این افزایش جذابیت سرمایه گذاری در نقره تنها به سرمایهگذاران ایرانی اختصاص ندارد بلکه در ابعاد جهانی مورد توجه بسیاری از سرمایهگذاران قرار گرفته است.
اکنون به نظر شما، سرمایهگذاری در نقره بهتر است یا طلا؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.