سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: روند افزایش حضور اتباع بیگانه در داخل کشور متوقف شده است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: روند افزایش حضور اتباع بیگانه در داخل کشور متوقف شده است
خلاصه اخبار

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به جلسه این کمیسیون با معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، رئیس مرکز امور اتباع این وزارتخانه و همچنین استاندار خراسان رضوی گفت: روند رشد حضور اتباع بیگانه در داخل کشور، متوقف شده است،.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش پورجمشیدیان درباره تهدید‌های امنیتی محتمل در سال 1404 گفت: وی عنوان کرد که جمهوری اسلامی به دلیل موقعیت ژئوپلیتیک و برخی از مسائل دیگر مورد توجه قدرت‌ها بوده و در معرض تهدیدات احتمالی قرار دارد. همچنین بزرگترین تهدید علیه کشور را رژیم صهیونیستی و تحرکات مستقیم وغیرمستقیم این رژیم برشمردند.

این نماینده مجلس درباره مهمترین چالش‌های کشور در سال جاری که پورجمشیدیان به آنها اشاره کرد، گفت: وی سناریو‌های محتمل از سوی دشمن برای ضربه زدن به امنیت ایران را یادآور شده و راهکار‌های عبور از چالش‌ها را هم برشمردند. از جمله اینکه تمرکز همه دستگاه بر مسائل معیشتی مردم، کاهش تورم، افزایش ارزش پول ملی استوار شود و از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و اقدامات پرریسک پرهیز کنند.

وی ادامه داد: بحران کم آبی، شرایط مرز‌ها و انسداد مرز‌ها از دیگر مواردی بود که معاون امنیتی وزیر کشور به آنها اشاره کرده و گزارشی از حماسه اربعین ارائه دادند. سفر اربعین به سفر ارزان و ایمن مردم کمک کرده است. البته ترجیح بر این است که مسئولیت امنیت را کشور عراق برعهده بگیرد.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره سخنان رئیس امور اتباع وزارت کشور یادآور شد: در ادامه این نشست آقای نادر یاراحمدی گزارشی از وضعیت اتباع در داخل کشور ارائه داده و گفت که بالغ بر 6 میلیون و 100 هزار نفر اتباع خارجی در داخل کشور حضور دارند که مشخصات اکثر آنها ثبت شده است.

رضایی اضافه کرد: آقای یاراحمدی درباره اقدامات و پیگیری‌هایی که برای ساماندهی آنها صورت گرفته، گزارشی ارائه داده و تاکید کردند که تا نیمه اردیبهشت ماه امسال همه اطلاعات دستگاه‌های مسئول در این زمینه با مدیریت وزارت کشور یکپارچه خواهد شد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه طبق گفته یاراحمدی روند رشد حضور اتباع بیگانه در داخل کشور، متوقف شده است، تصریح کرد: وی به چالش‌های ایجاد شده از سوی اتباع داخل کشور و هزینه‌های که در حوزه بهداشت، آموزش، انرژی، نان و سایر حوزه‌ها، برای کشور وارد می‌کنند، اشاره کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: یاراحمدی به باند‌های قاچاق اشاره کرد و اینکه باید برخورد اساسی با آنها صورت بگیرد که این رویه سبب کاهش قاچاق انسان خواهد شد.

رضایی درباره سخنان غلامحسین مظفری در این نشست و گزارشی که استاندار خراسان رضوی از وضعیت استان و برخی آمار در این زمینه ارائه داد، گفت: طبق گفته استاندار، سالانه حدود 30 میلیون زائربرای زیارت ثامن الائمه حضرت علی بن موسی الرضا (ع) وارد مشهد می‌شوند و در نوروز امسال حدود 6 میلیون زائر به مشهد مقدس سفر کردند.

وی تصریح کرد: استاندار خراسان رضوی، عمده مشکلات استان را در حوزه زیرساخت‌ها بیان کرده و به وضعیت اتباع در خراسان رضوی و مشهد مقدس اشاره کردند و اینکه حدود 2 میلیون و 500 هزار حاشیه نشین در اطراف شهر مشهد زندگی می‌کنند. البته از این میزان یک میلیون و 200 هزار نفر اتباع خارجی و یک میلیون و 700 هزار نفر حاشیه نشین هستند.

رضایی ادامه داد: استاندار خراسان رضوی تاکید داشت که برای شهر مشهد باید ساختار خاصی دیده شود و سطح انتظامی و امنیتی آن ارتقاء داده شود.

رضایی با اشاره به نظرات اعضای کمیسیون در این نشست خاطرنشان کرد: راه اندازی قطار سریع السیر تهران – مشهد، توجه به حساسیت‌های قومی و مذهبی در موضوع امنیت، توجه به گردشگری زیارت، لزوم تامین دستگاه چک وخنثی در پایانه‌های مرزی، لزوم برخورد قاطع با اتباع غیرمجاز، لزوم پاسخگویی طالبان، ضرورت مدیریت اتباع خارجی، انتقاد از حذف نیرو‌های انقلابی در وزارت کشور، انتقاد از تاثیرپذیری وزارت کشور از ستاد‌های انتخاباتی، تدبیر در حماسه اربعین، تاکید بر قانون مداری و عمل به بیانات رهبر معظم انقلاب از جمله محور‌هایی بود که اعضای کمیسیون در این نشست مطرح کردند.

منبع: میزان