ریسک نقدینگی چیست و چرا باید در هنگام خرید نقره به آن توجه کرد؟

ریسک نقدینگی چیست و چرا باید در هنگام خرید نقره به آن توجه کرد؟

طی سال‌های اخیر و با گسترش استفاده از انرژی‌های پاک، استفاده از نقره به عنوان یکی از مهم‌ترین فلزات برای ساخت پنل‌های خورشیدی، باتری‌ها و بسیاری کاربردهای دیگر، افزایش یافته است.

همین مساله برای برخی معامله‌گران سیگنالی برای رشد قیمت نقره صادر کرده است. با این همه، بسیاری از معامله‌گران تازه‌کار بدون اینکه اطلاعی از ریسک‌های نهفته در معامله خرید نقره به صورت فیزیکی داشته باشند، اقدام به خرید این فلز کرده و پس از مدتی با فروش آن به مشکل برخورد کرده‌اند.

چیزی که این معامله‌گران به آن توجه نکرده‌اند، ریسک نقدینگی است. در ادامه به توضیح این ریسک می‌پردازیم.

ریسک نقدینگی چیست؟

ریسک نقدینگی به کمبود نقدینگی در بازار و ناتوانی در اجرای معاملات در زمان مقرر گفته می‌شود. در واقع این ریسک زمانی رخ می‌دهد که یک شخص، یا شرکت یا نهاد مالی نتواند دارایی خود را به سرعت و بدون کاهش قابل توجه در ارزش دارایی به وجه نقد تبدیل کند.

به عنوان مثال فرض کنید که فردی بدهی قابل توجهی دارد و برای پرداخت این بدهی نیاز دارد که مسکن خود را به فروش برساند اما نقدینگی در بازار مسکن کم است. بنابراین فرد مجبور است مسکن خود را چند درصد زیر قیمت به فروش برساند تا این دارایی سریع‌تر به فروش برسد.

این مشکل در بازارهای پر نقدینگی مانند طلا وجود ندارد چرا که فرد می‌تواند به سرعت و با قیمت روز بازار هر زمان که احتیاج داشت طلای خود را به فروش برساند.

چرا ریسک نقدینگی ایجاد می‌شود؟

یکی از مهم‌ترین دلایل برای ایجاد ریسک نقدینگی، رکود در بازار است. هنگامی که اعتباردهی به سختی انجام می‌شود، رکود در بازار شکل می‌گیرد و خریداران انتخاب‌های خود را با دقت بیشتری انجام می‌دهند. بدین ترتیب تقاضا در بازار کاهش پیدا کرده و برخی دارایی‌ها با ریسک نقدینگی مواجه می‌شوند.

چگونه ریسک نقدینگی را مدیریت کنیم؟

مهم‌ترین اقدام برای مدیریت ریسک نقدینگی، مدیریت بدهی‌های کوتاه‌مدت است. به طور کلی افراد تا زمانی که از نظر بدهی در مضیقه نباشند، اقدام به فروش دارایی‌های خود نمی‌کنند. بنابراین بهترین کار این است که بدهی‌های کوتاه مدت و جاری خود را با دارایی‌های کوتاه مدت و جاری که ریسک نقدینگی کمتری دارند پرداخت کنید.

اقدام بعدی این است که هنگام خرید یک دارایی که ریسک نقدینگی دارد، این ریسک را در بازده مورد انتظار خود لحاظ کنید. به عنوان مثال اگر قصد خرید نقره برای بهره‌مندی از رشد قیمت آن را دارید، بهتر است ریسک نقدینگی را در هدف قیمتی مورد انتظار خود لحاظ کنید. به عنوان مثال فرض کنید که همین امروز نقره را در بازار نقدی ۲۰ درصد زیر قیمت خریداری می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید از خرید و فروش نقره سود کنید، بهتر است این ۲۰ درصد را در هدف معاملاتی خود لحاظ کنید.

گواهی نقره بهترین راه برای معامله نقره است؟

یکی از دارایی هایی که به نوسانات زیادی دارد و سرمایه گذاران از خرید آن در سال گذشته سود زیادی کردند، نقره است. راه های زیادی برای خرید نقره وجود دارد، اما باید توجه کرد که خرید فیزیکی نقره به دلیل بازار کوچک این محصول و همچنین کارمزدهای بالا، می تواند ریسک نقدینگی به همراه داشته باشد.

برای مقابله با این ریسک، به تازگی بورس کالا ایران، گواهی نقره منتشر کرده است. آن دسته از سرمایه گذارانی که علاقه مند به خرید نقره هستند، می توانند به راحتی خرید خود را از طریق بورس کالا انجام دهند.

برای اطلاع از جدیدترین اخبار اقتصادی کلیک کنید

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *