روبیو دولت آلمان را به استبداد متهم کرد

روبیو دولت آلمان را به استبداد متهم کرد
خلاصه اخبار

وزیر خارجه آمریکا از اینکه یک حزب راستگرای آلمانی در فهرست گروه‌های افراطی قرار گرفته، به شدت انتقاد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی – پس از آنکه برلین اعلام کرد حزب «آلترناتیو برای آلمان» را به عنوان یک گروه افراطی می‌شناسد و بنابراین نظارت را بر آن افزایش خواهد داد، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا این اقدام را محکوم کرد.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آلمان به تازگی به سازمان اطلاعات خود اختیارات جدیدی داده است تا بتواند نظارت بر مخالفان را افزایش دهد. این دموکراسی نیست. این استبداد در لباس مبدل است». 

ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی و رئیس وزارت کارآمدی نیز به این اقدام آلمان واکنش نشان داد و ممنوعیت این حزب را نشانه «حمله به دموکراسی» توصیف کرد.

اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان عصر امروز (جمعه) حزب راست افراطی‌ای‌اف‌دی (آلترناتیو برای آلمان) را به عنوان یک سازمان افراطی راست‌گرا که تهدیدی برای دموکراسی و قانون اساسی کشور محسوب می‌شود، معرفی کرد. این اداره به نوعی نقش پیش‌گیرانه دارد؛ بدین معنا که با جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل آن فعالیت‌های خطرناک را شناسایی کرده و از اقدامات تخریبی و تروریستی جلوگیری می‌کند. 

اداره حفاظت از قانون اساسی آلمان اداره افزود که حزب‌ای اف دی به دلیل مواضع بیگانه‌ستیزانه خود سبب دامن زدن به ترس‌ها و خصومت‌های غیرمنطقی بین مردم می‌شود. 

 قرار گرفتن‌ای اف دی در دسته گروه‌های افراطی به نهاد‌های اطلاعاتی آلمان اجازه می‌دهد تا با محدودیت‌های کمتر، از خبرچین‌ها و ابزار شنود استفاده کرده و بر فعالیت‌های این حزب نظارت کنند. این اقدام همچنین می‌تواند درخواست‌ها برای ممنوعیت حزب را افزایش دهد. 

شایان ذکر است که حزب آلترناتیو برای آلمان در انتخابات سراسری این کشور 20.8 درصد آرا را به دست آورد و از نظر محبوبیت در جایگاه دوم قرار گرفت. اما به دلیل مواضع افراطی علیه مهاجران و مسلمانان، بار‌ها درخواست ممنوعیت آن مطرح شده است.

منبع: رویترز

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان