روایت ان بی سی نیوز از راهبرد دوگانه پوتین در قبال مذاکرات صلح اوکراین

روایت ان بی سی نیوز از راهبرد دوگانه پوتین در قبال مذاکرات صلح اوکراین
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- شبکه خبری ان بی سی در مطلبی، رویکرد کرملین را در قبال وضعیت جاری در اوکراین و عادی سازی روابط با آمریکا دوگانه دانست و آن را راهبرد روسیه خواند که از یک سو قصد نزدیکی به آمریکا و از سوی دیگر تداوم جنگ را دارد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از این رسانه آمریکایی، کارشناسان می‌گویند رویکرد دوگانه کرملین اساسا راهبرد روسیه است که از یک سو در تلاش برای عادی سازی روابط با آمریکا است و از سوی دیگر با کندی در پیشبرد مذاکرات صلح، حملات به اوکراین را ادامه می دهد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، هفته گذشته کریل دیمیتروف یکی از ارشدترین مقامات کرملین را برای گفت‌وگوهای دیپلماتیک به واشنگتن فرستاد. وی همزمان دستور بمباران مناطق گسترده‌ای از اوکراین را صادر کرد و دستور بسیج 160 هزار نیروی تازه نفس را به میدان جنگ صادر کرد که بزرگترین گسیل نیرو از سوی روسیه در 14 سال گذشته بشمار می رود.

به گفته برخی کارشناسان سیاست خارجی در غرب، این رویکرد دوگانه نمادی کامل از راهبرد روسیه است.

سرگئی رادچنکو مورخ جنگ سرد و استاد مطالعات بین‌الملل دانشگاه «جان هاپکینز» در این خصوص به ان بی سی نیوز گفت: «پوتین فکر می‌کند زمان به نفع اوست و با طولانی کردن وضعیت، خود را در موقعیت بهتری برای مذاکره قرار می‌دهد».

دیوید لامی وزیر امور خارجه بریتانیا نیز روز جمعه در مقر ناتو در بروکسل به خبرنگاران گفت: «پوتین همچنان در حال ایجاد ابهام است و وضعیت را کش می دهد. ما متوجه هستیم ولادیمیر پوتین، ما می دانیم شما چه کار می کنید».

ان بی سی نیوز سپس با بیان اینکه این ناامیدی از عملکرد پوتین در کاخ سفید احساس می شود، به ویژه آنکه دونالد ترامپ در زمان کارزار انتخاباتی خود وعده پایان 24 ساعته جنگ اوکراین را داده بود و حالا رویکرد بسیار دوستانه ای نسبت به کرملین در پیش گرفته است.

رئیس جمهوری آمریکا یکشنبه هفته گذشته به این شبکه خبری آمریکایی گفت: «از زمانی که پوتین دیدگاه خود مبنی بر برکناری ولودیمیر زلنسکی را تکرار کرده «خشمگین» شده است.

دو مقام دولت ترامپ نیز روز پنجشنبه به ان‌بی‌سی نیوز گفتند که نزدیکان به ترامپ به وی توصیه کرده اند، تا زمانی که پوتین متعهد به آتش‌بس نشود، با او تماس نگیرد.

این رسانه در ادامه با اشاره به فرستادن دیمیتروف به واشنگتن، آن را نتیجه تلاش آشکار مسکو برای برقراری مجدد روابط با آمریکا و رویگرداندن کاخ سفید از اوکراین می داند.

رابرت همیلتون سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده و رئیس کنونی «موسسه تحقیقات سیاست خارجی»، ماموریت اصلی فرستاده ویژه پوتین را به واشنگتن، گسترش مذاکرات با ایالات متحده و دور کردن آنها از اوکراین دانست. از دیدگاه این کارشناس آمریکایی، کرملین در واقع به دنبال آن است تا مساله اوکراین از اولویت‌های واشنگتن کنار برود و دست روسیه برای ادامه جنگ باز شود.

تیموفی میلوانوف وزیر سابق اقتصاد اوکراین به تازگی و پس از بسیج 160 هزار نیرو از سوی مسکو برای گسیل به سوی میدان جنگ در میانه تلاش‌ها برای توافق صلح در پلتفرم ایکس نوشت: «این یک سیگنال واضح است که ([روس ها] صلح نمی خواهند».

هفته گذشته نیز ولودیمیر زلنسکی در گفت‌وگو با روزنامه فرانسوی «لو فیگارو» با تاکید بر اینکه روسیه به دنبال صلح و آتش بس نیست، گفت که پوتین در حال تدارک یک حمله بهاری است.

پاول بایف استاد «مرکز تحقیقات صلح اسلو» نیز در همین زمینه به ان بی سی نیوز گفت: «روسیه تا آنجا که من تشخیص می دهم قصد آتش بس ندارد. فرستادن دیمیتریف به واشنگتن هم احتمالا با هدف خارج کرن مسکو از انزوا انجام گرفته است».

به گزارش ایرنا ، با ادمه تلاش‌های آمریکا برای توافق صلح در اوکراین و فشار بر کی یف برای پذیرش پیشنهادهای دونالد ترامپ از یک سو و سعی برای راضی کردن روسیه از سوی دیگر، به نظر می رسد که در حال حاضر، واشنگتن از روند این مذاکرات خسته و ناامید شده است. مارکو روبیو وزیر امورخارجه آمریکا در نشست اخیر ناتو در بروکسل هشدار داد که آمریکا دیگر تاکتیک‌های وقت‌کشی ولادیمیر پوتین را در مذاکرات صلح تحمل نمی کند.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا