رشد قیمتی اقلام خوراکی در ایستگاه پایانی 1403

رشد قیمتی اقلام خوراکی در ایستگاه پایانی 1403
خلاصه اخبار

اکوایران: بررسی‌ها نشان می‌دهد براساس دو شاخص تورمی، سیب زمینی و موز در آخرین ماه سال 1403 بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند.

به گزارش اکو ایران، براساس آخرین گزارش مرکز آمار از تورم اقلام خوراکی در سال گذشته قیمت سیب زمینی در اسفند این سال نسبت به سال 1402 بیش از 3 برابر شده است. همچنین متوسط قیمت موز نیز در اسفند سال گذشته نسبت به بهمن‌ماه نزدیک به 30 درصد افزایش یافته که احتمالا به دلیل خریدهای مربوط به شروع سال جدید باشد.

همچنین پایین‌ترین تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی در اسفند به مرغ ماشینی و کمترین تورم ماهانه نیز به گوجه فرنگی تعلق گرفته است.

040105

وضعیت رشد قیمت اقلام خوراکی در اسفند 1403

براساس داده‌ها و ارقام مرکز آمار از متوسط قیمت اقلام خوراکی در اسفندماه سال گذشته، متوسط قیمت سیب زمینی در مقایسه با ماه مشابه سال 1402 ، 217.7 درصد افزایش پیدا کرده است. به عبارت دیگر قیمت این کالا در یک سال بیش از سه برابر شده است. از همین‌رو سیب زمینی بیشترین افزایش قیمت را براساس شاخص تورم نقطه به نقطه در میان اقلام خوراکی داشته است. بعد از سیب زمینی، تورم نقطه به نقطه لوبیا چیتی بیشترین مقدار را داشته و قیمت این کالا 153.2 درصد رشد داشته است یعنی بیش از دو برابر افزایش قیمت. در رتبه سوم بالاترین افزایش قیمت در اسفندماه 1403 نسبت به اسفند 1402 ، لپه قرار گرفته که رشد قیمتی معادل 126.1 درصد را تجربه کرده است. کمترین افزایش قیمت در بازه زمانی مورد اشاره نیز به ترتیب به کنسرو ماهی تن با 9.9 درصد، گوشت گاو یا گوساله با 9.3 درصد و مرغ ماشینی با 8 درصد اختصاص یافته است.

از طرف دیگر براساس تورم ماهانه، کالای موز در اسفند بیشترین افزایش قیمت را در میان اقلام خوراکی نسبت به بهمن ماه داشته است. تورم ماهانه این کالا در این مدت معادل 29.2 درصد بوده است. بعد از موز لوبیا چیتی بیشترین افزایش قیمت را در اسفند نسبت به بهمن داشته و تورم ماهانه‌ای برابر با 27.7 درصد داشته است. در آخر نیز پرتغال قرار گرفته که تورم ماهانه آن در اسفند 19.8 درصد محاسبه شده است.

کالاهایی که کمترین تورم ماهانه را در اسفند داشته‌اند شامل هویج فرنگی، پیاز و گوجه فرهنگی هستند. به زبان اعداد تورم ماهانه هویج فرهنگی در اسفند 1403 ، 1.2 درصد، پیاز منفی 6.7 درصد و گوجه فرنگی برابر با منفی 15.9 درصد برآورد شده است.

040105

 

منبع: اکو ایران

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا