دیپلمات روس: پیشنهاد اداره اوکراین توسط سازمان ملل بر اساس سوابق تاریخی است
مسکو- ایرنا- رئیس اداره سازمانهای بینالمللی وزارت امور خارجه روسیه گفت: پیشنهاد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور در مورد اداره اوکراین توسط سازمان ملل بر اساس سوابق تاریخی است.
به گزارش ایرنا ، کریل لوگوینوف یکشنبه 10 فروردین 1404 به خبرگزاری تاس گفت: چنین روندی در تاریخ اتفاق افتاده است، بنابراین روسیه یا میانجیها پس از مذاکرات می توانند به صورت منطقی چنین درخواستی را به سازمان ملل ارائه کنند.
این دیپلمات روس اظهار داشت: سوابقی برای ایجاد ادارات موقت بینالمللی در سرزمینهای متاثر از درگیری از طریق سازمان ملل وجود دارد و انتقال سرزمینهای تحت کنترل موقت سازمان جهانی، همانطور که پوتین رئیسجمهور روسیه اشاره کرد، در کامبوج، تیمور شرقی و برخی مناطق دیگر انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: هیچ سازوکار واحدی برای ایجاد چنین اداراتی به طور رسمی در سازمان ملل ایجاد نشده است.
رئیس اداره سازمانهای بینالمللی وزارت امور خارجه روسیه گفت: بر اساس تجربه تاریخی، انتقال سرزمینها معمولاً شامل چند مرحله بود و نیاز به رعایت تعدادی از شروط داشت. بنابراین، در همه کشورهایی که چنین سازوکاری دنبال شد، اولین گام، دستیابی به توافق بین طرفهای درگیر – مستقیم یا از طریق واسطهها – در مورد انتقال اختیارات مربوطه به سازمان ملل بود.
وی ادامه داد: طرفهای درگیر یا میانجیها میتوانند در نامهای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل و یا دبیرکل آن، درخواست اداره بینالمللی موقت یک کشور باشند.
لوگوینوف افزود: فرض بر این است که شورای امنیت دستور مستقیمی به دبیرکل می دهد تا روش های خاص اداره موقت را با در نظر گرفتن معیارهای توافق شده حل و فصل ارائه کند. پس از آن، دبیرکل سازمان ملل در چارچوب زمانی تعیین شده، گزارشی در مورد معیارها و شاخصهای دولت موقت (به ویژه در مورد برنامه و بودجه کارکنان) تهیه می کند.
وی ادامه داد: در نهایت، شورای امنیت سازمان ملل پیشنهادها در گزارش را بررسی میکند و تصمیم نهایی را در مورد ایجاد یک دولت موقت میگیرد؛ این موضوع در قالب قطعنامه یا سند دیگری که مجدداً مستلزم نظر مساعد اعضای دائم شورای امنیت است منعکس میشود.
به گزارش ایرنا ، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه پیش از این در گفت و گو با خدمه زیردریایی آرخانگلسک در جریان سفر به مورمانسک در مناطق قطب شمال گفت: رویه بین المللی امکان معرفی مدیریت خارجی را فراهم میکند که راه را برای مذاکرات قانونی در مورد حل و فصل اوکراین باز می کند.
پوتین در ادامه سوابق حکمرانی خارجی تحت نظارت سازمان ملل در تیمور شرقی، گینه نو و بخش هایی از یوگسلاوی سابق را یادآور شد.
رئیسجمهور روسیه خاطرنشان کرد که امکان اداره موقت در اوکراین می تواند تحت نظارت سازمان ملل با ایالات متحده، کشورهای اروپایی و همچنین شرکا و دوستان روسیه مورد بحث قرار گیرد.
این پیشنهاد پوتین به دنبال آن مطرح شد که دوره ریاستجمهوری ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین اول خردادماه 1403 به پایان رسید و او با استناد به وضعیت جنگی، انتخابات دور جدید ریاستجمهوری را به تعویق انداخت و خود در قدرت باقی مانده است.
منبع: ایرنا