دیدمان را به بلایای طبیعی باید عوض کنیم/ انجام ۲۲ هزار عملیات امداد و نجات در سال گذشته در کشور

دیدمان را به بلایای طبیعی باید عوض کنیم/ انجام ۲۲ هزار عملیات امداد و نجات در سال گذشته در کشور
خلاصه اخبار

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه در برخی کشورها، از حوادثی مانند برف و آتشفشان استقبال می کنند و با حضور و بازدید توریست‌ها سودآوری می‌کنند، گفت: ای کاش این نگاه در کشور ما نیز ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به شکل گیری جمعیت هلال احمر 103 سال پیش، اظهار کرد: با وجود اینکه این نهاد سازمان های مختلفی دارد؛ اما تنها نهادی که از همان اول با جمعیت ایجاد شد؛ سازمان امداد و نجات بود و وظیفه آن امدادرسانی و کمک در حوادث و بحران‌هاست. هدف از ایجاد نهادهایی چون هلال احمر در دنیا، کمک به مردم در جنگ‌ها بود که بعدها از این نهاد در سایر شرایط بحرانی مانند سیل و زلزله نیز استفاده شد. 

امکانات و توانایی سازمان امداد و نجات کشور ما در دنیا بی‌نظیر است

75 درصد بودجه هلال احمر، برای سازمان امداد و نجات است

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی، نگاه ویژه امام خمینی (ره) به کمک به انسان و انسانیت، باعث شد تا جمعیت هلال احمر بسیار توسعه پیدا کند و سازمان ما هم از نظر نیروی انسانی و هم امکانات و تجهیزات گسترده تر شد. به طوریکه امروزه جمعیت هلال احمر ایران جزو بهترین کشورها از نظر امکانات اساسی است؛ البته قطعا برخی تجهیزات تخصصی که ساخت برخی کشورهای خاص است در اختیار ما نیست، اما در مجموع امکانات خوبی در اختیار داریم.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: سال گذشته در جمع روسای سازمان‌های امداد و نجات 75 کشور بودم و زمانیکه درباره وضعیت سازمانمان توضیح دادم، همه کشورها از وضعیت ما تعجب کردند و حتی دبیر کل صلیب سرخ جهانی بعد از صحبت‌های من گفت که من سه بار به ایران سفر کردم و سازمان امداد و نجات و جمعیت هلال احمر را از نزدیک بازدید کرده‌ام که در دنیا منحصر به فرد است و در واقع هیچ کشوری در دنیا این توانایی‌ها را به طور یکجا در اختیار ندارد زیرا در کشورهای دیگر، این ماموریت ها بین سازمان های مختلف تقسیم شده است.

محمودی گفت: در مجموع، سازمان امداد و نجات بر حسب وظایف و ماموریت‌های خود، 75 درصد از کل بودجه جمعیت هلال احمر را در اختیار دارد و در بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

دیدمان را به بلایای طبیعی باید عوض کنیم/ انجام 22 هزار عملیات امداد و نجات در سال گذشته در کشور

انجام 22 هزار عملیات امداد و نجات در سال گذشته 

وی درباره اقدامات سال گذشته این سازمان افزود: سال گذشته مجموعا 22 هزار عملیات امداد و نجات تا ابتدای اسفند ماه انجام شد که در پی آن ها، به 98 هزار و 245 نفر خدمت‌رسانی انجام شد. همچنین 45 هزارو 760 نفر در محل خدمات امدادی دریافت کردند و مابقی به بیمارستان ها منتقل شدند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: 50 درصد از این عملیات‌ها مربوط به حوادث جاده‌ای، 31 درصد مربوط به تجمعات انبوه مانند پیاده روی اربعین، 5 درصد حوادث جوی و اقلیمی،4 درصد مربوط به حوادث کوهستان، 3 درصد حوادث آبی و 7 درصد نیز برای سایر موارد است.

محمودی گفت: بیشترین حوادث سال گذشته در استان‌های اصفهان، مازندران و گلستان رخ داد و متاسفانه سال گذشته 8 هزار و 507 مورد واژگونی خودرو در استان‌های کرمان، فارس و اصفهان اتفاق افتاد.

دیدمان را به بلایای طبیعی باید عوض کنیم/ انجام 22 هزار عملیات امداد و نجات در سال گذشته در کشور

بلایای طبیعی می‌توانند دیگر بلا نباشند

ما باید از تهدیدها فرصت بسازیم

محمودی درباره انواع بلایای طبیعی شناخته شده گفت: در دنیا حدود 43 بلای طبیعی شناخته شده که از این تعداد، 36 نوع حوادثه در کشور ما رخ می دهد که این رقم بسیار بالاست و نشان دهنده این است که کشور ما حادثه خیر است؛ اما هر زمان که صحبت از بلایا و حوادث طبیعی می شود مردم و مسئولین ما به آن فقط به چشم حادثه نگاه می‌کنند و سریعا به فکر کمک می افتند؛ در حالیکه در سایر کشورها این روند تغییر یافته است. 

وی افزود: به عنوان مثال در گذشته آتشفشان یک نوع حادثه طبیعی تلقی می‌شد؛ اما امروزه مسئولان این کشورها، شرایطی فراهم می‌کنند تا تروریست‌ها بیایند و از دیدن این مناظر به وجود آمده لذت ببرند و از این فرصت به بهترین شکل استفاده می کنند. اگر برفی که در کوهرنگ ما می بارد که ارتفاع آن به چند متر می‌رسد در یکی از کشورهای اروپایی می بارید، مسئولان از آن طور دیگری استفاده می کردند و فستیوال های مختلف برگزار می کردند و از این نعمت الهی استفاده می کردند. علاوه بر اینکه مسئولین ما به این موارد اصلا توجهی ندارند؛ مردم نیز در این اتفاقات فقط احساس نیاز به کمک پیدا می کنند. به عنوان مثال تقاضا دارند فوری جاده ها باز شود و وضعیت زندگی حالت عادی داشته باشد در حالیکه در سایر کشورها کاملا خودروها را جمع آوری می‌کنند و با سورتمه‌های گوزنی و موتوری تردد می‌کنند.

باید دیدمان را نسبت به این حوادث و بلایا عوض کنیم

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: مثلا عربستان المپیک زمستانی 2030 را قبول کرد در حالی که در عربستان برفی نمی‌آید ولی برف مصنوعی درست می‌کند ولی حساب کنید ما پیشت اسکی دیزین را داریم که در دنیا در حد خودش منحصر به فرد است همین الان بروید اوضاع و احوالش را ببینید. در واقع ما باید دیدمان نسبت به این حوادث و بلایا را عوض کنیم و از این تهدیدها، فرصت بسازیم. البته من بعضی اوقات واقعا تعجب می‌کنم چرا خداوند همه نعمت‌هایش را یکجا به ما داده و متاسفانه ما اصلا قدرشناس نیستیم و حتی بلد نیستیم از این شرایط استفاده کنیم. در حالیکه در دنیا برای یک مورد از اینها حاضرند هزینه زیادی صرف کنند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: همچنین سازمان امداد و نجات 6000 خودروی سبک و سنگین عملیاتی در اختیار دارد که عمر برخی از این خودروها بالای 15 سال است و ما در حال تلاش برای نوسازی این ناوگان زمینی نیز هستیم. در سال های گذشته چند مورد الحاق خودروهای جدید به سازمان داشتیم؛ اما متاسفانه ما در این زمینه چند مشکل داریم.

دیدمان را به بلایای طبیعی باید عوض کنیم/ انجام 22 هزار عملیات امداد و نجات در سال گذشته در کشور

محمودی گفت: ما خودروهایمان را فروردین سال گذشته وارد کردیم؛ اما تا همین امروز هنوز نتوانستیم آنها را به کار بگیریم و فرآیند سختی برای ترخیص خودرو داشتیم. ما ماشین را یک میلیارد و 200 خریدیم و تاکنون یک میلیارد تومان پول پارکینگ دادیم که از گمرک ترخیص شده و حالا باید فرآیند شماره‌گذاری شروع شود. علاوه بر این خودروها باید تجهیز شود که هزینه تجهیزات خودرو دو برابر خود آن است و حدود 5 میلیارد تومان هزینه تجهیزاتی است که باید داخل آن بگذاریم که ان‌شاالله امیدواریم این پول‌ها تخصیص داده شود.

استقرار 640 پایگاه هلال احمر در جاده‌ها و 800 پایگاه در شهرها

محمودی درباره تعداد پایگاه‌های هلال احمر گفت: ما بالغ بر 640 پایگاه جاده‌ای داریم که در حال ارائه خدمات هستند. بالغ بر 800 پایگاه در شهرها داریم و حدود 8000 خانه هلال که در روستاها و مناطق دور افتاده خدمات رسانی می‌کنند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: در سراسر کشور، 80 هزار نیروی امدادگر و نجاتگر داریم که 22 هزار نفر از آنها خانم هستند. همچنین در مجموع 48 هزار نفر از این تعداد فعال و پای کار هستند که 400 نفر از آنها پزشک و متخصص هستند.تعداد امدادگران ما حتی از کشور چین که جمعیت زیادی دارد نیز بیشتر است و این برای ما بسیار اهمیت دارد.

محمودی گفت: در سال های اخیر، 8000 نفر جذب پایگاه شدند و امروزه 80 درصد از پرسنل ما، کادر هستند و حقوق می گیرند که میانگین سنی آنها 25 تا 35 سال است.

وی درباره درجه ایثار این نیروها نیز افزود: در کشور 3هزار و 200 نفر درجه ایثار دارند و امسال نیز 460 نفر درجه ایثار می گیرند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره حضور زنان در این سازمان اظهار کرد: خانم ها همانند مردان، پای کار ما هستند و مثل مردان حتی در پایگاه ها نیز شبانه روزی شیفت می‌گیرند و الحق که هیچ چیزی از مردان کم ندارند و ما از حضور این افراد در سازمان امداد و نجات خوشحالیم.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا