درخواست “های وب” از رگولاتور برای تعلیق بخشی از فعالیت ها

درخواست “های وب” از رگولاتور برای تعلیق بخشی از فعالیت ها
خلاصه اخبار

شرکت داده گستر عصر نوین، خواستار تعلیق بخشی از فعالیت ها از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، شرکت داده گستر عصر نوین که جهت بررسی وضعیت اطلاعاتی با تعلیق نماد روبرو شده از درخواست تعلیق فعالیت پروانه UNSP و انصراف از ادامه فعالیت ارائه خدمات WTTx از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خبر داد.

بر اساس این گزارش، “های وب” اعلام کرد: این شرکت طی نامه 19 فروردین از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درخواست تعلیق فعالیت پروانه UNSP و انصراف از ادامه فعالیت ارائه خدمات WTTx در باند فرکانس 3500 را کرده است.

طبق مفاد پروانه در صورت پذیرش درخواست این شرکت از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ارائه خدمات به مشتریان قبلی تداوم خواهد داشت اما شرکت مشترک جدیدی جذب نمی کند. ضمناً آثار سود و زیانی آن نیز برای شرکت مشخص نیست.

شرکت در قالب پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی(UNSP)، متعهد به اجرا و توسعه شبکه فیبر نوری شهری، ارائه خدمات دسترسی ماهواره‌ای، رادیو ترانک و خدمات انتقال داده مبتنی بر فناوری بی سیم(WTTx) در بازه فرکانسی 3500 تا 3540 مگاهرتز در محدوده جغرافیایی استان‌ها به غیر از تهران و البرز را دارا است.

با این وجود به دلیل بروز مشکلات و موانع متعدد در سال گذشته و عدم وجود افق روشن حل آن در سال جاری این شرکت قادر به انجام تعهدات خدمات فوق نیست. اهم مشکلات رخ داده برای این شرکت به شرح ذیل هستند.

1. افزایش غیر متعارف هزینه حق استفاده از فرکانس در مصوبه شماره 4 جلسه 4 تیر سال 1402 تحت عنوان آیین نامه نحوه محاسبه حق استفاده از بسامد که این شرکت نقطه نظرات و اعتراض را در قالب نامه 23 مهر به آن سازمان اعلام کرده است.

2. عدم وصول مطالبات حاصل از تعدیل پروژه USO این شرکت که منجر به ایجاد مشکلات جدید در جریان نقدینگی و توان سرمایه‌گذاری این شرکت در تمام حوزه‌های فعالیت پروانه شده است.

3. انجام تعهدات اجرا و توسعه شبکه فیبر نوری برای پوشش خانوارها در استان‌های این شرکت که عمدتاً استان‌های محروم و کم برخوردار هستند و همچنین جهت اتمام پروژه در سطح استان به دلیل عدم حضور شرکت ارتباطات زیرساخت در اکثر شهرها و عدم وجود الگوی همکاری کارآمد با شرکت مخابرات، ایجاد شبکه فیبر نوری بین شهریه داخل استانی الزامی است.

4. افزایش بیش از سه برابری نرخ ارز و تورم بالا در سال‌های اخیر که منجر به افزایش غیر متععارف هزینه‌های تامین تجهیزات، اجرا، توسعه و نگهداری شبکه‌های ارتباطی شده است.

5. مشکلات ایجاد شده در تامین منابع مالی، وسایل مورد نیاز و تمرکز بر انجام تعهدات اجرا و توسعه شبکه فیبر نوری به عنوان رکن اصلی پروانه که توان انجام فعالیت این شرکت در سایر حوزه‌های پروانه‌ای را غیر ممکن کرده است.

6. مشکلات حادث شده با سازمان امور مالیاتی که طی نامه 26 اسفند به سازمان بورس اعلام و در سامانه کدال منتشر شد.

7. تاخیرات بیش از حد در پرداخت مشوق‌های تعیین شده در ایجاد پوشش فیبر نوری که نقش مهمی در جریان نقدینگی مورد نیاز شرکت داشت.

8. عدم وجود ساز و کار مناسب و الزام آور برای استفاده بهینه و به اشتراک گذاری زیرساخت‌های مخابراتی جهت کاهش هزینه و رفع موانع اجرایی زیرساخت‌های مورد نیاز ایجاد شبکه‌های بی سیم که عملاً سرمایه‌گذاری جدید در این حوزه را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.

با توجه به موارد فوق این شرکت با مشکلات حادث شده که اساساً ناشی از عدم دریافت تعدیل پروژه USO و مطالبات ادعا شده توسط سازمان امور مالیاتی است، قادر به انجام تعهدات اجرا، توسعه و پرداخت تعهدات مالی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیست.

در نتیجه طبق ماده 17 پروانه UNSP خواستار عودت فرکانس 3500 مگاهرتز، حذف تعهدات توسعه خدمات WTTx و تعدیل تعهدات مالی آن متناسب با زمان صدور پروانه UNSP تا زمان اعلام عدم فعالیت طی این نامه و طبق ماده 18 پروانه خواستار تعلیق کلیه فعالیت‌های پروانه‌ای را دارد.

منبع: بورس پرس