دادگاه قانون اساسی کره جنوبی حکم استیضاح رئیس جمهور موقت را باطل کرد

دادگاه قانون اساسی کره جنوبی حکم استیضاح رئیس جمهور موقت را باطل کرد
خلاصه اخبار

دادگاه قانون اساسی کره جنوبی با ابطال استیضاح نخست وزیر این کشور، وی را در سمت سرپرست ریاست جمهوری ابقا کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دادگاه قانون اساسی کره جنوبی با لغو استیضاح «هان دوک سو» نخست وزیر این کشور، وی را در سمت سرپرست ریاست جمهوری ابقا کرد.

این حکم که در بحبوحه آشوب سیاسی در کره جنوبی صادر شده است، وی را به قید فوریت به قدرت بازمی‌گرداند. هان دوک سو در حالی در این سمت ابقا شده که یون سوک یول، رئیس جمهور مخلوع کره جنوبی در پی اعلام حکومت نظامی ناموفق در دسامبر 2024، استیضاح شده است.

هان دوک سو دراین‌باره گفت: به عنوان رئیس جمهور موقت، برای حفظ دولت مستقر باثبات، نهایت تلاشم را خواهم کرد و تمام بصیرت و توانمندی‌ خود را برای صیانت از منافع ملی (کره جنوبی) در جنگ تجاری(با آمریکا) به کار خواهم بست.

کره جنوبی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان جهان، خود را برای آثار ناشی از تهدیدهای تعرفه‌ای گسترده آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ، آماده می‌کند.

این کشور پیش‌تر با تعرفه‌های آمریکا در حوزه فولاد و آلومینیوم روبه‌رو شده و به‌دنبال معافیت از تعرفه‌های متقابل آمریکا در ماه آتی است. ترامپ اوایل ماه جاری به طور مشخص کره جنوبی را به واسطه اعمال تعرفه‌های بالا بر صادرات آمریکا مورد توجه قرار داد.

حکومت نظامی ناموفق و کوتاه‌مدت یون سوک یول که تنها 6 ساعت به طول انجامید، سئول که متحد اصلی نظامی آمریکا محسوب می‌شود را در بزرگ‌ترین بحران سیاسی کره جنوبی در چند دهه اخیر قرار داد؛ بحرانی که در بحبوحه استیضاح‌های پی‌درپی و صدور کیفرخواست‌ علیه چندین مقام عالیرتبه، به خلاء قدرت در این کشور منجر شده است.

هان دوک سو در ابتدا پس از تنها دو هفته فعالیت به عنوان رئیس جمهور موقت، استیضاح و 27 سپتامبر 2024 تعلیق شد. قضات دادگاه قانون اساسی کره جنوبی امروز با هفت رای موافق برابر یک رای مخالف، استیضاح وی را لغو کردند.

همزمان با پیگیری پرونده یون سوک یول و هان دوک سو در دادگاه قانون اساسی، «چوآ سانگ‌موک» وزیر دارایی کره جنوبی به عنوان رئیس جمهور موقت فعالیت می‌کرد.

«لی جائه میونگ»، رهبر حزب اپوزیسیون دموکراتیک کره جنوبی از دادگاه قانون اساسی خواسته است تا به سرعت درباره استیضاح یون سوک یول حکم نهایی را صادر کند. انتظار می‌رود که این دادگاه ظرف چند روز آتی حکم خود را صادر کند. یون همچنین به اتهام رهبری شورش از طریق اعلام حکومت نظامی، با پرونده کیفری دیگری نیز مواجه است.

منبع: مهر

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا