حل مسائل حقوقی دانش‌بنیان‌ها به کمک «نهاد داوری»

حل مسائل حقوقی دانش‌بنیان‌ها به کمک «نهاد داوری»
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- معاون حقوقی و پارلمانی معاونت علمی ریاست جمهوری از تعامل سازنده این معاونت با مجلس شورای اسلامی برای تسهیل مسائل قانونی و کمک به ایجاد نهادهای داوری برای حل مسائل تخصصی حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان در سال جدید خبر داد.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، رضا محمودی لموکی با مرور دستاوردها و حمایت‌های حقوقی و تقنینی از شرکت‌های دانش‌بنیان در تعامل با دستگاه‌های مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی گفت: سال گذشته، دستاوردهای بسیار خوبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان از حیث حقوقی و قانونی بود.

وی در ادامه بیان کرد: در معاونت پارلمانی و حقوقی دو اولویت مهم یعنی موضوعات مربوط به قوانین و همچنین مسائل حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را که در روند کار زیست‌بوم فناوری و نوآوری اثرگذار است پیگیری می‌کنیم؛ در آغاز راه تصویب قانون حمایت‌ از شرکت‌های دانش‌بنیان، تعداد این شرکت‌ها زیاد نبود، اما خوشبختانه امروز تعداد این شرکت‌ها از 10 هزار عدد فراتر رفته است؛ موضوعی که اهمیت تقویت بازوهای حمایتی حقوقی برای پشتیبانی از این شرکت‌ها را پررنگ می‌کند.

معاون حقوقی و پارلمانی معاونت علمی با تاکید بر ضرورت بررسی و رسیدگی تخصصی به مسائل حقوقی زیست‌بوم فناوری و نوآوری، افزود: دعاوی حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان، عمدتاً تخصصی است. برای مثال، وکیلی که با الزامات و موضوعات تخصصی زیست‌بوم فناوری و نوآوری آشنا نیست، نمی‌تواند در حل مسائل حقوقی تخصصی این شرکت‌ها، کارآمد باشد. ناظر به همین موضوع، بندی تکلیفی در قانون جهش تولید دانش‌بنیان آمده است که شکل‌گیری دادگاه‌های حقوقی یا کمیته‌های تخصصی برای دعاوی حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان را تکلیف کرده است، البته اکنون شعبه‌ای از این کمیته‌ها، در پارک فناوری پردیس فعالیت دارد که در حال کار روی آن هستیم تا به شکل تخصصی‌تر و پخته‌تری کار شرکت‌های دانش‌بنیان را پیش ببرد.

محمودی لموکی، ایجاد «نهاد داوری» را از برنامه‌های معاونت حقوقی و پارلمانی معاونت علمی در سال 1404 و در راستای رسیدگی تخصصی و رفع مسائل حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان برشمرد و افزود: مقدمات اولیه ایجاد نهادهای داوری فراهم شده و طی نشست‌های تخصصی که با مسئولان قوه قضاییه داشتیم، موافقت‌های اولیه و روند اخذ مجوزهای قانونی ایجاد این نهاد، آغاز شده است.

وی بررسی و رسیدگی تخصصی به مسائل شرکت‌های دانش‌بنیان پیش از ورود به فرآیندهای رسیدگی در محاکم عنوان کرد: از مزایای نهاد داوری، حل مسائل شرکت‌های دانش‌بنیان پیش از ورود به محاکم قانونی است و مشابه شوراهای حل اختلاف، اما به شکلی تخصصی و ناظر به موضوعات و مسائل زیست‌بوم فناوری و نوآوری عمل می‌کند.

محمودی لموکی با اشاره به جدیت و سرعت مطلوب پیگیری و فراهم‌سازی زمینه‌های ایجاد نهاد داوری در دوره فعلی معاونت علمی عنوان کرد: خوشبختانه معاون علمی رئیس‌جمهور، به طور جدی بر تسهیل مسائل حقوقی و قانونی شرکت‌های دانش‌بنیان اهتمام داشته و کمک به شکل‌گیری نهاد داوری دانش بنیان، با جدیت دنبال می‌شود، البته معاون علمی سابق نیز زحمات بسیار زیادی کشیدند و آغازکننده این مسیر بودند، این روند اکنون و با پیگیری شخص دکتر افشین، سرعت بسیار خوبی دارد و حل مسائل حقوقی فعالان زیست‌بوم فناوری، به عنوان یکی از اصلی‌ترین محورهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان شناخته شده و پیگیری می‌شود.

همراه شدن مجلس شورای اسلامی با گفتمان فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان

معاون حقوقی و پارلمانی معاونت علمی، با اشاره به تعامل سازنده و مستمر معاونت علمی با مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت‌ها و تسهیل‌گری‌های قانونی به نفع شرکت‌های دانش‌بنیان، تصریح کرد: خوشبختانه معاونت علمی ریاست جمهوری با مجلس شورای اسلامی، تعامل بسیار خوب و شایسته‌ای برقرار کرده است. گفت‌گوها و تبادل‌نظرهای تخصصی در قالب نشست‌ها و دیدار با رؤسا و اعضای کمیسیون‌های تخصصی، نمایندگان شهرهای مختلف در راستای حمایت و تسهیل توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بخشی، به صورت مستمر برقرار است و تا آخرین روزهای اسفندماه 1403، دیدارهای معاون علمی رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس، برگزار شد. علاوه بر نشست‌های تخصصی و مکاتبات مختلف معاونت علمی با نمایندگان مجلس، در طول کم‌تر از شش ماه بیش از 60 دیدار و گفت‌وگوی نمایندگان با حضور معاون علمی برگزار شد.

محمودی لموکی با اشاره به همراهی و حمایت سازنده کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی با گفتمان فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان، عنوان کرد: مجلس در موضوع بودجه حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری نقشی سازنده ایفا کرد که این امر نشان می‌دهد مجلس شورای اسلامی خیلی هوشمندانه، اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان را درک کرده است. دکتر افشین هم به تازگی در کمیسیون آموزش گزارش مفصلی از فعالیت‌ها و دستاوردهای معاونت علمی و زیست‌بوم فناوری و نوآوری ارائه داد. همچنین در کمیسیون اقتصادی و کمیسیون جهش تولید نیز گزارش‌های خوبی ارائه شد که ضمن آشناسازی نمایندگان با اقدامات انجام شده، زمینه را برای افزایش فعالیت‌های حمایتی آنان در حوزه‌های انتخابی فراهم می‌کند.

وی با بیان این‌ که قطار حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در مجلس شورای اسلامی، روی ریل قرار گرفته و دارای سرعت مطلوبی است، ادامه داد: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی، کاملا حامی معاونت علمی در ترویج و حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است. جا دارد از ریاست مجلس که همراه و حامی جدی اقتصاد دانش‌بنیان و موضوعات فناورانه و نوآورانه هست و در بحث بودجه حمایت خوبی صورت داد، قدردانی کنم.

پشتیبانی تخصصی از انعقاد قراردادهای صنعتی دانش‌بنیان‌ها

معاون حقوقی و پارلمانی معاونت علمی، افزایش سرعت بررسی و تایید صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان را از دستاوردهای خوب این حوزه عنوان کرد و افزود: بررسی و تایید درخواست‌های شرکت‌ها برای دانش‌بنیان شدن، موضوعی پیچیده و زمان‌بر بود که خوشبختانه در دوره جدید، این فرآیند با سرعت بیش‌تری در عین حفظ دقت انجام می‌شود. معاونت علمی مصمم است تا ضمن افزایش کمّی شرکت‌های دانش‌بنیان، کیفیت و کارآمدی در تایید این شرکت‌ها لحاظ شود.

محمودی لموکی همچنین به تسهیل فرآیندهای انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های ارتباط با صنعت اشاره کرد و گفت: با توجه به این که شرکت‌های دانش‌بنیان، با قوانین تولید کاملا آشنا نیستند، امکان دارد در قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی که با صنایع منعقد می‌کنند، دچار مشکلاتی شوند. تلاش می‌کنیم در قامت مشاور، موضوعات تخصصی این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها را بررسی و ضمن آگاهی بخشی به افراد در قالب آموزش و مشاوره، فرآیند را برای شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل و مشکلاتشان را کاهش دهیم.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا