حاشیه سود ۱۹ درصدی دارویی‌ها

حاشیه سود ۱۹ درصدی دارویی‌ها

به گزارش سیگنال به نقل از رادیو سهام، صنعت دارویی، به عنوان یکی از صنایع مهم و استراتژیک به شمار می‌رود از این رو به دلیل ماهیت فعالیت شامل ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی برای تامین مواد اولیه بوده و این موضوع بر نرخ فروش محصولات دارویی اثرگذاشته است. اما اعطای ارز دولتی به دلیل ایجاد فضایی برای رانت‌های اقتصادی و شکل گیری زمینه‌ای برای فساد، همواره مورد انتقاد بسیاری از اقتصاددانان بوده و این موضوع را چالشی برای اقتصاد دانسته‌اند. یکی از دلایل اصلی این موضوع اختلاف زیاد نرخ ارز دولتی و نرخ ارز بازاری است. اما شنیده‌ها حاکی از آن است که دولت در پی لغو ارز دولتی در صنایع غذایی، دارویی، قندی بوده و این موضوع می‌تواند بر نرخ فروش محصولات دارویی اثرگذار باشد.

افزایش نرخ فروش و افزایش حاشیه سود دارویی‌ها

افزایش نرخ فروش محصولات دارویی می‌تواند بر سود و حاشیه سود شرکت‌هایی که تا کنون ارز دولتی دریافت می‌کرده‌اند تاثیرگذار باشد. بررسی صورت مالی دوره سه ماهه منتهی به خرداد ۹۸ نشان داده است میانگین حاشیه سود شرکت‌های دارویی در این مدت ۱۹ درصد است. این در حالی است که حاشیه سود خالص شرکت‌های دارویی در دوره سه ماهه اول سال ۹۷، تنها ۴درصد است. البته در سال ۹۷ و ابتدای سال ۹۸ به دلیل افزایش نرخ فروش محصولات و افزایش درآمد شرکت‌ها، حاشیه سود‌ها کاهش یافته است و ااثرات ریالی بر درآمد شرکت‌ها کاهش یافته است اما حذف ارز دولتی می‌تواند در شرکت‌های دریافت کننده ارز دولتی اثرگذار باشد و موجب افزایش درآمد شرکت‌ها و افزایش حاشیه سود شرکت‌ها کمک کند.

حاشیه سود 19 درصدی دارویی‌ها

۱۱ شرکت بالاتر از میانگین گروه سودده هستند

بررسی حاشیه سود شرکت‌های دارویی حاکی از آن است که به طور کلی این شرکت‌ها در شرایط سودآوری قرار داشته و با توجه به میانگین حاشیه سود خالص شرکت‌های دارویی در سه ماهه اول سال ۹۸، ۱۱شرکت دارویی بالاتر از میانگین حاشیه سود خالص، سودآوردی داشته اند که در این میان داروسازی فارابی با حاشیه سود خالص ۴۲ درصدی، بالاترین میزان سودآوری را به خود اختصاس داده است.

داروسازی روز دارو و داروسازی زهراوی در شرایط قابل قبولی از نظر سودآوری نداشته و حتی زهراوی زیان ساخته است. اما نکته مهم  در مورد داروسازی درزهراوی این است که، علی رغم زیان‌ده بودن شرکت، مقایسه عملکرد دزهراوی نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان از بهبود عملکرد داشته است.

به طور کلی بررسی عملکرد شرکت‌های دارویی در آخرین صورت مالی دوره‌ای منتشر شده بهار ۹۸ حاکی از آن است که نزدیک به ۲۰ درصد از درآمد شرکت‌های دارویی را سود خالص تشکیل می‌دهد، و در میان شرکت‌های مورد بررسی ۱۱ شرکت بالاتر از میانگین گروه سوداوری داشته و شش شرکت، پایین تر از میانگین اما سودآوری مثبت داشته و دو شرکت در محدوده صفر و زیان دهی قرار داشته‌اند.

بنابراین با توجه به خبرهای شنیده شده از حذف ارزهای دولتی در صنایع دارویی، آزادسازی نرخ فروش محصولات می‌تواند به درآمد شرکت‌های دارویی کمک کند و موجب بالا رفتن درآمدهای عملیاتی شرکت‌های دارویی گردد.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت های لحظه ای سهام به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را از کافه بازار دریافت نمایید.