جی دی ونس به پایگاه نظامی آمریکا در گرینلند رفت

جی دی ونس به پایگاه نظامی آمریکا در گرینلند رفت
خلاصه اخبار

معاون رئیس جمهور آمریکا با هیئت همراه خود به پایگاه نظامی «پیتوفیک» رفت و با نیرو‌های مسلح آمریکایی دیدار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی – جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا دقایقی پیش وارد گرینلند شد و به پایگاه نظامی «پیتوفیک» آمریکا در شمال غربی این جزیره رفت. ونس پس از ورودش با نیرو‌های مسلح آمریکایی در این پایگاه دورافتاده دیدار کرد و گفت: «رئیس جمهور واقعا به امنیت قطب شمال علاقمند است؛ و این امنیت در دهه‌های آینده بیشتر خواهد شد». اظهاراتی که نشان می‌دهد فشار دونالد ترامپ برای کنترل قلمرو نیمه خودمختار دانمارک، متوقف نخواهد شد.

سفر معاون رئیس جمهور آمریکا و همسرش، مشاور امنیت ملی و وزیر انرژی آمریکا به گرینلند، واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است. نخست وزیر جدید گرینلند می‌گوید سفر هیئت آمریکایی به این قلمرو نیمه خودمختار نشان دهنده «عدم احترام» است و خواستار اتحاد مقامات در برابر فشار‌های خارجی شد. 

برنامه اولیه سفر ونس این بود که از یک مسابقه سورتمه سواری بازدید کند، اما اعتراضات عمومی و خشم مقامات در گرینلند و دانمارک باعث شد که هیئت آمریکایی فقط به پایگاه نظامی این کشور بروند و با مردم ملاقات نکنند. 

پایگاه پیتوفیک در امتداد کوتاه‌ترین مسیر اروپا به آمریکای شمالی قرار دارد و برای سیستم هشدار موشک‌های بالستیک آمریکا حیاتی است. 

ترامپ روز چهارشنبه بار دیگر بر تمایل خود برای تصرف گرینلند تاکید کرد و گفت که آمریکا به این جزیره استراتژیک برای امنیت ملی و بین المللی نیاز دارد.

این جزیره دارای ثروت معدنی، نفت و گاز طبیعی است؛ اما توسعه آن کند بوده و شرکت‌های معدنی فعال در آن عمدتا استرالیایی، کانادایی یا انگلیسی هستند. با این حال، یکی از مقامات کاخ سفید گفته است که گرینلند منابع فراوانی از مواد معدنی کمیاب دارد که به نسل بعدی اقتصاد آمریکا کمک می‌کند.

منبع: رویترز

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا