جهش قیمت مانترا از کف ۰.۳۷ دلاری؛ اما تحلیلگران می‌گویند داستان لونا تکرار می‌شود

جهش قیمت مانترا از کف ۰.۳۷ دلاری؛ اما تحلیلگران می‌گویند داستان لونا تکرار می‌شود
خلاصه اخبار

به دنبال سقوط ۹۰ درصدی قیمت توکن OM پروژه مانترا و در بهت و حیرت فرو رفتن بازار کریپتو، قیمت این توکن جهشی قابل توجه را تجربه کرد و با واکنش سریع تیم توسعه به شایعات مبنی بر راگ‌پول شدن پروژه، تا ۲۰۰٪ افزایش یافت. با این حال بسیاری از تحلیلگران می‌گویند ماجرای پروژه ترا […]

به دنبال سقوط 90 درصدی قیمت توکن OM پروژه مانترا و در بهت و حیرت فرو رفتن بازار کریپتو، قیمت این توکن جهشی قابل توجه را تجربه کرد و با واکنش سریع تیم توسعه به شایعات مبنی بر راگ‌پول شدن پروژه، تا 200٪ افزایش یافت. با این حال بسیاری از تحلیلگران می‌گویند ماجرای پروژه ترا و توکن لونا در حال تکرار شدن است و دوباره سیر نزولی قیمت مانترا از سر گرفته خواهد شد!

به گزارش میهن بلاکچین، همزمان با این تغییرات قیمتی، صرافی بایننس نیز با انتشار بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس به ریزش اخیر توکن مانترا واکنش نشان داده و دلیل احتمالی آن را عنوان کرده است.

گارد صعودی قیمت مانترا در واکنش به صحبت‌های بنیانگذار آن!

به دنبال واکنش تیم توسعه مانترا به شایعات مبنی بر راگ‌پول شدن این پروژه، قیمت توکن OM از کف 0.37 دلاری روز قبل به حوالی 1.10 دلار رسید. البته از آن زمان قیمت دوباره کاهش یافته و به حوالی 0.70 دلار رسیده است.

نمودار مانترا تایم فریم 1 روزه - منبع: TradingView
نمودار مانترا تایم فریم 1 روزه – منبع: TradingView

پس از ریزش گسترده قیمت مانترا، جی‌پی مولین (JP Mullin)، یکی از بنیان‌گذاران پروژه، با انتشار پیامی تلاش کرد تا به جامعه کاربری اطمینان خاطر دهد که پروژه همچنان فعال است. او به فعال بودن گروه رسمی تلگرام پروژه اشاره کرد و نوشت:

ما اینجا هستیم و جایی نمی‌رویم.

وی همچنین آدرسی کیف پول دارایی‌های متعلق به تیم توسعه مانترا را به صورت عمومی منتشر کرد تا گمانه‌زنی‌ها مبنی بر فروش توسط توسعه‌دهندگان را از بین ببرد. همانطور که گزارش دادیم، مولین دلیل سقوط شدید قیمت مانترا را «لیکویید شدن اجباری و نسجیده پوزیشن‌های معامله‌گران از سوی صرافی‌های متمرکز» اعلام کرده است.

منبع: JP Mullin
منبع: JP Mullin

پس از این توضیحات، روند فروش گسترده توکن OM که باعث از بین رفتن بیش از 5 میلیارد دلار از مارکت کپ این پروژه شده بود آرام گرفت. نکته قابل توجه این است که همزمان با این ریزش گسترده، حدود 75.9 میلیون دلار از پوزیشن‌های فیوچرز معامله‌گران مانترا نیز لیکویید شد.

علیرغم واکنش رسمی تیم توسعه، گمانه‌زنی‌های مختلفی در مورد دلیل اصلی سقوط قیمت مانترا مطرح شده است. برخی تحلیلگران مدعی‌اند که تیم مانترا، که کنترل حدود 90٪ عرضه توکن را در اختیار دارد، خود پشت این سقوط بوده است.

یکی از تحلیلگران که با نام مستعار اد (Ed) در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کند مدعی است که تیم مانترا از توکن‌های OM خود به عنوان وثیقه‌ای برای دریافت وام‌های پرریسک در یک صرافی متمرکز استفاده کرده است. به گفته او،‌ پس از تغییر ناگهانی پارامترهای مدیریت ریسک در این پلتفرم وام‌دهی، این وام کال مارجین شده که در نهایت به سقوط شدید قیمت مانترا منجر شده است.

منبع: Ed
منبع: Ed

به طور کلی، صرافی‌ها و پلتفرم‌های وام‌دهی برای مدیریت نوسانات بازار و کاهش ریسک ورشکستگی، پارامترهای وام‌دهی خود را تغییر می‌دهند. صرافی متمرکز اوکی‌ایکس (OKX) نیز پس از به‌روزرسانی مدل توکنومیک مانترا در اکتبر 2024، دست به تغییر این پارامترها زده است.

به دنبال تغییر مدل توکنومیک پروژه مانترا، تعداد کل توکن‌های این پروژه دو برابر شد و از 888 میلیون به بیش از 1.777 میلیارد رسید. علاوه بر این مدل توزیع توکن از حالت «محدود» به حالت «نامحدود و تورمی» تغییر یافت و نرخ تورم سالانه اولیه 8٪ اعلام شد.

استار ژو (Star Xu)، بنیانگذار اوکی‌ایکس نیز در واکنش به سقوط شدید قیمت مانترا این پروژه را «رسوایی بزرگی» برای کل صنعت رمزارزها خطاب کرد و اعلام کرد در روزهای آتی گزارش‌های تکمیلی درباره جزییات این سقوط منتشر خواهد کرد.

آیا این رشد فقط یک تله گاوی است؟

اگرچه جهش 200 درصدی قیمت مانترا از کف 0.37 دلاری رشدی چشمگیر به نظر می‌رسد، اما بسیاری از تحلیلگران هشدار داده‌اند که ساختار قیمتی OM شباهت زیادی به الگوی کلاسیک تله گاوی دارد؛ الگویی که پیش‌تر در سقوط معروف پروژه لونا در ماه می 2022 دیده شده بود.

قیمت توکن مانترا اکنون به زیر میانگین متحرک نمایی 50 هفته‌ای خود که در حوالی 3.25 دلار قرار دارد سقوط کرده و در حال آزمایش مقاومت میانگین متحرک نمایی 200 هفته‌ای در حوالی 1.08 دلار است.

نمودار مانترا تایم فریم هفتگی - منبع: TradingView
نمودار مانترا تایم فریم هفتگی – منبع: TradingView

در همین حال، شاخص قدرت نسبی هفتگی (RSI) برای OM به عدد 33.31 کاهش یافته که نشان‌دهنده ضعف در مومنتوم قیمت و افزایش احتمال سقوط مجدد است.

این ساختار قیمتی به‌شدت شبیه به رفتار لونا پس از سقوط تاریخی آن است؛ جایی که پس از یک جهش کوتاه، قیمت نتوانست به میانگین‌های بلندمدت بازگردد و در نتیجه وارد یک روند نزولی عمیق و بلندمدت شد.

نمودار لونا تایم فریم هفتگی - منبع: TradingView
نمودار لونا تایم فریم هفتگی – منبع: TradingView

یکی از تحلیلگران معروف بازار با نام مستعار AmiCatCrypto در رابطه با وضعیت کنونی مانترا می‌گوید:

توکن مانترا می‌تواند ظرف فقط یک روز تا 90٪ سقوط کند؛ حتی اگر پیش از آن 100 روز رشد کرده باشد. اگر از من بپرسید که آیا بازار صعودی تمام شده، پاسخ من مثبت خواهد بود. از اینجا به بعد هر رشد قیمتی تنها جهشی مقطعی خواهد بود.

واکنش بایننس به سقوط مانترا: علت اصلی، لیکوییدیشن‌های بین ‌صرافی‌هاست!

صرافی بایننس نیز در حساب کاربری رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس به ریزش شدید قیمت مانترا واکنش نشان داد. به گفته این صرافی، بررسی‌های اولیه تیم امنیتی آن نشان می‌دهد که علت اصلی این اتفاق، لیکوییدیشن‌های گسترده بین صرافی‌ها (Cross-exchange Liquidations) بوده است.

بیانیه بایننس در مورد سقوط مانترا - منبع: Binance
بیانیه بایننس در مورد سقوط مانترا – منبع: Binance

در همین راستا، بایننس خاطرنشان کرده که از اکتبر سال گذشته، یعنی همزمان با تغییر توکنومیک مانترا، اقدامات مختلفی برای کاهش ریسک این دارایی انجام داده است. این اقدامات شامل کاهش سطح لوریج معاملات مرتبط با توکن OM بوده تا کاربران در برابر نوسانات شدید قیمت محافظت شوند.

بایننس همچنین تاکید کرده که از ژانویه سال جاری هشدارهایی را به‌صورت پاپ‌آپ (Pop-up) در صفحه معاملات اسپات توکن OM فعال کرده تا کاربران نسبت به تغییرات در ساختار توکنومیک این پروژه آگاه باشند. بایننس افزایش گسترده عرضه توکن OM را یکی از دلایل زمینه‌ساز ریزش اخیر می‌داند.

منبع: میهن بلاکچین

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا