توضیحات تکمیلی “وبصادر” درباره دریافت خسارت از بانک بحرین
بانک صادرات درباره تایید رأی داوری پرونده فیوچر بانک بحرین و پرداخت خسارت ۲۱۴ میلیون یورویی به نفع دو بانک، توضیحات تکمیلی داد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، بانک صادرات در خصوص تایید رای داوری پرونده فیوچر بانک بحرین توسط دادگاه لاهه مبنی بر محکومیت به پرداخت 214 میلیون یورو، توضیحات تکمیلی داد.
بر اساس این گزارش، “وبصادر” با اشاره به به نامه 8 اردیبهشت و اخبار منتشره در خصوص موضوع تایید رای داوری پرونده فیوچر بانک بحرین توسط دادگاه لاهه، اعلام کرد: در آوریل سال 2015 و در راستای تصمیم بانک مرکزی بحرین مبنی بر قرار دادن فیوچر بانک بحرین تحت نظارت مراجع این کشور و سپس اقدام جهت تصفیه، دو بانک صادرات و ملی به عنوان صاحبان دو سوم سهام هر یک 33 درصد با مراجعه به داوری نسبت به اقامه دعوی اقدام کردند.
دیوان داوری بین المللی نیز پس از رسیدگی، مصادره و تصفیه فیوچر بانک را اقدامی نامتناسب دانسته و دولت بحرین را در نوامبر 2021 به پرداخت 214 میلیون یورو به بانکهای صادرات و ملی محکوم کرد. در ادامه دولت بحرین با ادعای مغایرت با نظم عمومی، دعوای ابطال رای داوری نزد دادگاه لاهه را اقامه کرد.
با پیگیریها و همکاری و حمایت مرکز امور حقوقی بینالمللی ریاست جمهوری در راستای احقاق حق منافع کشور، دادگاه لاهه نیز 22 آوریل سال 2025 دعوای دولت بحرین برای ابطال رای داوری صادره به نفع بانکهای صادرات و ملی را رد کرد. آثار مالی رویداد پس از انجام تشریفات قانونی و احصا مراودات فی مابین به استحضار سهامداران خواهد رسید.
منبع: بورس پرس