تقاضا برای انرژی با جهش مصرف برق افزایش یافت

تقاضا برای انرژی با جهش مصرف برق افزایش یافت
خلاصه اخبار

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) روز دوشنبه اعلام کرد افزایش تقاضا برای برق در اقتصادهای توسعه‌ یافته و نوظهور، رشد تقاضای جهانی برای انرژی در سال ۲۰۲۴ را دو برابر سریع‌تر از سال‌های اخیر کرد.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش سالانه «بررسی جهانی انرژی در سال 2025»، اعلام کرد دمای بالای کم سابقه، تقاضای بیشتر از سوی صنعت و برای برقی سازی، و هوش مصنوعی و دیتاسنترها در سال گذشته، به رشد 4.3 درصد مصرف جهانی برق کمک کرد. رشد تقاضا برای برق در سال گذشته، تقریبا دو برابر میانگین سالانه در دهه گذشته بود.

در نتیجه، تقاضای کلی برای انرژی در جهان در سال 2024، به میزان 2.2 درصد افزایش یافت که در مقایسه با میانگین رشد سالانه 1.3 درصدی تقاضا برای انرژی در فاصله سال‌های 2013 تا 2023، بسیار سریع‌تر بود.

با وجود کند شدن رشد تقاضای چین، بیش از 80 درصد از افزایش تقاضای جهانی برای انرژی در سال 2024، مربوط به اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه بود. بعلاوه، پس از چندین سال کاهش، اقتصادهای توسعه یافته در سال گذشته، شاهد بازگشت به رشد بودند و تقاضای انرژی آنها در مجموع، تقریبا یک درصد افزایش یافت.

طبق گزارش این آژانس، اگرچه بخش بزرگی از افزایش تقاضای جهانی توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود، اما مصرف گاز طبیعی، زغال سنگ و نیروی هسته ای نیز با افزایش تقاضا، بالاتر رفته است.

در نتیجه مصرف بیشتر انرژی، گاز طبیعی، بیشترین افزایش تقاضا را در میان سوخت‌های فسیلی در سال 2024 داشته است. تقاضا برای گاز طبیعی، 115 میلیارد متر مکعب معادل 2.7 درصد در مقایسه با میانگین رشد سالانه 75 میلیارد متر مکعب در دهه گذشته، افزایش یافت. تقاضا برای زغال سنگ نیز به دلیل موج گرمای شدید در چین و هند، یک درصد رشد کرد.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی گفت: مصرف برق به سرعت در حال رشد است و تقاضای کلی انرژی را بالاتر می‌برد که برای معکوس کردن سال‌ها کاهش مصرف انرژی در اقتصادهای پیشرفته کافی است. نتیجه این است که تقاضا برای تمام سوخت‌ها و فناوری‌های انرژی اصلی در سال 2024 افزایش یافته است و انرژی‌های تجدیدپذیر، بیشترین سهم از رشد تقاضا را پوشش می‌دهند و پس از آن، گاز طبیعی قرار دارد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، بیرول در اوایل ماه جاری، اذعان کرد که جهان به سرمایه‌گذاری‌های بالادستی در میادین نفت و گاز موجود برای حمایت از امنیت جهانی انرژی نیاز دارد، در حالیکه آژانس بین‌المللی انرژی، سال‌ها اعلام کرده بود که اگر جهان فرصتی برای رسیدن به انتشار خالص صفر تا سال 2050 داشته باشد، نیازی به سرمایه‌گذاری در میادین جدید نفت و گاز نیست.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا