تغییرات عمیق در زیر مجموعه های ایران خودرو ؛ ترکیبی از انحلال و ادغام
بعد از آن که مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی واگذار شد، مدیریت جدید تصمیم به انحلال و ادغام تعدادی از زیر مجموعه های این شرکت گرفته است.
بعد از آن که مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی واگذار شد، مدیریت جدید تصمیم به انحلال و ادغام تعدادی از زیر مجموعه های این شرکت گرفته است.
همانطور که می دانید شرکت ایران خودرو بزرگترین خودروسازان خاورمیانه است که در چند سال اخیر حال و روز خوشی نداشته است و مدیران دولتی این شرکت همواره از ضررده بودن این شرکت گلایه می کردند. یکی از بزرگترین دلایلی که باعث شده شرکت ایران خودرو مدام با ناترازی های مالی روبرو باشد، تعداد زیاد زیر مجموعه ها و شرکت های تابعه این خودروساز بزرگ است که بسیاری از این شرکت ها بودجه های کلانی دریافت کرده اما خروجی مناسبی را از خود به نمایش نگذاشته اند.
اما با حذف مدیریت دولتی و روی کار آمدن مدیریت بخش خصوصی، در چند وقت اخیر شاهد تغییرات بسیار مثبتی در این زمینه بودیم که یکی از مهم ترین این تغییرات، انحلال برخی از شرکت های تابعه ایران خودرو نظیر جتکو است. اما به نظر می رسد که مدیریت جدید ایران خودرو تنها به انحلال این شرکت ها راضی نشده و قصد دارد تا بسیاری از زیر مجموعه های ایران خودرو را منحل و یا ادغام کند تا هم این شرکت ها به صورت مستقیم در خود مجموعه ایران خودرو مستقر شده و هم جلوی هزینه های غیر ضروری گرفته شود.
آیا ایپکو و ایسیکو سرنوشتی مشابه جتکو خواهند داشت؟
همانطور که اشاره شد انحلال شرکت جتکو و انتقال مهندسین و نیرو های زبده آن به بخش های اصلی ایران خودرو، تازه شروع راه پر پیچ و خم کاهش هزینه های غیر ضروری و تغییر سیاست های کلی ایران خودرو بود. اما اگر با دقت به دیگر زیر مجموعه های ایران خودرو نظیر ایپکو و ایسیکو نگاه کنیم می بینیم که این دو شرکت شرایطی مشابه با جتکو دارند. به عبارت دیگر با بررسی عملکرد و بازدهی این دو شرکت در می یابیم که شرکت های ایپکو و ایسیکو چند سالی است که با توجه به تخصیص بودجه، خروجی مناسبی ندارد. به طور مثال شرکت ایپکو که بر روی توسعه پیشرانه های محصولات ایران خودرو فعالیت می کند نتوانسته پیشرانه ای جدید و کاملا متفاوت را به مرحله تولید برساند و یا شرکت ایسیکو که در حوزه لجستیک و منابع انسانی فعالیت می کند نتوانسته بازدهی خوبی را در چند سال گذشته از خود به نمایش بگذارد.
شنیده ها حاکی از آن است که مدیریت جدید ایران خودرو در آینده نه چندان دور همانند جتکو تصمیم به انحلال این دو زیر مجموعه خواهد گرفت و بودجه و هزینه های مربوط به این دو شرکت را به بخش ها و پروژه های دیگر اختصاص دهد.
شرکت های حوزه خدمات پس از فروش ادغام می شوند
یکی دیگر از برنامه هایی که مدیریت جدید ایران خودرو قصد اجرایی کردن آن را دارد، ادغام تعدادی از شرکت های زیر مجموعه ایران خودرو است که در حوزه خدمات پس از فروش فعالیت می کنند. بر همین اساس شنیده ها از منابع موثق حکایت دارد که شرکت های؛ امداد خودرو ایران، شرکت ایساکو و همچنین همگام خودرو که مسئولیت ایجاد و بهره برداری از تعمیرگاه های مرکزی، فروشگاه های مرکزی قطعات یدکی و نمایشگاه های مرکزی فروش محصولات ایران خودرو را برعهده دارد در یکدیگر ادغام شده و به عنوان یک شرکت واحد به فعالیت خود ادامه دهند تا هم کیفیت خدمات رسانی بالاتر رود و هم از صرف هزینه های غیر ضروری جلوگیری شود.
از طرفی ادغام این سه زیر مجموعه ایران خودرو باعث می شود تا تمرکز بر روی حوزه خدمات پس از فروش افزایش یافته و در مدت زمان کوتاهی، میزان رضایت مشتریان محصولات ایران خودرو افزایش یابد.
سرنوشت ساپکو چه می شود؟
همانطور که می دانید ساپکو یکی از شرکت های زیر مجموعه ایران خودرو است که که وظیفهٔ مدیریت زنجیره تامین و طراحی و تامین قطعه برای خط تولید و سایتهای تولید خودرو را بر عهده دارد. با توجه به اینکه خود شرکت ایران خودرو واحدی با همین وظیفه و هدف را دارد، به نظر می رسد که مدیریت جدید قصد انحلال یا ادغام این شرکت را دارد. اما باید بدانیم که انحلال این شرکت به همین راحتی نیست و انحلال آن سد بزرگی در مسیر سیاست های مدیریت جدید ایران خودرو به حساب می آید، چرا این مجموعه در چند سال اخیر به حیاط خلوت سیاسیون و برخی از صاحبان قدرت مبدل شده و به راحتی نمی توان آنها را کنار زد. در نهایت باید دید سرنوشت ساپکو چه خواهد شد.
منبع: آخرین خودرو