ترکیه و رژیم صهیونیستی در سوریه

ترکیه و رژیم صهیونیستی در سوریه
خلاصه اخبار

تهران – ایرنا – وضعیت کنونی سوریه جدای از تمام مسائلی که در پائیز سال گذشته برای این کشور رخ داد (که درجای خود محل تامل و رسیدگی است) ترکیه را در شرایط تاریخی حساسی قرار داده است که تصمیمات دولت آن می تواند ترکیه را یا مدافع استقلال و تمامیت ارضی سوریه و عزت کشورهای جهان اسلام قرار دهد و یا شریک ناتو و همکار صهیونیستها در تضعیف وتجزیه کشوراسلامی سوریه.

رژیم صهیونیستی موج تازه حملات نظامی خود به سوریه را از دوم فروردین ماه جاری آغاز کرد و بنابرگزارش منابع سوری در این سلسله از حملات، جنگنده های اسرائیل فرودگاه نظامی تدمر واقع در حومه حمص را هدف حمله هوایی قرار دادند و در روزهای بعد نیز حملات را ادامه داده و فرودگاه نظامی T4 را که قبلا مورد استفاده نیروهای روسی برای مقابله با داعش بود به شدت بمباران کردند.

شدت این بمبارانها به حدی بود که موجب تخریب کامل هر دو فرودگاه شد و حسب گزارش رسانه های ترکیه در فرودگاه نظامی T4 هشت نفر از افسران نظامی ترکیه که برای ایجاد پایگاه نظامی این کشور به سوریه رفته بودند، کشته شدند. درهمین ارتباط رسانه‌های رزیم صهیونیستی تایید کردند که مقامات وزارت دفاع اسرائیل حملات پیش‌دستانه برای جلوگیری ازساخت پایگاه هوایی ترکیه در سوریه را دلیل این حملات می‌دانند.

صحنه سوریه در حال حاضر صحنه منازعه راهبردهای متعارض قدرتهای بزرگ و همسایگان این کشور است که در بین این راهبردهای متعارض راهبرد ترکیه و راهبرد رژیم صهیونیستی، نقش تعیین کننده ای در شکل گیری آینده سوریه خواهد داشت و وابسته به آنکه آنکارا و تل آویو مسیر رقابت و درگیری یا مسیر همکاری را طی کنند سرنوشت سوریه متفاوت خواهد بود.

با توجه به درخواست ترکیه از سوریه برای تاسیس پایگاه نظامی در این کشور و اعلام مخالفت صریح تل آویو با تاسیس پایگاه ترکیه در سوریه و بمبارانهای شدید فرودگاههای نظامی که برای محل تاسیس این پایگاهها در نظر گرفته شده بود، به نظر می رسد مسیر رقابت و درگیری بین ترکیه و اسرائیل در زمین سوریه بر مسیرهمکاری غلبه پیدا کرده باشد ولی لازم است قبل از صدور یک نظریه قطعی در این خصوص درستی یا نادرستی این استنباط اولیه مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد.

آگاهان سیاسی و کارشناسان منطقه هیچ شکی ندارند که اسرائیل نقش مستقیمی در سقوط رژیم اسد در 18 آذرماه سال گذشته داشت. حملات مکرر هوایی رژیم صهیونیستی به محلهای استقرار نیروهای مستشاری ضد تروریستی ایران که مهمترین آن هدف قرار دادن بخش کنسولی سفارت ج.ا.ایران در دمشق بود، باعث گردید تا این تصور در دولت بشاراسد بوجود آید که دلیل حملات رژیم صهیونیستی به سوریه حضور نیروهای مستشاری ایران است و اگر این نیروها نباشند چنین حملاتی صورت نخواهد گرفت. این تحلیل غلط حلقه تصمیم گیران دولت و ارتش بشاراسد موجب ایجاد محدودیتهایی برای مجموعه نیروهای عمل کننده ایران در سوریه شد و دست رژیم صهیونیستی را در جلوگیری ایران از پشتیبانی نظام سیاسی حاکم بازتر کرد.

منبع: ایرنا