تجارت رسمی ایران و اروسیا به خوان آخر رسید
اکوایران: معاون اول رئیس جمهور از اجرایی شدن «قانون تجارت آزاد» با کشورهای اوراسیا خبر داد و تاکید کرد که با آغاز فعالیتهای رسمی در ماههای آینده، هیچ مانعی بر سر راه ارتباط تجاری با این کشورها وجود نخواهد داشت.
به گزارش اکوایران؛ ایران طرح پیوستن به اتحادیه اوراسیا را نخستین بار در می 2015 مطرح کرد و دی سال گذشته سند مربوط به عضویت ناظر ایران در این اتحادیه اوراسیا به امضای سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید و با این شرایط زمینه همکاری ایران با این اتحادیه استارت خورد. اتحادیه اوراسیا یکی از مهمترین گروهبندیها در همسایگی ایران است که دارای نقاط مشترک اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ژئوپلیتیک با ایران بوده و از اهمیت ویژهای برای این کشور برخوردار است. با این توافق حدود 87 درصد صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بدون تعرفه گمرکی انجام خواهد شد و متقابلا نیز صادرات این کشورها به کشورمان از این مزیت برخوردار خواهد شد.
با توجه به اهمیت این اتحادیه محمدرضا عارف در دهمین جلسه شورای راهبردی برنامه هفتم توسعه از آغاز رسمی فعالیت با کشورهای عضو این اتحادیه در ماههای آینده خبر داد و با این شرایط میتوان گفت تجارت رسمی ایران و اروسیا به خوان آخر نزدیک شد.
از برنامه هفتم چه خبر؟
علاوه بر خبر اعلام شده از سوی معاون اول رییس جمهور، در این جلسه که به منظور بررسی روند پیشرفت برنامه هفتم توسعه برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، عارف در این جلسه با بیان اینکه تشکیل این شورا یک کار ابتکاری و نو در برنامههای توسعه است، گفت: تشکیل این شورا که همه اعضای آن حقوقی هستند، نگاه جدی به اجرایی شدن برنامه و تلاش برای تحقق اهداف آن را نشان میدهد.
در این جلسه که در دفتر معاون اول رئیسجمهور با حضور وزرا و مدیران ارشد و نمایندگان عضو شورای راهبردی برنامه هفتم توسعه برگزار شد، عارف با ذکر اهمیت تشکیل و فعالیت این شورا گفت: در برنامههای گذشته اگر چه نهادهای نظارتی وجود داشتند اما نظارت بر اجرای صحیح و دقیق برنامه، چندان روشن و با صراحت نبود ولی در برنامه هفتم پیشرفت این بخش به صورت روشن و واضح دیده شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه با اقدامات شش ماه گذشته، دولت و نهادهای اجرایی برای تحقق اهداف برنامه، آمادگی لازم را دارند، گفت: در برنامه هفتم توسعه، یکی از نگرانیهای اصلی، تامین منابع مورد نیاز برای تحقق رشد 8 درصدی بود که باید تدبیر کرد تا منابع مورد نیاز را تامین کنیم البته راهبرد مهم ما در دو بخش «سرمایهگذاری» و «تولید» خواهد بود.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه افزود: البته برداشت ما از تولید، صرف تولید سختافزاری نیست بلکه نرمافزار که مزیتهای خوبی هم در این زمینه داریم بسیار با اهمیت است، ما در فناوریهای پیشرفته پیشتاز هستیم و علیرغم مشکلاتی که وجود داشته، توانایی و ظرفیت کشور در این زمینه بسیار بالا است.
عارف ادامه داد: البته بازاری که مدنظر است، فقط بازار کشور خودمان نیست و بازار تمامی کشورهای حوزه تمدنی ایران را در برمیگیرد، روند همکاری و توسعه روابط خصوصا با کشورهای اوراسیا بسیار مثبت و موفق بوده و اکنون بهترین شرایط را برای توسعه و همکاری با کشورهای منطقه داریم که این مسئله خصوصاً با عضویت ایران در سازوکارهای منطقهای شانگهای، بریکس و اوراسیا شتاب بیشتری گرفته است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: ما باید با توجه به مزیتها، تولید را به سمتی ببریم که بازار حوزه تمدنی ایران را فعال کنیم.
در این جلسه، گزارشهای مربوط به «تدوین راهبرد ملی پیشرفت صنعتی کشور» و گزارش «آخرین وضعیت استقرار ناظرین مالی، موضوع ماده 118 قانون برنامه هفتم پیشرفت» ارائه شد.
منبع: اکو ایران