تاثیر آهسته و پیوسته نوسان دلار بر بازار مسکن / تغییر قیمت ملک چگونه رقم میخورد؟
یک کارشناس بازار مسکن درباره تاثیرات افزایش نرخ ارز بر بازار مسکن در دراز مدت و تبعات این موضوع در ماههای آتی این بازار گفت: همواره دو بازار موازی در کنار بازار مسکن وجود دارد که بازدهی آنها عموما کوتاه مدت بوده و سرمایهگذاری عمومی در این بازارها نیز بهصورت موقتی است.
بیتاله ستاریان در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین در توضیح این مطلب افزود: این بازارها بازار سکه و ارز است. عموما کسانیکه سرمایهای دارند ابتدا وارد بازار ارز و سکه میشوند و زمانیکه ارز و سکه به سقف مورد نظرشان میرسد و سرمایههای خود را به بخش مسکن بازمیگرداندند، اما اکنون این وضعیت تاحدودی تغییر کرده و مسکن نیز به موازات بازارهای موازی خود در حال بالارفتن است که این شرایط نشان میدهد که اضطرابی که در بخش ارز و سکه و طلا وجود داشته در بخش سایر بازارها نظیر مسکن نیز وجود دارد.
وی عنوان کرد: در شرایط کنونی سرمایهگذاران در نظر دارند منابع خود را تبدیل به کالای سرمایهای کنند تا بتوانند از کاهش ارز سرمایه و پول خود جلوگیری کنند.
ستاریان تاکید کرد: تجربه تاریخی جامعه ما نشان میدهد که مسکن در 50 سال گذشته همیشه پیشتاز بازارها در درازمدت بوده و اکنون و در کوتاه مدت نیز چنین روندی رخ میدهد و یعنی ماهانه 6، 7، 5، 4 درصد رشد قیمت را داریم که این وضعیت را باید فاجعه دانست.
مشروح اظهارات بیتاله ستاریان را (اینجا ) بخوانید.
مرجع: خبر آنلاین
با توجه به افزایش هزینه های زندگی روزمره و نیز کاهش قدرت خرید مردم بتدریج به جایی میرسیم که مردم به سختی بتوانند فقط شکم خود را سیر کنند و دیگر کسی به خرید مسکن فکر نکند و بنابر این تقاضای مسکن بشدت کاهش پیدا کند . در چنین شرایطی بازنده و متضرر اصلی افرادی هستند که به قصد سوداگری و سود مسکن های اضافه بر نیاز خریده اند .
از طرفی همه میدانیم که ما کمبود مسکن در کشور نداریم و مشکل اصلی مدیریت مسکن است چرا که اگر تعداد بیشمار خانه های خالی مدیریت شود و به چرخه مصرف وارد شود مشکل مسکن حل خواهد شد .