بیروت: گفتوگوهای «جدی» و «قانونی» با سوریه آغاز نشدهاست/خواستار خروج کامل اسرائیل هستیم
تهران- ایرنا- وزیر خارجه لبنان تأکید کرد که هنوز هیچ گفتوگوی جدی و حقوقی با سوریه آغاز نشده و نهتنها عادیسازی روابط با دمشق مطرح نیست، بلکه انجام مذاکرات سیاسی مستقیم نیز از نظر بیروت مردود است.
به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، «یوسف رجی» وزیر امور خارجه لبنان در سخنانی اعلام کرد که هنوز هیچگونه گفتوگوی جدی و قانونی با دولت سوریه آغاز نشده است.
وی با بیان اینکه عادیسازی روابط با دمشق مطرح نیست، صراحتاً گفت که لبنان انجام مذاکرات سیاسی مستقیم با سوریه را نمیپذیرد.
رجی در گفتوگویی با رسانهها اظهار داشت: «تصمیم دولت لبنان بازنگری در تمامی توافقات موجود با سوریه است؛ این بازنگری ممکن است به اصلاح یا حتی لغو این توافقات منجر شود، بهویژه در خصوص شورای عالی لبنان – سوریه که باید منحل شود.»
او با اشاره به ترکیب جدید دولت سوریه و عمر کوتاه دولت کنونی لبنان (2 ماه)، تاکید کرد که هنوز فرصت گفتوگوهای حقوقی و رسمی فراهم نشده است.
رجی همچنین از حمایت بینالمللی از «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان و «نواف سلام» نخستوزیر این کشور خبر داد و گفت: «کشورهای خارجی اعتماد زیادی به این 2 مقام دارند و امیدوارند که در دوره جدید، کمکها و سرمایهگذاریها در لبنان به فساد نیانجامد.»
وی در خصوص بازسازی لبنان نیز شرط اصلی برای دریافت کمکهای بینالمللی را اجرای کامل قطعنامههای بینالمللی اعلام کرد و افزود: ما با رژیمی روبرو هستیم که قدرت نظامی بسیار بالاتری دارد و نمیتوانیم به مقابله نظامی با آن بپردازیم. از این رو، از دوستان خود میخواهیم از طریق دیپلماسی بر اسرائیل فشار وارد کنند تا از لبنان خارج شود، اما تاکنون پاسخی نگرفتهایم.»
وزیر خارجه لبنان تصریح کرد: تنها راهحل این است که آمریکا برای تحقق خروج اسرائیل از لبنان بر آن فشار وارد کند. جامعه بینالملل نیز چنین خواستهای دارد، ولی آنان اجرای کامل قطعنامه 1701 را از ما میخواهند.
رجی گفت: در حال حاضر ارتش لبنان در جنوب کشور مستقر است و عملکرد خوبی دارد، اما اسرائیل و آمریکا معتقدند که کافی نیست، زیرا ارتش فقط در جنوب رودخانه لیتانی حضور دارد و جامعه بینالملل خواهان حضور آن در شمال این رودخانه نیز هست.
او با اشاره به اینکه تنها نیروهای مسلح لبنانی طبق توافقنامه توقف درگیریها مجاز به حمل سلاح هستند، گفت: برخی در داخل لبنان هنوز قانع به اجرای کامل این مفاد نیستند و تا زمانی که این شرایط از سوی لبنان اجرا نشود، نه کمکی برای بازسازی خواهیم داشت و نه حمایت اقتصادی دریافت خواهیم کرد.
رجی در پایان تاکید کرد: ما خواستار خروج کامل و بیقیدوشرط اسرائیل هستیم و بازگشت به معاهده ترک مخاصمه سال 1949 را دنبال میکنیم.
به گزارش ایرنا ، رژیم صهیونیستی در تاریخ یکم اکتبر 2024 (10 مهر 1403)، تجاوزات خود را به لبنان شروع کرد و بعد از دو ماه با میانجیگری آمریکا در روز چهارشنبه هفتم آذر آتشبس را امضا کرد.
بر این اساس نظامیان رژیم صهیونیستی باید در طی 60 روز از جنوب لبنان خارج میشدند ولی رژیم صهیونیستی برخلاف قوانین بین المللی نیروهای خود را در پنج موقعیت راهبردی در جنوب لبنان نگه داشت و این منطقه را ترک نکرد و از زمان امضای توافق آتش بس تاکنون رژیم صهیونیستی بارها این آتش بس را نقض کرده است.
منبع: ایرنا