برزیل: حمایتگرایی بیسابقه آمریکا، «بریکس» را به سمت فرصتهای جدید سوق میدهد
تهران- ایرنا- وزیر کشاورزی برزیل که کشورش ریاست سالانه «بریکس» را بر عهده دارد، اطمینان داد «حمایتگرایی بیسابقه» آمریکا، این گروه اقتصادهای نوظهور را به جستوجوی «فرصتهای جدید» سوق خواهد داد.
به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری افه، «کارلوس فابارو» وزیر کشاورزی برزیل که میزبان نشست وزرای کشاورزی بریکس در برازیلیا، پایتخت این کشور است، در جریان یک نشست مطبوعاتی گفت: جنگ تجاری آغازشده توسط «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، موضوع مرکزی جلسه نیست، بلکه عاملی است که ما را به تقویت بیشتر این بلوک و یافتن شرکا و فرصتهای جدید سوق میدهد.
وی تاکید کرد: دوره کنونی بیثباتی در روابط تجاری که بر تورم جهانی، به ویژه مواد غذایی تاثیر گذاشته را نمیتوان جشن گرفت، اما بی تردید فرصتهای تجاری جدیدی را فراهم میکند.
این مقام برزیلی به عنوان نمونه به «پنجرههایی» اشاره کرد که ممکن است پس از تصمیم چین برای تعلیق مجوز صادرات حدود 400 یخچال آمریکایی باز شوند.
فابارو اضافه کرد: این به این معنا است که چین، خرید گوشت زیاد از آمریکا را متوقف خواهد کرد. بنابراین برزیل میتواند این تقاضا را برآورده و خود را به عنوان یک تامینکننده قابل اعتماد معرفی کند.
با این حال، وزیر کشاورزی برزیل اطمینان داد که اعضای بریکس به «همکاری برای از بین بردن موانع تعرفهای که اغلب ناعادلانه هستند» و «تلاش برای تضمین امنیت و ثبات بازارهای جهانی مواد غذایی» مصمم هستند.
وی همچنین از اقتصادهای نوظهور خواست تا پیش از «کنفرانس تغییرات آبوهوایی سازمان ملل» (COP30) که در اواخر سال جاری میلادی در شهر آمازون برگزار خواهد شد، نسبت به «تقویت همکاری» اقدام کنند.
فابارو ادامه داد: حضور بریکس به شکلی متحد در کاپ30 برای نهایی کردن تعهدی به کشاورزی پایدار و انعطافپذیرتر، حیاتی خواهد بود.
برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بنیانگذاران بریکس هستند و عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی، اندونزی و ایران نیز به آن پیوستهاند. بریکس همچنین 9 کشور شریک از جمله بولیوی، کوبا و قزاقستان دارد.
نشست وزرای کشاورزی بریکس در برازیلیا با امضای سندی به پایان خواهد رسید که سپس در اجلاس سران کشورهای این گروه که ششم و هفتم ژوئیه (15 و 16 تیر1404) در ریودوژانیرو برگزار میشود، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
منبع: ایرنا