بررسی گزارش فیدلیتی؛ بیت کوین در آستانه مرحله بعدی فاز شتاب
گزارش اخیر فیدلیتی (Fidelity Digital Assets)، این پرسش را مطرح کرده که آیا قیمت بیت کوین به اوج چرخه خود رسیده یا اینکه در آستانه ورود به یک فاز شتاب (Acceleration Phase) دیگر قرار دارد. به گزارش میهن بلاکچین، زک وینرایت (Zack Wainwright)، تحلیلگر پلتفرم Fidelity، معتقد است فاز شتاب بیت کوین با نوسانات بالا […]
گزارش اخیر فیدلیتی (Fidelity Digital Assets)، این پرسش را مطرح کرده که آیا قیمت بیت کوین به اوج چرخه خود رسیده یا اینکه در آستانه ورود به یک فاز شتاب (Acceleration Phase) دیگر قرار دارد.
به گزارش میهن بلاکچین، زک وینرایت (Zack Wainwright)، تحلیلگر پلتفرم Fidelity، معتقد است فاز شتاب بیت کوین با نوسانات بالا و سود زیاد مشخص میشود، مشابه آنچه در دسامبر 2020 (آذر 99) رخ داد؛ زمانی که قیمت بیت کوین از 20,000 دلار عبور کرد.
بیتکوین در دوراهی رشد یا سقوط؛ آیا جهش بزرگ دیگری در راه است؟
اگرچه بازدهی سالانه بیت کوین تاکنون بیش از 10٪ کاهش داشته و این دارایی تقریباً 25٪ از سقف تاریخی خود فاصله دارد، وینرایت میگوید عملکرد بیت کوین پس از مرحله شتاب اخیر، با میانگین افتهای آن در چرخههای قبلی بازار مطابقت دارد.
وینرایت معتقد است که بیت کوین همچنان در مرحله شتاب قرار دارد، اما به تکمیل چرخه نزدیک میشود؛ زیرا 3 مارس (13 اسفند)، روز 232 این دوره محسوب میشد. در چرخههای قبلی، اوج قیمت کمی طولانیتر از این دوره قبل از ورود به اصلاح قیمتی دوام آورده بود.
وینرایت میگوید:
مرحله شتاب در چرخههای 2011-2010، 2015 و 2017 به ترتیب در روزهای 244، 261 و 280 به اوج خود رسیدند که نشاندهنده روندی است که در هر چرخه کمی طولانیتر میشود.
آیا بیت کوین در آستانه یک صعود پارابولیک دیگر است؟
قیمت بیت کوین از 21 فوریه (3 اسفند)، پایینتر از 100,000 دلار باقی مانده و بخش قابلتوجهی از مومنتوم و احساسات مثبتی که تحت عنوان “Trump Trade” شناخته میشد، از بین رفت. این روند با نوسانات ناشی از تعرفههای ترامپ و ترس بازارها از ورود ایالات متحده به رکود اقتصادی جایگزین شده است.
با وجود این عوامل منفی و تاثیری که بر قیمت روزانه بیت کوین گذاشتهاند، نهادهای بزرگ همچنان به انباشت این دارایی ادامه میدهند.
در 31 مارس (11 فروردین)، مایکل سیلر (Michael Saylor)، مدیرعامل مایکرواستراتژی (MicroStrategy)، اعلام کرد که این شرکت 22,048 بیت کوین به ارزش 1.92 میلیارد دلار را با میانگین قیمت 86,969 دلار برای هر بیت کوین خریداری کرده است. در همان روز، مارا ( MARA)، شرکت ماینینگ بیت کوین، اعلام کرد که قصد دارد سقف 2 میلیارد دلار از سهام خود را بفروشد تا بتواند در بازههای زمانی مختلف، بیت کوین بیشتری خریداری کند.
به دنبال شرکتهای بزرگ، شرکت ژاپنی متاپلنت (Metaplanet) نیز در 31 مارس اقدام به انتشار 2 میلیارد ین (13.3 میلیون دلار) اوراق قرضه کرد تا بیت کوین بیشتری بخرد. همچنین، مهمترین خبر ماه مارس مربوط به شرکت گیم استاپ (GameStop) بود که از انتشار 1.3 میلیارد دلار اوراق قرضه قابلتبدیل خبر داد که بخشی از این مبلغ میتواند برای خرید بیت کوین استفاده شود.
خریدهای اخیر و اعلام قصد خرید بیت کوین از سوی شرکتهای عمومی مختلف در ایالات متحده و سایر کشورها نشاندهنده بیتفاوتی آنها نسبت به نوسانات قیمتی در قبال انباشت بیت کوین بهعنوان یک دارایی ذخیره است. این موضوع همچنین انتظارات مثبت سرمایهگذاران نهادی از آینده قیمت بیت کوین را برجسته میکند.
اگرچه تعیین تاثیر دقیق خریدهای سرمایهگذاران نهادی بر قیمت بیت کوین دشوار است، وینرایت میگوید که یکی از معیارهای کلیدی برای نظارت، تعداد روزهایی است که بیت کوین در یک بازه 60 روزه به سقف تاریخی جدیدی میرسد. او در این رابطه نموداری منتشر کرد و گفت:

بیت کوین معمولاً در مراحل شتاب قبلی خود دو موج صعودی بزرگ را تجربه کرده است که اولین موج این چرخه پس از انتخابات شکل گرفت. اگر یک سقف تاریخی جدید در پیش باشد، این حرکت از نزدیک 110,000 دلار آغاز خواهد شد.
منبع: میهن بلاکچین