بازگشت صعودی بیت کوین پس از توقف تعرفهها؛ آیا هدف ۱۰۰,۰۰۰ دلاری در دسترس است؟
پس از این که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، توقف تعرفههای تجاری برای کشورهایی که اقدام تلافیجویانه انجام ندادهاند را اعلام کرد، بیت کوین جهش شدیدی را تجربه کرد. این خبر موجب تقویت دوباره مومنتوم صعودی شد و امیدواری معاملهگران برای رسیدن BTC به سطح ۱۰۰,۰۰۰ دلار را افزایش داد. به گزارش میهن بلاکچین، در […]
پس از این که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، توقف تعرفههای تجاری برای کشورهایی که اقدام تلافیجویانه انجام ندادهاند را اعلام کرد، بیت کوین جهش شدیدی را تجربه کرد. این خبر موجب تقویت دوباره مومنتوم صعودی شد و امیدواری معاملهگران برای رسیدن BTC به سطح 100,000 دلار را افزایش داد.
به گزارش میهن بلاکچین، در تاریخ 9 آوریل (20 فروردین)، قیمت بیت کوین حدود 9٪ افزایش یافت و بخش زیادی از زیانهایی که در اوایل هفته متحمل شده بود را جبران کرد تا بار دیگر سطح 83,000 دلار را آزمایش کند. در نتیجه، این دارایی به تایید الگوی وج نزولی (Falling Wedge) که از دسامبر 2024 (آذر 1403) در نمودار روزانه آن شکل گرفته نزدیکتر شد.
شکلگیری الگوی وج نزولی (Falling Wedge) در نمودار روزانه قیمت بیت کوین
الگوی وج نزولی زمانی شکل میگیرد که قیمت در محدودهای کاهش یابد که توسط دو خط روند نزولی همگرا تعریف میشود.
در یک سناریوی ایدهآل، این الگو زمانی کامل میشود که قیمت با قدرت از خط روند بالایی عبور کند و بهاندازه حداکثر فاصله بین دو خط روند افزایش یابد.
در تاریخ 20 فروردین، قیمت بیت کوین همچنان در محدوده وج نزولی باقی مانده بود و چشم به شکست خط روند بالایی در حدود 83,000 دلار داشت. اگر این شکست تایید شود، هدف صعودی اصلی بیت کوین تا ماه ژوئن (خرداد) میتواند حدود 100,000 دلار باشد.
در سناریوی مخالف، اگر قیمت در برابر خط روند بالایی با مقاومت مواجه شود، احتمال عقبنشینی بیشتر بیت کوین درون الگو افزایش مییابد و ممکن است قیمت آن به سمت راس این الگو در نزدیکی سطح 71٬100 دلار حرکت کند.
اگر شکست صعودی پس از آزمایش سطح 71٬100 دلار رخ دهد، محافظهکارانهترین هدف صعودی برای بیت کوین همچنان میتواند تا سطح 91٬500 دلار ادامه داشته باشد.
دادههای آنچین از چشمانداز 100,000 دلاری بیت کوین پشتیبانی میکنند
جهش اخیر بیت کوین درست پیش از برخورد به یک ناحیه حمایت حیاتی در دادههای آنچین، بین سطوح 65٬000 تا 71٬000 دلار اتفاق افتاد که چشمانداز صعودی بیت کوین به سمت سطح 100٬000 دلار را تقویت میکند.
بهطور خاص، این محدوده 65٬000 تا 71٬000 دلار بر پایه دو معیار مهم در تحلیل آنچین بیت کوین استوار است: «قیمت تحققیافته فعال» (71٬000 دلار) و «میانگین واقعی بازار» (65٬000 دلار).
این معیارها میانگین قیمتی را تخمین میزنند که سرمایهگذاران فعال فعلی بیت کوین در آن خرید کردهاند. آنها کوینهایی که برای مدت طولانی جابهجا نشدهاند، یا احتمالاً از بین رفتهاند را حذف میکنند و تصویر نسبتاً دقیقی از قیمت تمامشده خریداران فعال بازار ارائه میدهند.
به گفته تحلیلگران گلسنود (Glassnode)، در گذشته، بیت کوین تقریباً نیمی از زمان خود را بالای این بازه قیمتی معامله کرده و نیمی دیگر را پایینتر از آن و به همین دلیل، این بازه میتواند شاخص خوبی برای سنجش احساسات مثبت یا منفی بازار باشد.
تحلیلگران Glassnode در تحلیل هفتگی اخیر خود نوشتند:
در حال حاضر همگرایی مشخصی میان چندین مدل قیمتی آنچین وجود دارد که محدوده 65,000 تا 71,000 دلاری را بهعنوان ناحیهای حیاتی برای گاوها جهت ایجاد حمایت بلندمدت برجسته میکند.
اگر قیمت به زیر این محدوده برسد، اکثریت سرمایهگذاران فعال ضرر خواهند کرد و این موضوع احتمالاً تاثیراتی منفی بر احساس کلی بازار خواهد داشت.
سقوط به سطح 50٬000 دلار؛ بدترین سناریو برای بیت کوین
شکسته شدن سطح حمایتی 65٬000 تا 71٬000 دلار میتواند احتمال رسیدن قیمت بیت کوین به 100٬000 دلار را کاهش دهد. چنین افتی همچنین باعث خواهد شد قیمت به زیر میانگین متحرک نمایی (EMA) 50 هفتهای (موج قرمز) برسد.
میانگین متحرک نمایی 50 هفتهای، که در تاریخ 9 آوریل (20 فروردین) نزدیک به 77٬760 دلار قرار داشت، معمولا در روندهای صعودی نقش حمایت پویا را ایفا کند و در بازارهای نزولی بهعنوان سطح مقاومت عمل کند. بنابراین، این سطح یک ناحیه کلیدی برای تعیین روند آتی قیمت بیت کوین محسوب میشود.
از دست دادن این حمایت میتواند راه را برای اصلاح عمیقتر قیمت تا میانگین متحرک نمایی 200 هفتهای (موج آبی) در حدود 50٬000 دلار باز کند. شکستهای پیشین به زیر میانگین متحرک 50 هفتهای در چرخههای نزولی 2021-2022 و 2019-2020 نیز منجر به افتهایی مشابه شد.
در مقابل، بازگشت قیمت، احتمال آزمایش دوباره سطح 100٬000 دلار را افزایش میدهد.
سنجش احساسات معاملهگران بازار مشتقات بیت کوین
در بازار مشتقات، احساسات نزولی معاملهگران که از 29 مارس (9 فروردین) آغاز شده بود، پس از اعلام توقف موقت تعرفهها توسط ترامپ به پایان رسید.
شاخص دلتا اسکیو 25٪ که در واکنش به تعرفههای چین تا 12٪ افزایش یافته بود، به محدوده خنثی 3٪ بازگشت؛ به این معنی که معاملهگران بازار احتمال صعود و نزول قیمت را برابر میدانند.
همچنین، فاندینگ ریت قراردادهای آتی (فیوچرز) بیت کوین به 0.9٪ رسید که بیشترین مقدار در شش هفته اخیر است، اما این شاخص همچنان در محدودهای خنثی قرار دارد.
این دادهها نشان میدهد که با توجه به ادامهدار شدن تنشهای تجاری میان آمریکا و چین، توقف تعرفهها علیه برخی کشورها، هنوز نتوانسته اعتماد کامل را به بازار بازگرداند. برای بازگشت احساسات صعودی، کاهش نااطمینانیهای کلان اقتصادی، مانند افت نرخ بازدهی اوراق قرضه 10 ساله خزانهداری آمریکا، ضروری خواهد بود.
منبع: میهن بلاکچین