اعلام زمان حدودی ثبتنام عمره، فوت ۳۵ زائر و بازداشت و اخراج برخی زائران ایرانی
با پایان اعزام عمره در ۱۹ فروردین ماه، زمان حدودی ثبت نام دور بعدی عمره مشخص شد. پایگاه اطلاع رسانی حج همچنین از فوت ۳۵ زائر ایران در جریان سفر عمره و بازداشت از یک روز تا یک ماه برخی زائران به دلیل اقدامات آنها در فضای مجازی از جمله انتشار و انداختن تصویر از مسجدالحرام با پس زمینه تصویر برخی شخصیتها خبر داد.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پایگاه اطلاعرسانی حج، مسئولان شرکت عمره سعادت که اجرای عملیات عمره زائران ایرانی را به عهده دارد، گفتهاند تا دوم اردیبهشت ماه 1404 تمام زائران ایرانی عمرهگزار به کشور باز میگردند و دو هفته پس از آن، اعزام زائران حج تمتع آغاز میشود. بنابر اعلام سازمان هواپیمایی اعزام زائران به حج تمتع از 13 اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد.
عملیات عمره در 28 شهریور ماه 1403 آغاز شده بود که طبق اعلام سازمان حج و زیارت، تا کنون حدود 192 هزار عمرهگزار ایرانی به مکه و مدینه اعزام شدهاند و تا 19 فروردین که آخرین پرواز عمره خواهد بود، 14 هزار و 400 نفر دیگر برای عمره اعزام میشوند.
اعزام زائران عمره از 16 ایستگاه پروازی در کشور انجام میشود و علاوه بر استان تهران، زائران استانهای لرستان، مرکزی، همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، سمنان، زنجان، قزوین، قم و نیز کاشان از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) اعزام میشوند. بنا بر گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج (وابسته به بعثه) به غیر از دو ماه که شرکت هوایی الجزیره کویت هم در اعزام زائران ایرانی مشارکت داشت، انتقال زائران عمره با هواپیمایی ایران ایر (هما) انجام میشود.
طبق جدول زمانبندی، بلافاصله بعد از پایان عملیات حج تمتع، در اطلاعیهای شرایط و هزینه دور جدید عملیات عمره اعلام خواهد شد. اعزامهای عمره پس از حج تمتع 1404، از دهه سوم تیرماه آغاز میشود و نامنویسی برای سفر عمره حدود یک ماه قبل از آغاز سفرها (در خردادماه) خواهد بود.
هزینه سفر 10 تا 14 روزه عمره در سال 1403 و اوایل سال 1404 بین 41 تا 46 میلیون تومان بوده است.
سازمان حج و زیارت اعلام کرده که تلاش شده است افزایش نرخ ارز و همچنین نوسانات قیمتی در عربستان باعث افزایش هزینه اعزام زائران نشود، با این حال مواردی چون افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت برخی اقلام در عربستان، هزینه دوره جدید را بیشتر خواهد کرد.
پایگاه اطلاع رسانی حج همچنین اعلام کرد که از ابتدای عمره تا کنون 35 نفر از عمرهگزاران ایرانی هنگام سفر فوت کردهاند که از این تعداد 6 نفر در مدینه و 29 نفر در مکه بوده است.
پایگاه اطلاعرسانی حج وابسته به بعثه همچنین از بازداشت برخی زائران ایرانی در سفر عمره اطلاع داد و گزارش کرد که برخی اقدامات به ویژه در فضای مجازی باعث دردسرهایی برای زائران شده و حتی منجر به بازداشت از یک روز تا یک ماه و اخراج میشود وحتی برخی موارد بوده است که زائران بدون انجام اعمال و زیارت به کشور بازگردانده شدهاند. این موارد بیشتر ناشی انتشار و انداختن تصویر از مسجدالحرام با پس زمینه تصویر برخی شخصیتها در فضای مجازی بوده است. اقدامات زائران به ویژه در اینستاگرام توسط مسئولان عربستان رصد و صاحبان صفحات ردیابی و با آنها برخورد میشود.
پیشتر نیز حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت درباره محدودیتهای جدید عربستان برای زائران سخن گفته و اظهار کرده بود: یکی از محدودیتهایی که عربستان اعمال کرده، این است که گاهی اوقات از طریق هوش مصنوعی به پیامرسانها و صفحههای شخصی زائران در فضای مجازی وارد میشوند و اگر کسی دلنوشتهای یا نکتهای داشته باشد که عربستانیها برنتابند آن زائر را دیپورت (اخراج) میکنند.
منبع: ایسنا