اشباع بخش بالادست پتروشیمی
مدیر برنامهریزی و توسعه پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری جدید در حوزه پلیالفینها مانند پلیاتیلن دیگر توجیه اقتصادی ندارد، گفت: باید بهدنبال تولید پلیمرهای مهندسی باشیم، چراکه بخش بالادستی با اشباع مواجه است.
به گزارش «شانا» حسن علیمراد با اشاره به هماهنگیهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت نفت برای تامین خوراک پایدار صنعت، اظهار کرد: مصوبه هیاتدولت بهتازگی بهدست ما رسیده و مطابق آن تلاش میکنیم قراردادهای مربوطه میان هلدینگهای پتروشیمی و شرکت ملی نفت تا اواسط سالامضا شود.
به این ترتیب، با سرمایهگذاری در حوزه بالادستی و تامین گاز طبیعی، میتوان به رفع ناترازیهای موجود در کشور کمک کرد. علیمراد افزود: در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش میشود ظرفیت اسمی که اکنون به حدود 97میلیون تن رسیده، تا پایان سال و با راهاندازی چندین طرح در دست اجرا به 105میلیونتن افزایش یابد. مدیر برنامهریزی و توسعه پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر برنامهریزیهای انجامشده برای افزایش توان تولید و دستیابی به ظرفیت اسمی، تصریح کرد: با وجود سرمایهگذاریهای انجامشده، حدود 25درصد از ظرفیت اسمی به بهرهبرداری نمیرسد، از اینرو مصمم هستیم نهتنها از طریق سرمایهگذاریهای کلان، بلکه با افزایش بهرهوری تولید، به رشد اقتصادی مناسبی در کشور دستیابیم.
وی با تاکید بر تلاش شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای هدایت سرمایهها بهسوی تکمیل زنجیره ارزش گفت: تلاش میشود از سرمایهگذاریهای بیشتر در بخش بالادستی برای تولید محصولاتی مانند متانول و پلیاتیلن جلوگیری شود. برای مثال سرمایهگذاری جدید در حوزه پلیالفینها مانند پلیاتیلن دیگر توجیه اقتصادی ندارد، بلکه باید بهدنبال تولید پلیمرهای مهندسی باشیم، چراکه بخش بالادستی با اشباع مواجه است و در حالحاضر نیاز بازار به سمت پلیمرهای مهندسی متمرکز شدهاست. مدیر برنامهریزی و توسعه پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر ضرورت تداوم زنجیره متانول و توسعه بخش پاییندستی، افزود: تلاش میشود با توسعه این زنجیره، به سطحی از رشد برسیم که از صادرات خام متانول جلوگیری شود.
علیمراد با تاکید بر لزوم افزایش همبستگی میان تولیدکنندگان متانول گفت: تولیدکنندگان میتوانند با همافزایی، بار دیگر در بازارهایی مانند بازار چین نقشی تعیینکننده در قیمتگذاری داشته باشند.
منبع: دنیای اقتصاد