آغاز فصل جدید بنگاه داری با اپلیکیشن درگاه الکترونیکی
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات)، ۱۰ پروژه بزرگ این شرکت در سال ۹۸ را تشریح کرد.
حسین فهیمی در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) با بیان اینکه شرکت سپرده گذاری مرکزی موتور محرک توسعه بازار سرمایه است، گفت: تمام برنامه ها و پروژه های این شرکت بر اساس نقشه استراتژیک تدوین شده است تا سمات بتواند خدمات مطلوبی را به ذینفعان خود ارائه کند.
وی یکی از چالش های موجود بازار سرمایه را ثبت و نگهداری یونیت هلدرهای صندوق های سرمایه گذاری اعلام کرد و افزود: فاز مطالعاتی و اجرایی پلتفرم جدید ثبت مرکزی اطلاعات یونیت هلدرهای صندوق های سرمایه گذاری آغاز شده است که امیدواریم این پروژه در نیمه نخست امسال راه اندازی شود.
فهیمی با بیان اینکه یکی از کارهای بزرگ فرآیندی شرکت سپرده گذاری مرکزی که تمام آن در داخل این شرکت انجام شده، پیاده سازی نظام تسویه تحویل در مقابل پرداخت (DVP) است، گفت: سرمایه گذاران خارجی که بعد از برجام وارد بازار سرمایه ایران شدند از نبود مدل تسویه DVP بسیار متعجب بودند که هنوز در این بازار از روش های سنتی تسویه معاملات استفاده می شود.
وی ادامه داد : شرکت سپرده گذاری مرکزی طرح پیاده سازی نظام تسویه تحویل در مقابل پرداخت (DVP) را به هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه کرده تا بعد از ۵۰ سال از فعالیت بورس در ایران، نظام تسویه معاملات بر اساس استانداردهای بین المللی تغییر کند.
مدیرعامل سمات با بیان اینکه یکی از پروژه های بزرگ شرکت سپرده گذاری مرکزی در سال ۹۷ راه اندازی مجامع الکترونیک بود، افزود : در ابتدا برای اجرای این پروژه بر اساس استانداردهای روز جهان با یک پیمانکار خارجی همکاری های خود را آغاز کردیم اما تحولات ارزی و مبادلات بازرگانی خارجی باعث شد تا برای پیاده سازی این طرح به نیروها و پیمانکاران داخلی اتکا کنیم.
وی با بیان اینکه در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سپردهگذاری مرکزی فاز آزمایشی برگزاری مجمع الکترونیک به صورت موفقیت آمیز اجرا شد، افزود : با راه اندازی نسخه جدید اپلیکیشن درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا)، فصل جدیدی از بنگاه داری در کشور آغاز خواهد شد.
فهیمی ادامه داد : با راه اندازی نسخه جدید این اپلیکیشن، علاوه بر اینکه خدمات شرکت سپرده گذاری مرکزی در اقصی نقاط کشور گسترش خواهد یافت، سهامداران قادر خواهند بود به صورت الکترونیک در مجامع عمومی شرکت ها حضور یابند و این امر شفافیت را در بازار سرمایه ارتقا، هزینه برگزاری مجامع را کاهش و کارایی مجامع را افزایش خواهد داد.
وی توسعه سامانه های نت کلیر، رجیستری بورس انرژی و پورتفوی آنلاین سهامداران، طراحی و پیاده سازی پروژه پرداخت سود با سامانه سجام، انتقال فرایند تسویه و پایاپای معاملات بورس کالا و عضویت در سازمان بین المللی کمیسیون های اوراق بهادار (آیسکو) را از دیگر برنامه های مهم سال ۹۸ شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد.