آخرین روایت از شاخص فلاکت در استانهای ایران
اکوایران: بررسیها نشان میدهد شاخص فلاکت در زمستان سال گذشته در استان یزد کمترین سطح و در استان اردبیل بیشترین سطح را تجربه کرده است.
به گزارش اکوایران، شاخص فلاکت یکی از آمارهایی است که نشان میدهد میزان بیکاری و تورم در یک استان چه میزان بوده است. به همین جهت برای محاسبه این شاخص از مجموع نرخ بیکاری و نرخ تورم سالانه استفاده شده است.
به عبارتی زمانیکه این شاخص افزایش پیدا کند نشان میدهد بیکاری و تورم که دو عامل کلیدی در ایجاد رفاه برای خانوارهاست وضعیت مناسبی را به خود نمیبیند.
بررسی آمارهای شاخص فلاکت استانها در زمستان سال 1403 نشان میدهد بیشترین سطح شاخص فلاکت مربوط به استان اردبیل و کمترین سطح شاخص فلاکت در این سال مربوط به استان یزد بوده است.
وضعیت شاخص فلاکت 15استان بهتر از میانگین کشوری
بررسی آمارهای شاخص فلاکت استانی در زمستان سال جاری حاکی از آن است که شاخص فلاکت در کل کشور معادل 40.3 بوده است. این درحالی است که 15 استان کشور وضعیتی بهتر از میانگین کشوری و 16 استان وضعیت نامناسبتری را تجربه کردهاند.
بر این اساس میتوان مشاهده کرد که بهترین وضعیت شاخص فلاکت در زمستان سال 1403 مربوط به استان یزد بوده است. طبق آمارها شاخص فلاکت در استان یزد معادل 34.6 بوده که نسبت به میانگین کشوری 5.7 واحد کمتر بوده است. به بیانی میتوان گفت استان یزد وضعیت مناسبتری در نرخ بیکاری و تورم سالانه نسبت به سایر استانهای کشور داشته است.
در سمت دیگر استان اردبیل قرار گرفته است که بیشترین سطح شاخص فلاکت را در زمستان سال 1403 داشته است. شاخص فلاکت در این استان معادل 47.6 بوده که 7.3 واحد نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده است. به عبارتی در زمستان سال گذشته استان اردبیل نامناسبترین وضعیت رفاهی و اجتماعی را برای خانوارهای خود داشته است به طوریکه مجموع نرخ تورم سالانه و نرخ بیکاری این استان از سایر استانهای کشور بیشتر بوده است.
در این میان بررسی استانهای بزرگ نیز از اهمیت بالایی برخوردار است برای مثال استان اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب شاخص فلاکتی معادل 44.9 و 39.2را تجربه کردهاند. استان تهران و البرز نیز با شاخصی معادل 35.9 و 39.7 وضعیت مناسبتری نسبت به میانگین کل کشور داشتهاند.
منبع: اکو ایران