جنگ قضایی غذایی‌ها، تپسی فود راند اول را از اسنپ فود برد

جنگ قضایی غذایی‌ها، تپسی فود راند اول را از اسنپ فود برد

در پی شکایت پلتفرم‌های تپسی و زودکس از اسنپ‌فود به دلیل ایجاد انحصار در بازار سفارش آنلاین غذا، شورای رقابت رأی بدوی خود را صادر و اسنپ‌فود را محکوم کرد.

جزئیات شکایت تپسی و زودکس از اسنپ‌فود

پلتفرم زودکس در تاریخ ۳۰ مهر ۱۴۰۳ و تپسی در ۱۲ آبان ۱۴۰۳ با استناد به رفتارهای انحصارطلبانه اسنپ‌فود، شکایت رسمی خود را به شورای رقابت ارائه دادند. این شکایت‌ها عمدتاً حول قراردادهای انحصاری اسنپ‌فود با رستوران‌ها بود.

رأی اولیه شورای رقابت چه می‌گوید؟

رأی صادرشده در جلسه شماره ۷۴۰ شورای رقابت در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ منتشر شد. طبق متن رأی، اسنپ‌فود از قراردادهای انحصاری با رستوران‌ها برای ممانعت از همکاری آن‌ها با پلتفرم‌های رقیب استفاده کرده است. این قراردادها شامل موارد زیر است:

  • افزایش امتیاز عملکرد رستوران‌ها به صورت مصنوعی در پلتفرم اسنپ‌فود،
  • ممنوعیت همکاری هم‌زمان با سایر پلتفرم‌ها در مدت قرارداد،
  • درج جریمه‌های سنگین برای خروج از قرارداد،
  • اعمال تخفیف‌های سنگین در کمیسیون برای جذب انحصاری رستوران‌ها.

همچنین ذکر شده است که شرکت اسنپ‌کیچن، وابسته به اسنپ‌فود، به شکل مستقیم وارد بازار تهیه و توزیع غذا شده و با رستوران‌ها به رقابت پرداخته است.

واکنش اسنپ‌فود به رأی شورای رقابت

اسنپ‌فود در واکنش رسمی به این رأی، با اشاره به اینکه برخی از اتهامات مطرح‌شده علیه این شرکت رد شده‌اند، اعلام کرد که درخواست تجدیدنظر رسمی خود را در خصوص بخش مربوط به قراردادهای سرمایه‌گذاری ثبت کرده است.

این پلتفرم تأکید کرده که سرمایه‌گذاری بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان در رستوران‌های کوچک و متوسط انجام داده و اعمال محدودیت در استفاده از ظرفیت سفارش‌گیری برای این سرمایه‌گذاری‌ها را غیرمنطقی دانسته است.

همچنین طبق بیانیه اسنپ‌فود، اتهامات مربوط به خودترجیحی اسنپ‌کیچن و امتیازدهی ناعادلانه از سوی شورای رقابت وارد دانسته نشده و در این دو بخش رأی به نفع این شرکت صادر شده است.

واکنش زودکس و مرکز مطالعات توسعه و رقابت

بابک هوشمند، مدیرعامل زودکس، در واکنش به این رأی نوشت:

«این رأی دستاوردی برای تمام استارتاپ‌ها و فعالان اکوسیستم رقابتی است.»

مرکز مطالعات توسعه و رقابت (بانا) نیز اعلام کرد که شورای رقابت، قراردادهای انحصاری اسنپ‌فود را مشمول رویه‌های ضدرقابتی ماده ۴۵ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی دانسته است.

بنا به این رأی، اسنپ‌فود موظف است تمام بندهای ضدرقابتی در قراردادهایش را حذف و از تکرار این رویه‌ها پرهیز کند.

جمع‌بندی

این رأی شورای رقابت، گامی مهم در مسیر شفاف‌سازی و مقابله با انحصار در بازار سفارش آنلاین غذا محسوب می‌شود. با وجود آن‌که هنوز رأی نهایی صادر نشده و امکان تجدیدنظر وجود دارد، پیام آن برای بازار روشن است: رفتارهای ضدرقابتی قابل پذیرش نیستند.

برای اطلاع از آخرین اخبار طلا و ارز کلیک کنید

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا در بارگزاری کپچا