پیشتازی صندوق های طلا در نیمه نخست سال
بازدهی انواع سکه در نیمه نخست سال
بررسی بازدهی انواع قطعات خانواده سکه و طلا در نیمه نخست سال نشان میدهد که در این بازه زمانی، سکه امامی با رشد 13.9 درصدی همراه شده است. ربع سکه با رشد 10.4 درصدی در رتبه بعدی قرار دارد و رتبه سوم نیز به سکه بهار آزادی با رشد 8.54 درصدی تخصیص پیدا کرده است.
سکه گرمی با رشد 4.28 درصدی در نیمه نخست سال همراه شده است و نیم سکه نیز با رشد 3 درصدی، ضعیف ترین عملکرد را در بین داراییهای مورد بررسی داشته است. هم چنین طلای 18 عیار نیز رشد 14.9 درصدی را در این مدت تجربه کرده است.
بازدهی صندوق های طلا
در شش ماهه نخست سال که دارایی های مبتنی بر طلا با استقبال از سوی سرمایهگذاران همراه شدند، صندوق زر با بازدهی 16.8 درصدی توانست رتبه نخست را در میان صندوقهای طلا داشته باشد. صندوق عیار با بازدهی 15.7 درصدی در رتبه دوم قرار گرفت و صندوقهای گوهر و زرفام با بازدهی 15.1 درصدی در جایگاه سوم قرار گرفتند.
صندوق آلتون نیز با بازدهی 6 درصدی در نیمه نخست امسال، بدترین عملکرد را در بین صندوق طلا ثبت کرد. اختلاف فاحش میان برترین و بدترین صندوق طلا به لحاظ کسب بازدهی (صندوق زر و آلتون)، ضرورت تحلیل و بررسی دقیقتر و بیشتر را در انتخاب صندوقهای طلا نشان میدهد.
سرمایه گذاری در سکه یا صندوق های طلا؟
مقایسه بازدهی انواع سکه و صندوقهای طلا در شش ماهه نخست سال جاری بیانگر ربودن گوی سبقت برخی صندوقهای طلا از انواع سکه در ثبت بازدهی است. آمار و ارقام حاکی از آن است که صندوقهای زر، عیار، گوهر، زرفام و طلا در نیمه نخست امسال عملکرد بهتری از خرید فیزیکی انواع سکه از خود برجای گذاشتند که این موضوع مزیت خرید صندوقهای طلای برتر را نشان می دهد.
افزون بر این، سرمایهگذاری در صندوقهای طلا، نقدشوندگی بیشتری نسبت به خرید فیزیکی انواع طلا دارد. در کسری از ثانیه و بدون کوچکترین تغییر در قیمت می توان واحدهای صندوقهای طلا را در حسابهای آنلاین معاملاتی کارگزاری ها معامله کرد، اما ممکن است برای طلای فیزیکی خریداری شده، تا مدتها مشتری و خریدار پیدا نشود و یا مراکز خرید، کمتر از ارزش واقعی سکه یا طلای فیزیکی را خریداری کنند که این موضوع در نهایت به زیان مالک است.