گاف دادگاه امریکایی در حکم توقیف کشتی ایرانی
به گزارش سیگنال به نقل از ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک روز یکشنبه گزارش داد که دادگاه منطقه کلمبیا در امریکا که حکم توقیف نفتکش ایرانی «ادریان دریا» و محموله نفت ان را صادر کرده، تاریخ توقیف این کشتی در جبل الطارق و نام ان را اشتباه درج کرده است.
در حالی که نام نفتکش «گریس 1» روز جمعه 25 مردادماه (16 اوت) به «ادریان دریا» و پرچم ان از پاناما به ایران تغییر یافت، حکم دادگاه امریکایی در همین روز نام پیشین ان را به کار گرفته است و این در حالی است که روز امریکا دست کم 8 ساعت و نیم دیرتر از تهران اغاز میشود.
براساس گزارش اسپوتنیک، دیگر گاف دادگاه امریکایی این است که در حکم خود تاریخ ثبت شکایت علیه نفتکش ایرانی در این دادگاه را 16 نوامبر 2019 ذکر کرده که سه ماه دیگر است.
جلیل اسلامی معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی عصر جمعه از تغییر نام نفتکش گریس یک به “ادریان دریا” خبر داده و اعلام کرد که این نفتکش اکنون به سمت مدیترانه در حال حرکت است.
اسلامی توضیح داد: در روزهایی که نفتکش ایرانی گریس یک در توقیف جبلالطارق بود، پاناما به استفاده از این نفتکش پایان داد.
وی ادامه داد: بر اساس درخواست مالک کشتی در حال حاضر، نفتکش دارای پرچم جمهوری اسلامی ایران است.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: نام نفتکش گریس یک به “ادریان دریا” تغییر کرده است و مقصدی که برای پس از رفع توقیف ازسوی مالک کشتی اعلام شده مدیترانه است.
وی تاکید کرد: به نظر میرسد مشکل خاصی در ادامه دریانوردی این نفتکش به مدیترانه و مقصد بعدی ان وجود نداشته باشد.
اسلامی ابراز امیدواری کرد: از این اتفاقات برای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و کشتیهای مربوط به اموال و کالاهای ایرانی در دنیا تکرار نشود.
نفتکش ایرانی گریس یک (ادریان دریا) حدود ۴۰ روز پیش به بهانه بیاساس «نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه» ازسوی شناورهای نیروی دریای انگلیس در تنگه جبلالطارق توقیف شد. در پی توقیف این نفتکش برخی منابع خبری مدعی شدند که این نفتکش حامل سلاح بوده است اما دولت محلی منطقه جبلالطارق پس از انجام بررسیهای ازمایشگاهی دقیق تاکید کرد که نفتکش گریس یک تنها حامل نفت خام بوده است.
دادگاه عالی جبلالطارق ابتدا در روز جمعه ۱۴ تیر حکم توقیف این نفتکش حامل نفت ایران را بهمدت ۱۴ روز تمدید کرد و پس از پایان این دوره بار دیگر حکم به تمدید ۳۰روزه توقیف نفتکش داد.
روز پنجشنبه دادگاه عالی جبلالطارق با بیاعتنایی به فشارها و درخواست رسمی امریکا برای تمدید توقیف نفتکش گریس یک(ادریان دریا) حکم ازادی ان را صادر کرد.