آتش جنگ دامن بازارها را می‌گیرد؟/ واکنش بازارها به درگیری حزب الله و رژیم صهیونیستی

آتش جنگ دامن بازارها را می‌گیرد؟/ واکنش بازارها به درگیری حزب الله و رژیم صهیونیستی

اثر افزایش تنش میان حزب‌­الله و اسرائیل بر بازارهای دارایی ایران

معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با افت 1.35 درصدی شاخص کل بورس همراه شد که این میزان از افت در نماگر اصلی بازار سهام از 30 اردیبهشت سال جاری بی­‌سابقه بود. دلار در بازار آزاد در روز جاری، تمایلات صعودی از خود ابراز کرد و در بازار طلا و سکه نیز قیمت‌­ها با افزایش همراه شدند.

در ابتدای سال و علی‌­الخصوص فروردین ماه، بازارهای دارایی به طور کامل تحت‌­الشعاع کشمکش ایجادشده میان ایران و اسرائیل در خاورمیانه قرار داشتند. با بالاگرفتن تنش‌­ها میان حزب­‌الله و اسرائیل در روزهای اخیر، مجددا ظهور ریسک سیستماتیک در خاورمیانه، تبدیل به بازیگر و پیشران اصلی بازارهای دارایی شده است و دلار را از کانال 57 هزار تومان به کانال 59 هزار تومان انتقال داده است.

در معاملات امروز، صندوق­‌های سهامی و در راس آن­ها صندوق­‌های اهرمی با افت قابل­‌توجهی همراه شدند، اما صندوق­‌های طلا در دامنه سبز تابلوی معاملاتی قرار گرفتند.

اثر تنش بر بازار سهام

بازار سهام به طور سنتی به شرایط بحرانی و تنش و ناآرامی واکنش منفی نشان می­‌دهد. سهام یک دارایی پرریسک است و معمولا سرمایه‌­گذاران در هنگامه ظهور و بروز ریسک‌­های سیستماتیک اقدام به فروش دارایی‌­های پرریسک پورتفوی خود می­‌نمایند.

در این میان سهام جزو اولویت­‌های نخست سرمایه‌گذاران برای نقدکردن محسوب می­شود. سرخپوشی بازار سهام پس از شهادت سردار سلیمانی در دی ماه 98 و هم­چنین افت شاخص‌­های سهامی پس از درگیری­‌های بهار سال جاری میان ایران و اسرائیل، نمونه­‌هایی از واکنش منفی بازار سهام به وقوع ریسک­‌های این چنینی است.

اثر تنش بر بازار ارز، طلا و سکه

از سمتی دیگر، شرایط تنش و ناآرامی کاملا به نفع فعالان بازار ارز، طلا و سکه عمل می­کند؛ با اوج­‌گیری تنش‌­ها و خارج شدن اوضاع از حالت عادی، جریان تقاضا راهی بازارهای ارز، طلا و سکه می­شود و قیمت­‌ها را به ارتفاعات بالاتر هدایت می­کند.

در شرایط بحران، برخی در پی استفاده از نوسانات قیمتی راهی این بازارها می­شوند و بعضی دیگر نیز در اندیشه حفظ ارزش پول اقدام به سرمایه­‌گذاری در بازارهای مذکور می­‌نمایند.

اثر تنش بر اونس جهانی طلا

طلا به عنوان یک دارایی امن در مواقع بحران شناخته می‌­شود و در مواقعی که نخستین نشانه­‌های ریسک‌­های ژئوپلیتیک و سیستماتیک پدیدار می­شود، با اقبال عمومی سرمایه­‌گذاران همراه می­شود. در کنار چشم­‌انداز کاهش نرخ بهره آمریکا در ماه­‌های آتی که به رشد قیمت اونس در بازار جهانی در هفته‌­های اخیر کمک کرده، باید ریسک درگیری میان حزب­الله و اسرائیل را به عنوان عامل دیگر حمایت کننده از روند قیمت اونس طلا در بازار جهانی به حساب آورد.

افزایش قیمت اونس جهانی طلا در بحران کرونا یا افزایش آن در جریان تنش‌­های ابتدای سال جاری میان ایران و اسرائیل نیز نمونه‌­هایی از عکس­‌العمل اونس جهانی طلا به پدیدار شدن ریسک‌­ها است که متعاقبا به کمک بازوی حمایتی دلار بازار آزاد،‌ منجر به رشد قیمت طلا در بازار داخلی نیز می شود.

آینده بازارها

بنابراین با توجه به آنچه که گفته شد، می‌­توان این چنین استنباط کرد که تشدید تنش‌­ها میان حزب­الله و اسرائیل در منطقه سبب خواهد شد که بازار سهام در مدار نزولی قرار بگیرد و در خوشبین‌­ترین حالت در محدوده‌­های فعلی در جا بزند. طبیعتا تا زمانی که این ریسک­‌ها در سپهر منطقه پدیدار باشند، این موضوع از روند افزایش قیمت‌­ها در بازار طلا و سکه حمایت خواهد کرد.

جدیدترین تحلیل‌ها در کانال تلگرام تحلیل با سیگنال

برچسب‌ها