FATF به مجمع رفت، در مجلس دعوا شد

FATF به مجمع رفت، در مجلس دعوا شد

پس از آنکه روز گذشته اعلام شد که بررسی لوایح CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شده است، بخش مهمی از مذاکرات امروز مجلس بر سر مساله FATF بود.

ابتدا نقدعلی نماینده اصفهان بود که از وضعیت بررسی FATF در مجمع اعتراض کرد. وی ابتدا خواست که FATF در مجلس بررسی شود، اما از آنجایی که FATF در مجلس قبل بررسی شده و به مجمع رفته بود، خواسته وی به علنی شدن بررسی FATF تغییر پیدا کرد.

پس از آن کوچک زاده بود که با نطقی آتشین به تصویب لوایح FATF واکنش نشان داد. کوچک زاده تصویب لوایح FATF را نوکری آمریکا خواند و از رئیس مجلس خواست که جلوی تصویب این لوایح را بگیرد.

در پاسخ به این نطق، قالیباف گفت که همچنان بر اصول خود تاکید خواهد کرد اما حفظ اصول در کنار حفظ معیشت مردم امکان پذیر است و اینگونه تلویحا ادعا کرد که تصویب FATF در راستای حل مشکلات مردم است.

پس از آن حاجی دلیگانی نیز ضمن اعتراض به نحوه ثبت نام برای ایراد نطق، از رئیس مجلس خواست که موضع مخالفت خود در رابطه با FATF را صراحتا اعلام کند. وی همچنین گفت که FATF هیچ نفعی برای کشور ندارد.

پس از آن نوبت به مرتضی محمودی رسید که در نطق خود ادعا کند که FATF منفعتی برای کشور ندارد و این لوایح «دوباره گزیده شدن از یک سوراخ است.»

در میان تمام مخالفت‌ها علیه FATF، احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده در جلسه علنی امروز صحن مجلس در تذکری شفاهی گفت:

ولایت‌مدار واقعی کسی است که دوشادوش یا پشت سر ولی حرکت کند، نه خیلی عقب بماند و نه جلو بیفتد.

آقای قالیباف! شما گفتید که دولت از مقام معظم رهبری اجازه گرفته است که‏ FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام دوباره بررسی شود؛ پس این چه غوغا و هیاهویی است که در مجلس راه افتاده است؟

اما مخالفت‌ها به FATF به دولت نیز راه پیدا کرد. بقایی، سخنگوی مجلس در نشست مطبوعاتی در مورد FATF اظهار نظر کرد:

روزنامه کیهان نیز در سرمقاله‌ای جنجالی، FATF را یک قمار دوباره خواند. کیهان نوشت:

برجام اگر برمبنای بی‌اعتمادی تدوین می‌شد، دلیلی نداشت که واگذاری همه امتیازات و از سوی دولت روحانی (در قالب تعطیلی یا واگذاری ۹۵ درصد برنامه هسته‌ای) دو ماه قبل از «روز رسمی اجرای برجام» انجام شود و تازه وقتی دست ایران از ابزار قدرت و چانه‌زنی خالی شد، زمان برداشتن تحریم‌هایی فرا برسد که آقای روحانی وعده داده بود یک‌جا در روز اجرای توافق لغو می‌شود اما هرگز لغو نشد!

همچنین باید به امثال آقای بهشتی‌پور یادآور شد که اگر مبنای مذاکرات در دنیا، بی‌اعتمادی به طرف و بنابراین گرفتن تضمین‌های محکم و معتبر است، نه تنها این اتفاق در برجام رخ نداد بلکه ادعا می‌شد که امضای کری تضمین است و وزیر خارجه آمریکا قول داده برخی بدعهدی‌ها در توافق موقت ژنو را جبران کند!

با این همه، هنوز این درگیری‌ها تا زمانی که خارج از مجمع باشد، برای بازار اهمیت زیادی نخواهد داشت و تنها زمانی مورد توجه قرار خواهد گرفت که نشانه‌هایی از تصویب یا عدم تصویب آن در مجمع منتشر شود.

امروز پس از عرضه شدیدی که روز گذشته در بازار شاهد بودیم، بازار محتاط معاملات را آغاز کرد و حتی در ساعاتی از معاملات شاهد قدرت‌گیری عرضه بودیم. اما در ادامه خریداران قدرت بیشتری به دست آوردند و توانستند شاخص کل را به اندازه ۰.۳۳ درصد افزایش دهند.

در حال حاضر محرک قدرتمندی برای افزایش بازار سهام وجود ندارد و مهم‌ترین محرک‌ها مساله FATF و حس و حال سرمایه‌گذاران است.

با این همه طی چند روز آینده اظهارات مقامات آمریکایی و سیاستگذاران در ایران نیز می‌تواند به حرکت بازار جهت دهد.

از منظر محرک‌های اقتصاد کلان در حال حاضر مهم‌ترین محرک نرخ بهره و نرخ ارز در کنار مسائل ژئوپلیتیک است.

برای اطلاع از آخرین اخبار سیاسی کلیک کنید

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *