اجرای قراردادهای هوشمند با آپدیت تپ روت بیتکوین
بیت کوین در یک هفته گذشته سقف تاریخی خود را اندکی بهبود داد و رکورد 68790 دلار را ثبت کرد. هرچند وضعیت نمودار قیمت در مجموع در فاز اصلاحی قرار دارد و میتوان انتظار افت در قیمت را داشت. اتریوم هم با رفتاری مشابه، سقف تاریخی قیمت را تا محدوده 4860 دلار بهبود داد و در فاز اصلاحی قرار گرفت.
با وجود کند شدن شتاب حرکت بیتکوین، هنوز هم خیلی از تحلیلگرها معتقدند قیمت 90000 دلار تا پایان سال قابل دستیابی است، هرچند وضعیت بازار، فعلا در فاز هیجانی قرار دارد و با توجه به نوسانات بالای قیمت، باز کردن معاملات اهرمی و آتی اصلا توصیه نمیشود. به نظر بعضی از تحلیلگرها اصلاح بیتکوین تا محدوده 59000 تا 61000 دلار و تثبیت قیمت در این محدوده میتواند به تداوم روند صعودی کمک کند. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که آپدیت جدید بیتکوین به نام تپ روت نزدیک است و خیلی از کارشناس ها با امیدواری به این رویداد نگاه میکنند. این آپدیت در بلاک 709632 اعمال خواهد شد و در سافت فورک تپ روت، بیتکوین تا حدودی فضا را برای ایجاد قراردادهای هوشمند در محیط این بلاکچین باز میکند و امکان تعریف پروژه های دیفای در بیتکوین فراهم میشود. تپ روت قابلیتی به نام شنور سیگنیچر را در محیط بیتکوین فعال میکند، که کمک میکند تا تراکنش ها با امنیت بیشتر و در عین حال هزینه کمتری انجام شوند. اما از همه مهمتر شنور سیگنیچر امکان ایجاد قراردادهای هوشمند را در بیتکوین فراهم میکند. با آپدیت تپ روت بیتکوین رو به بلاکچین های نسل دوم مثل اتریوم نزدیکتر میشود. آخرین آپدیت بزرگ بیتکوین به نام سگویت در سال 2017 رقم خورد به باعث افزایش قیمت بیتکوین از 4000 به 20000 دلار شد.
یکی از مهمترین دستاوردهای پروژه های دیفای، صرافی های غیر متمرکز یا همون دکس هاست. این صرافی ها امکان معامله ارزهای دیجیتال را در یک محیط غیرمتمرکز و با امنیت بالا در اختیار کاربران قرار میدهد. بانک جیپی مورگان (JPMorgan)، در آخرین مقاله خود اعلام کرد که سیستم مالی غیرمتمرکز یا دیفای فضای زیادی برای رشد دارد و شاید همین امر هم باعث شده توسعه دهندگان بیتکوین به فکر امکان ایجاد قراردادهای هوشمند در این بلاکچین باشند و میتوان انتظار داشت که بلاکچین های مرتبط با توسعه قراردادهای هوشمند، مانند اتریوم، سولانا و کاردانو، عملکرد خوبی در آینده داشته باشند. به عنوان مثال تعداد آدرسهای کاردانو که دارای این ارز دیجیتال هستند، تنها در دو ماه بیش از 100000 آدرس افزایش یافته است و این نشان میده سرمایهگذاران بیشتری روی این ارز دیجیتال و اکوسیستم آن معامله انجام داده اند. بنیانگذار صرافی غیر متمرکز 1inch هم گفته طی ۳ تا ۵ سال آینده، صنعت دیفای بهشدت رشد خواهد کرد. طبق دادههای ارائه شده توسط دفیلاما ، ارزش کل دارایی های قفل شده در پروتکلهای دیفای در حالی که در ماه اکتبر ۲۰۰ میلیارد دلار بود، در عرض ۲ هفته افزایشی ۲۵ درصدی داشته و حالا به بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار رسیده که به معنای ثبت اوج تاریخی جدیدی در این حوزه است.
در همین راستا سولانا حتی پا را فراتر گذاشته و صرافی غیر متمرکزی راه اندازی کرده که از هوش مصنوعی برای مدیریت معاملات استفاده میکند. این صرافی که سول دکس نام دارد به کاربران اجازه میدهد که از هوش مصنوعی برنامه ریزی شده برای انجام معاملات و نوسان گیری در بازار استفاده کنند. علاوه بر آن سول دکس در محیط بلاکچین سولانا فعالیت میکنه که این باعث میشود کاربرها کارمزدهای خیلی کمتری در معاملات نسبت به صرافی های غیرمتمرکز دیگر که در بلاکچین هایی مثل اتریوم فعالیت میکنند، بپردازند. چون سولانا یکی از بلاکچین های با کمترین میزان کارمزد برای تراکنشهاست. سم بنکمن فرید (Sam Bankman Fried)، بنیانگذار و مدیرعامل صرافی افتیایکس (FTX)، معتقد است که سولانا بلاک چینی بهتر از اتریوم است. اون گفته که سولانا جزو معدود بلاک چینهایی است که میتواند تعداد زیادی کاربر و تراکنش را مدیریت کند. سولانا قدرت پردازش 500000 تراکنش در ثانیه را داره و برای اینکه درک بهتری از این عدد داشته باشید باید بدانید که حتی بعد از انجام آپدیت اتریوم 2 در بهترین حالت این بلاکچین میتواند 50 تراکنش در ثانیه را مدیریت کند و برای بیتکوین این عدد بین 4 تا 5 تراکنش در ثانیه است. و به همین دلیل بسیاری از کارشناس ها سولانا را بزرگترین رقیب اتریوم میدانند و معتقدند این بلاکچین پتانسیل این را دارد که به بزرگترین بستر قراردادهای هوشمند تبدیل شود.