سازمان ملل: دست کم ۱۹.۵ میلیون نفر در یمن به کمک های بشردوستانه نیاز دارند
تهران – ایرنا – معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و سرپرست هماهنگ کننده امداد اضطراری، درباره تشدید بحران انسانی در یمن هشدار داد و اعلام کرد حداقل ۱۹.۵ میلیون نفر به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
به گزارش ایرنا از آناتولی، جویس مسویا روز چهارشنبه در شورای امنیت گفت: بحران در یمن در حال بدتر شدن است. حداقل 19.5 میلیون نفر در این کشور در سال جاری به کمک بشردوستانه نیاز دارند که این تعداد 1.3 میلیون بیشتر از سال 2024 است.
وی با بیان اینکه تقریباً نیمی از جمعیت یمن یا بیش از 17 میلیون نفر قادر به تامین نیازهای غذایی اولیه خود نیستند، از خصومتهای «نگران کننده و فزاینده» در یمن و اطراف آن خبر داد.
جویس مسویا با اشاره به افزایش حملات در ماه گذشته به زیرساختهای غیرنظامی حیاتی یمن گفت: حملههای هوایی اسرائیل به حدیده و صنعا دهها غیرنظامی را کشته و زخمی کرده و به زیرساختهای غیرنظامی خسارات قابل توجهی وارد کرده است.
وی گزارش داد که بنادر دریای سرخ یمن صدمات قابل توجهی را متحمل شده است که منجر به کاهش قابل توجه ظرفیت آنها پس از یک سری حملات اسرائیل شده است.
این مقام سازمان ملل افزود: یمن بیش از دو سوم غذا مورد نیاز و حدود 90 درصد از کل دارو و تجهیزات پزشکی برای مردم خود را وارد می کند. کمکهای بشردوستانه به این بنادر وابسته هستند تا کمک های حیاتی، از جمله غذا و دارو وارد این کشور شود.
به گزارش ایرنا ، ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی هشت کشور دیگر، 21 دی ماه جاری برابر با 11 ژانویه 2024 در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
منبع: ایرنا