آمریکا محدودیت‌های جدیدی بر صادرات تجهیزات بیوتکنولوژی اعمال می‌کند

آمریکا محدودیت‌های جدیدی بر صادرات تجهیزات بیوتکنولوژی اعمال می‌کند
خلاصه اخبار

تهران-ایرنا- وزارت بازرگانی آمریکا امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی مرتبط با هوش مصنوعی و علوم داده، محدودیت‌های جدیدی بر صادرات تجهیزات بیوتکنولوژی و فناوری‌های مرتبط اعمال می‌کند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، ایالات متحده این نگرانی را مطرح کرده که چین ممکن است از فناوری آمریکا برای تقویت قابلیت‌های نظامی و کمک به طراحی تسلیحات جدید به وسیله‌ هوش مصنوعی استفاده کند.

وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که تجهیزات آزمایشگاهی ممکن است برای «افزایش عملکرد انسانی، رابط‌ مغز و ماشین، مواد مصنوعی الهام‌گرفته از زیست‌شناسی و به احتمال زیاد تسلیحات بیولوژیکی» استفاده شود.

بر اساس این گزارش، محدودیت‌های جدید صادراتی که ارسال محموله‌ها به چین و دیگر کشورها بدون مجوز آمریکا را محدود می‌کند، شامل فلوسیتومترهای با پارامتر بالا و تجهیزات خاص طیف‌سنجی جرمی است که وزارت بازرگانی ایالات متحده اعلام کرده می‌توانند «داده‌های بیولوژیکی با کیفیت بالا و محتوای زیاد تولید کنند، از جمله مواردی که برای تسهیل توسعه هوش مصنوعی و ابزارهای طراحی بیولوژیکی مناسب هستند.»

این جدیدترین تلاش واشنگتن برای محدود کردن دسترسی چین به فناوری‌های آمریکا است.

دولت آمریکا روز دوشنبه نیز اعلام کرد که محدودیت فروش فناوری‌ و چیپ‌های هوش مصنوعی را تشدید می‌کند تا انحصار آن در کنترل واشنگتن و متحدانش باقی بماند.

قانون‌گذاران ایالات متحده هفته گذشته از وزارت بازرگانی خواستند که محدود کردن صادرات بیوتکنولوژی آمریکا به ارتش چین را مورد بررسی قرار دهد و نگرانی‌هایی را مطرح کردند که پکن ممکن است آن را تسلیحاتی کند.

سفارت چین در آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که پکن «قاطعانه‌ با توسعه، مالکیت یا استفاده از تسلیحات بیولوژیکی توسط هر کشوری مخالف است.»

از سوی دیگر، «جیک سولیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا پیشتر، رشد سریع در حوزه هوش مصنوعی را یک ضرورت برای اقتصاد و امنیت ملی این کشور اعلام کرد.

به گزارش ایرنا ، رویترز پیشتر گزارش داده بود که دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب با دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری کنونی آمریکا در حوزه مقابله با انتقال فناوری هوش مصنوعی به رقبا، به ویژه چین، موافق است و 120 روز از زمان انتشار مقررات جدید وقت خواهد داشت تا اجرای آن را با سیاست های خود تطبیق دهد.

شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا از جمله «انویدیا» و «ای‌ام‌دی» به افزایش محدودیت های حوزه هوش مصنوعی اعتراض و اعلام کردند که این محدودیت ها می‌تواند بازار جهانی هوش مصنوعی را به رقبا واگذار کند.

مقررات جدید دولت آمریکا، 18 کشور جهان از جمله ژاپن، انگلیس، هلند و کره جنوبی را از محدودیت ها معاف کرده است.

برخی کشورها نیز با محدودیت واردات چیپ های هوش مصنوعی مواجه شده اند که سنگاپور و امارات متحده عربی از جمله آنها هستند.

پکن پیشتر به مقررات جدید آمریکا در حوزه هوش مصنوعی واکنش نشان داد. وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که این کشور، اقدامات لازم را برای حفظ منافع مشروع خود در مقابل مقررات جدید آمریکا اتخاذ خواهد کرد.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *