طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها در دستور کار

طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها در دستور کار
خلاصه اخبار

سخنگوی سازمان مالیاتی گفت:‌ درآمدهای وصولی مالیات در سال گذشته تنها کفاف هزینه ۴ دستگاه دولتی را داد و مابقی هزینه‌های دولتی از محل سایر درآمدها پوشش داده شد.

به گزارش اکوایران،‌ مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی، درباره ابهامات مطرح‌شده درباره محل مصرف مالیات‌های وصولی، توضیح داد: «مطابق قانون، وظیفه سازمان امور مالیاتی تنها جمع‌آوری و وصول مالیات است، در حالی که تعیین محل مصرف این درآمدها بر عهده سازمان برنامه و بودجه کشور قرار دارد.»

موحدی با اشاره به تلاش‌های سازمان مالیاتی برای افزایش شفافیت در این زمینه گفت: «در 2 سال اخیر، با همکاری سازمان برنامه و بودجه، اقداماتی برای مشخص‌کردن محل مصرف مالیات‌ها و ارتقای آگاهی عمومی در این حوزه انجام داده‌ایم. در همین راستا، دولت نیز همراهی کرده و اولین گام برای تعیین محل مصرف مالیات‌های وصولی با اجرای طرح “نشان‌دار کردن مالیات‌ها” برداشته شده است.»

او در گفت‌وگو با تسنیم، تاکید کرد که این اقدامات در راستای شفافیت بیشتر و فرهنگ‌سازی در خصوص نحوه مصرف درآمدهای مالیاتی انجام شده تا اعتماد عمومی نسبت به سیستم مالیاتی کشور افزایش یابد.

هدف‌گذاری برای نظام‌مند کردن بودجه‌ریزی و مالیات

مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی، اعلام کرد: «هدف ما شفاف‌سازی محل مصرف مالیات‌ها و ایجاد پیوندی نظام‌مند بین درآمدهای مالیاتی و بودجه است تا هر ریال جمع‌آوری‌شده در محل مشخصی هزینه شود.»

او با اشاره به طرح “نشان‌دار کردن مالیات‌ها” افزود: «در این طرح، 400 هزار مودی در تامین مالی بیش از 1900 پروژه ملی، استانی و شهری مشارکت کردند. مودیان می‌توانستند محل مصرف مالیات خود را در حوزه‌هایی مانند آب و فاضلاب و بهداشت انتخاب کنند و به شفافیت بیشتر کمک کنند.»

هزینه‌های دولت بیشتر از درآمد مالیاتی

موحدی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ابهاماتی که اخیراً در فضای مجازی درباره محل مصرف مالیات‌ها مطرح شده است، گفت: «در سال گذشته حدود 810 هزار میلیارد تومان مالیات وصول شد. اما این مبلغ تنها برای تامین هزینه‌های چهار دستگاه دولتی کافی است.

به عبارت دیگر، این میزان مالیات فقط قادر به پوشش هزینه‌های وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و درمان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی است.»

استفاده از مالیات‌های وصولی برای تامین هزینه‌های داخلی کشور

او اضافه کرد: «در واقع، هزینه‌های دولت به مراتب بیشتر از مالیات‌های وصولی است و باقی هزینه‌ها از طریق فروش اوراق و سایر دارایی‌ها تامین می‌شود. بنابراین، وصول درآمدهای مالیاتی به این معنا نیست که این منابع برای هزینه‌های خارج از کشور استفاده می‌شود؛ بلکه این درآمدها صرف تامین نیازهای داخلی کشور می‌شود.»

منبع: اکو ایران

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *