کنیا و امارات توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی امضا کردند

کنیا و امارات توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی امضا کردند
خلاصه اخبار

تهران – ایرنا – کشورهای کنیا و امارات متحده عربی روز سه‌شنبه در حضور سران دو کشور در ابوظبی، توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی با هدف گسترش روابط تجاری و سرمایه‌گذاری امضا کردند.

به گزارش ایرنا ، این توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی (CEPA) در حضور «ویلیام روتو» رئیس جمهوری کنیا و «شیخ محمد بن زاید آل نهیان» رئیس دولت امارات، به امضای «موسالیا موداوادی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه کنیا و «ثانی بن احمد الزیودی» وزیر مشاور در امور تجارت خارجی امارات رسید.

رئیس جمهوری کنیا در پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد: امضای این موافقتنامه موجب تعمیق و گسترش روابط تجاری بین دو کشور از طریق تسهیل رویه‌های تجاری، ارتقای صنعتی شدن و تشویق سرمایه‌گذاری خواهد شد. انتظار می‌رود با اجرای این موافقتنامه، صادرات محصولات گوشتی، میوه و سبزیجات، چای و قهوه از کنیا به امارات بیش از سه برابر شود. وی افزود: این توافقنامه همچنین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های انرژی، آب، کشاورزی، بهداشت، فرودگاه‌ها، لجستیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات کنیا برای امارات فراهم خواهد کرد.

کنیا و امارات توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی امضا کردند

رئیس جمهوری کنیا خاطرنشان کرد: امضای این توافقنامه مطابق با سیاست دولت مبنی بر کاهش استقراض و در عین حال افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و مشارکت‌هایی با حضور بخش‌های دولتی و خصوصی است.

بر اساس گزارش‌ «ای آر ان نیوز»، در مدت 9 ماهه از ابتدای سال 2024 ، تجارت غیرنفتی کنیا و امارات به 3.1 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه در سال پیش از آن افزایش 29.1 درصدی را نشان می‌دهد. کنیا یکی از اقتصادهای نوظهور و آینده‌دار در قاره آفریقا را دارد که در سال 2023 رشد 5.6 درصدی تولید ناخالص داخلی را در سال 2023 تجربه کرد و انتظار می‌رود میانگین رشد تولید ناخالص داخلی این کشور بین سال‌های 2024 تا 2026 نیز حدود 5.2 درصد باشد. بخش‌های خدمات و کشاورزی که به ترتیب حدود 53.6 درصد و 25 درصد از تولید ناخالص داخلی کنیا را به خود اختصاص می‌دهند، فرصت‌های زیادی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارند.

امارات متحده عربی روز سه‌شنبه توافقنامه‌های مشابهی نیز با کشورهای مالزی و نیوزیلند به امضا رساند. امارات در چهارچوب راهبرد تقویت اقتصاد غیرنفتی خود برنامه‌ای برای افزایش مشارکت جامع اقتصادی دارد و از زمان آغاز این برنامه در سال 2021 تا کنون، 24 توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی را با کشورهای خارجی و بلوک‌های بین‌المللی نهایی کرده است.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *