دلایل تعویق در اعلام رسمی توافق آتش‌بس در نوار غزه از زبان یک رهبر مقاومت

دلایل تعویق در اعلام رسمی توافق آتش‌بس در نوار غزه از زبان یک رهبر مقاومت
خلاصه اخبار

یک منبع رهبری در مقاومت فلسطین اعلام کرد توافق آتش‌بس در نوار غزه عملاً انجام شده است اما اعلام رسمی آن منوط به توافق بر سر ساز و کار اجرای تعهدات توافق است.

به گزارش ایسنا،‌ این منبع گفت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلاش کرد با درخواست اضافه کردن اسرای نظامی به لیست 33 اسیری که قرار است در مرحله اول آزاد شوند، توافق را به شکست بکشاند و مانع آن شود. در حالی که قرار است این اسرای نظامی در مراحل بعدی آتش‌بس آزاد شوند. مشروط بر اینکه رژیم صهیونیستی در مرحله اول آتش‌بس 1000 اسیر فلسطینی را آزاد کند.

منبع رهبری در مقاومت فلسطین به وبگاه خبری «العربی الجدید» افزود هیئت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی با این ادعا که تمایل دارد در اولین گروه از تبادل اسرا، از تمامی دسته‌های اسیران اعم از غیرنظامیان، نظامیان، مردان و زنان وجود داشته باشد، تلاش کرد مذاکرات را پیچیده کند. براساس این توافق، در مرحله اول، حماس 33 اسیر صهیونیستی از کودکان، زنان، سربازان زن، افراد مسن و بیماران را آزاد خواهد کرد.

این منبع همچنین فاش کرد در گروه نظامیانی که هفت اکتبر 2023 با پوشش نظامی به اسارت درآمد، تعدادی از افسران سرویس اطلاعات شاباک، افسران یگان اطلاعات 8200 و یکی از فرماندهان نظامی ارشد حضور دارند. این گروه در توافق تبادل اسرا،‌ اسیران کلیدی هستند که به وقتش بر سر آنها توافق خواهد شد.

وی افزود یکی از مکانیزم‌های اجرایی که مانع اعلام رسمی توافق آتش‌بس شده است، تخلف رژیم صهیونیستی از توافق در مورد تحویل نقشه‌های مربوط به روند عقب‌نشینی است که قرار است همزمان با مراحل اجرا انجام ‌شود. این منبع گفت هیئت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی در تلاش است این اقدام را این چنین توجیه کند که به خاطر تضمین‌های ویژه مربوط به نقشه‌های عقب‌نشینی، نمی‌خواهد این نقشه‌ها را تحویل دهد. یکی از این تضمین‌ها، باقی ماندن رژیم در مکان‌های مهم در نوار غزه تا زمان تکمیل تمامی تعهدات توافق است.

پیشتر، یک منبع آگاه از مذاکرات غیرمستقیم میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی گفت حماس با پیش‌نویس توافق که در نزد میانجیگران است، موافقت کرده است. این جنبش هنگام ارائه پاسخ خود در خصوص پیش‌نویس به میانجیگران از آنها خواست نقشه‌های دقیقی از جزئیات تمامی مناطق جغرافیایی که قرار است ارتش اشغالگر از آنها خارج شود، تحویل دهد و در عین حال، زمان تمامی عقب‌نشینی‌ها را هم مشخص کند. این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود حماس از این موضوع نگران است که در صورت عدم وجود نقشه‌های روشنی که در صورت نقض رژیم صهیونیستی بتوان به آنها رجوع کرد، این رژیم از عقب‌نشینی تدریجی طفره رود.

پیش از این شبکه سی‌بی‌اس آمریکا به نقل از مسؤولین اعلام کرد رژیم صهیونیستی و حماس با پیش‌نویس توافق آتش‌بس در غزه موافقت کردند و تکمیل این توافق طی هفته جاری خواهد بود.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم روز سه‌شنبه عنوان کرد که تنها «ساعات یا روزها» با توافق آتش‌بس و آزادی اسرا در غزه فاصله است. او برقراری آتش‌بس دائم را به بازگشت ایمن تمامی اسرای صهیونیستی مشروط کرد.

براساس گزارش‌ها، اگر آتش‌بسی اعلام شود، دو یا سه روز بعد وارد فاز اجرایی می‌شود. طبق گزارش منابع صهیونیست، فاز اول احتمالا شش هفته با آزادی 33 اسیر صهیونیست نزد حماس و آزادی بیش از هزار اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی همراه خواهد شد. سپس در شانزدهمین روز از آتش‌بس، مذاکره درباره فاز دوم آغاز خواهد شد.

پیشتر یک مقام صهیونیست در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان به این نکته که آتش‌بس منجر به پایان جنگ ‌شود، متعهد نشد، اما گفت تل‌آویو مشتاق بازگرداندن تمام اسرا است و با «حسن نیت» وارد مذاکره برای ورود به مرحله دوم توافق خواهد شد که می‌تواند منجر به خروج کامل نیروهای صهیونیست از غزه شود.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *