ادامه حضور زنان در دولت

ادامه حضور زنان در دولت
خلاصه اخبار

دنیای اقتصاد: روز گذشته و در ادامه حضور زنان، اقوام و اقلیت‌های دینی در رده‌های بالای مدیریتی کشور، خدیجه جشن‌پرور، زن کرد اهل سنت به عنوان سرپرست فرمانداری روانسر در منطقه اورامانات کرمانشاه منصوب شد. این اقدام در ادامه انتصاب از اقوام و اقلیت‌ها در دولت اتفاق افتاد که از شعارها و استراتژی دولت محسوب می‌شود. پیش از این مسعود پزشکیان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم بارها بر حقوق اقوام، اقلیت‌های مذهبی و زنان تاکید کرده و در بیانیه‌‎ای با عنوان «حقوق اقوام و اهل سنت» تصریح کرده بود: «از اینکه شخصیت‌های ترکمن، کرد، بلوچ و تالش به علت تمایز مذهبی از جایگاه مناسب و در شأن یک ایرانی محروم می‌شوند؛ سخت متاثر می‌شوم.»

پزشکیان همچنین در این بیانیه که خرداد ماه سال جاری منتشرکرده نوشته است: «بنده شایستگانی از اهل سنت می‌شناسم که با وجود کاربلدی و شایستگی صرفا به واسطه ذهنیت بسته برخی از افراد و سیستم‌های معیوب از مناصب و جایگاه‌های مناسب برخوردار نیستند.»

 او در ایام انتخابات نیز بارها از پست ندادن به برخی قومیت‌ها و مذاهب انتقاد کرده بود. پزشکیان در نخستین مناظره انتخاباتی در دور دوم نیز به این موضوع به شکل مشخص اشاره کرد و گفت: «برخی جزو مذهب و قومیتی هستند که به آنها پستی ندادیم. اگر من سنی باشم و در این مملکت توان علمی داشته باشم، حق دارم در این مملکت در جایگاه خودم قرار بگیرم یا نه؟ ما چنین نکردیم؛ حداقل در رده‌های بالا، شما از این تنوع جامعه ایران چیزی مشاهده نمی‎‌‌کنید.»

رئیس دولت چهاردهم از همان روزهای ابتدایی حضورش در پاستور نیز همواره بر به‌کارگیری زنان، قومیت و اقلیت‌های دینی تاکید کرده و برای معرفی کابینه دولت چهاردهم نیم نگاهی به قومیت‌ها، اقلیت‌های دینی و زنان داشته است.

با این حال اگرچه در انتخاب وزرای دولت چهاردهم صندلی برای اقلیت‌های دینی و قومیت‌ها در نظر گرفته نشده است، اما سهمی به زنان در کابینه اختصاص داده شد و فرزانه صادق مالواجرد به عنوان وزیر زن به مجلس معرفی شد؛ این در حالی است که پیش از این تنها یک وزیر زن در دولت دهم تصدی وزارت بهداشت را بر عهده گرفته بود.

 از سوی دیگر مسعود پزشکیان یک معاون از قوم کرد و اهل سنت انتخاب کرد و بر این اساس عبدالکریم حسین‌زاده به عنوان معاون رئیس در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب شد.

اما این تنها تابو‌شکنی دولت چهاردهم نبود. در ادامه حضور اقدام و مذاهب، آرش زره‌تن‌لهونی، نماینده کرد و اهل سنت مجلس یازدهم، در شهریور ماه سال جاری به عنوان استاندار کردستان معرفی شد و به این ترتیب او نخستین استاندار سنی این استان محسوب می‌شود. همچنین با حکم حسین سیمایی‌صراف وزیر علوم، محمد‌نبی شهیکی از نخبگان دانشگاهی بلوچ و اهل سنت، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم شد. از سوی دیگر در دولت چهاردهم طلسم انتخاب استاندار عرب نیز شکست و محمدرضا موالی‌زاده به عنوان نخستین استاندار عرب از مهر ماه کار خود را در استانداری خوزستان آغاز کرد. همچنین طی حکمی از سوی استاندار کردستان در 28 مهر ماه، سودابه ضرغام‌نژاد به عنوان نخستین فرماندار زن دولت چهاردهم در شهرستان دهگلان معرفی شد.

در ادامه تصدی اقلیت‌های قومی، اول دی ماه بود که ایرج شاهی به عنوان نخستین فرماندار اهل سنت در گیلان کار خود را آغاز کرد. در ادامه انتصاب اقوام، روز گذشته خدیجه جشن‌پرور، زن کرد اهل سنت به عنوان سرپرست فرمانداری روانسر در منطقه اورامانات کرمانشاه منصوب شد که این نخستین‌بار در تاریخ استان کرمانشاه است که یک زن تصدی فرمانداری را بر عهده می‌گیرد. البته حضور زنان، قومیت‌ها و اقلیت‌های مذهبی در دولت ادامه دارد.

در همین راستا الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی» که روز پنج‌شنبه برگزار شد، گفت که فوری‌ترین مساله همبستگی اجتماعی است. این موضوع باعث امیدآفرینی می‌شود؛ چرا که موجب می‌شود مردم قدرت تاب‌آوری بالایی داشته باشند. امروز جامعه کرد، عرب، اهل سنت، بلوچ و گیلک در قدرت سهیم شدند و حضور دارند. این تابوها شکست.

خانم بهروزی‌آذر در هر جلسه دولت آمار حضور زنان در مدیریت را گزارش می‌دهند. 9 فرماندار زن داریم و تلاش می‌کنیم این عدد به 31 برسد. محمد‌علی نبی‌پور، معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی نیز هفته گذشته اعلام کرد که انتصاب احتمالی فرماندار از میان برادران اهل سنت برای یکی از شهرستان‌های دارای جمعیت تلفیقی شیعه و سنی استان در دست بررسی است. بر این اساس حضور قومیت‌ها، اقلیت‌های مذهبی و زنان در دولت چهاردهم در حال افزایش است و بر اساس آنچه رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت اعلام کرده، حضور زنان در دولت تا حدود 3 برابر افزایش می‌یابد. از سوی دیگر حضور اقوام و اقلیت‌های مذاهب نیز در دولت رو به افزایش است.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *