آمار شهدای حملات اسرائیل به غزه ۴۱ درصد کمتر از واقعیت است

خلاصه اخبار

مطالعات نشان می‌دهد تعداد شهدای حملات اسرائیل به غزه ۴۱ درصد کمتر از واقعیت گزارش شده است.

مجله پزشکی «لنست» تخمین می‌زند که تعداد واقعی شهدای فلسطینی در نه ماه اول جنگ بسیار بیشتر از آمار رسمی است. 

بر اساس یک مطالعه، آمار رسمی منابع فلسطینی از تعداد شهدای غزه در نه ماه اول درگیری‌ها احتمالاً 41 درصد کمتر از تعداد واقعی بوده است، زیرا زیرساخت‌های بهداشتی غزه از هم پاشیده است.

این تحلیل آماری که توسط محققان دانشگاه‌های لندن، ییل و سایر مؤسسات انجام شده است در مجله «لنست» در روز پنج‌شنبه منتشر شد.

محققان با استفاده از روش آماری به نام «تحلیل capture-recapture» تلاش کردند تا تعداد کشته‌های ناشی از حملات هوایی و زمینی اسرائیل به غزه را بین اکتبر 2023 تا پایان ژوئن 2024 ارزیابی کنند.

تا 30 ژوئن سال گذشته میلادی، وزارت بهداشت فلسطین در غزه تحت کنترل حماس، تعداد شهدای جنگ را 37 هزار و 877 نفر گزارش کرد. 

با این حال، این مطالعه جدید که مورد بازبینی قرار گرفته است، از داده‌های وزارت بهداشت، یک نظرسنجی آنلاین و اطلاعیه‌های فوت در شبکه‌های اجتماعی استفاده کرده و تخمین زده است که تا آن زمان بین 55298 تا 78525 نفر بر اثر جراحات ناشی از جنگ در غزه کشته شده‌اند.

بهترین تخمین این مطالعه از تعداد کشته‌شدگان 64260 نفر است، به این معنی است که وزارت بهداشت غزه به دلیل کمبود امکانات تعداد شهدای غزه را تا آن زمان 41 درصد کمتر از واقعیت گزارش کرده است. 

این مطالعه تخمین می‌زند که 59/1 درصد از شهدا را زنان، کودکان و افراد بالای 65 سال تشکیل می‌دهند. این مطالعه تخمینی از شمار شهدای حماس و مقاومت ارائه نکرده است.

این آمار تنها شامل شهدای ناشی از جراحات جنگ است و بنابراین، مرگ‌ومیر ناشی از کمبود مراقبت‌های بهداشتی یا غذا، یا هزاران نفری که گمان می‌رود زیر آوار مدفون شده‌اند، در آن لحاظ نشده است.

وزارت بهداشت غزه می‌گوید که جنگ اسرائیل در غزه از 7 اکتبر 2023 تاکنون حداقل 46 هزار فلسطینی را کشته و بیش از 109 هزار نفر را زخمی کرده است. 

در ماه‌های اول جنگ، آمار رسمی وزارت بهداشت تنها بر اساس اجسادی بود که به بیمارستان‌ها رسیده‌بود. 

بعد‌ها روش‌های دیگری نیز به آن اضافه شد، از جمله توزیع یک نظرسنجی آنلاین میان فلسطینی‌های داخل و خارج از غزه، که از آنها خواسته شد اطلاعاتی مانند شماره شناسنامه، نام، سن در زمان مرگ، جنسیت، محل مرگ و منبع گزارش را ارائه دهند.

مطالعه لنست خاطرنشان کرد که توانایی وزارت بهداشت فلسطین در حفظ سوابق الکترونیکی مرگ‌ومیر قبلاً قابل اعتماد بوده است، اما در جریان حملات نظامی اسرائیل که شامل حمله به بیمارستان‌ها و سایر مراکز بهداشتی و اختلال در ارتباطات دیجیتال بوده، این توانایی کاهش یافته است.

منبع: الجزیره

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *