یک میلیارد مترمکعب آب دریای عمان در حال شیرین سازی انتقال به کشور است

یک میلیارد مترمکعب آب دریای عمان در حال شیرین سازی انتقال به کشور است
خلاصه اخبار

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن(ایمواسکو) گفت: یک میلیارد مترمکعب آب دریای عمان توسط این شرکت در حال شیرین سازی و انتقال به سه استان شرقی کشور است که سهم مَکُران ۳۰۰ میلیون مترمکعب و ۷۰۰ میلیون مترمکعب برای سه استان شرقی انتقال پیدا می‌کند.

محمد حسن اسدی امشب در نشست توسعه فرصت‌های سرمایه گذاری با حضور رئیس جمهوری در چابهار اظهار کرد: طرح ملی انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی کشور، با اخذ تمام مجوزهای مورد نیاز با اولویت سیستان و بلوچستان با حجم سرمایه گذاری تا مشهد 160 همت و تا زاهدان 60 همت با پیشرفت فیزیکی تا مشهد مقدس 18 درصد و تا زاهدان 32 درصد در حال انجام است.

وی افزود: تا کنون بیش‌از یک‌هزار کیلومتر از یک‌هزار و 342 کیلومتر تا مشهد معادل 75 درصد مسیر سازی انجام شده که مسیر سازی بالای 400 کیلومتر از 553 کیلومتر مسافت تا زاهدان معادل 72 درصد است.

مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن گفت: با تمرکز برای اجرای فاز اول تا زاهدان، معادل 220 کیلومتر لوله 88 اینچ، یعنی 40 درصد مسیر تا زاهدان، تامین ورق انجام شده که لوله گذاری 140 کیلومتری معادل 25 درصد را محقق نموده ایم.

وی ادامه داد: تمامی اجزای طرح با 52 شرکت اعم از تکنولوژیست، مشاور، پیمانکار و سازنده تجهیزات، در بخش‌های آبگیری تا نمکزدایی، پمپاژ و سامانه انتقال و برق رسانی قرارداد شده و امروز با ده‌ها محدوده کاری در لوله گذاری، ظرفیت حداقل سه کیلومتر در روز را می‌توانیم رکورد بزنیم.

اسدی تصریح کرد: عملیات اجرایی آبگیر به مراحل پایانی رسیده و بزرگترین آبگذر بتنی جهان 262 متری با وزن 12 هزار تن در خشکی ساخته و در بستر دریا از عمق منفی 12 متر دریا تا ورودی آبگیر نصب شده است که به نوبه خود رکوردی کم سابقه در سرعت، دقت و مهندسی کاملا ایرانی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی اولین واحد شیرین سازی به ظرفیت 200 هزار متر مکعب در شبانه روز بالای 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، خاطرنشان کرد: تمامی تجهیزات، مبتنی بر آخرین فناوری، بالاترین بهره وری و بازیابی انرژی طراحی و سفارش گذاری شده است.

اسدی گفت: از مهمترین اهداف این طرح بشردوستانه و ملی، دستیابی به منابع آبی پایدار آشامیدنی و صنعت برای رشد و توسعه صنایع و معادن غنی در استانهای شرقی، محرومیت زدایی، ایجاد اشتغال، مهاجرت معکوس به استان‌های مرزی شرق کشور، تثبیت جمعیت و حفظ محیط زیست و احیای قنوات و آب‌های زیر زمینی با آگاه بخشی به ارزش واقعی آب در جهت مدیریت مصرف خواهد بود.

وی بیان کرد: ظرفیت آب تولیدی در بلند مدت تا 32 مترمکعب در ثانیه طراحی شده که عملیات اجرایی برای هشت متر مکعب در ثانیه در حال انجام است و با ایجاد منابع آبی جدید برای 10 میلیون نفر جمعیت در شرق کشور، پاسخگوی نیازهای توسعه صنعتی و اجتماعی و اقتصادی خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن گفت: اشتغال مستقیم و غیر مستقیم انجام شده در شرایط پیک به سه هزار و 500 نفر رسیده که با تامین منابع مالی ارزی و ریالی در کل طرح می‌توان به اشتغال چندین برابری در دورن ساخت پروژه دست یافت.

وی ادامه داد: این طرح از جمله مهمترین طرح‌هایی است که با نظر و عنایت رهبر معظم انقلاب و تصویب مجلس شورای اسلامی به دست شهید جمهور آغاز و توسط بزرگترین هلدینگ‌های معدنی و صنعتی کشور به این مرحله از اجرا رسیده است قطعا با عزمی که در دولت چهاردهم وجود دارد با حمایت و گره گشایی رییس جمهور و دولت محترم در این سفر پرخیر و برکت، فصل جدیدی از تحرک و تسریع بیش از پیش رقم خواهد خورد.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *