نظرسنجی؛ بدبینی صهیونیستها درباره آینده اسرائیل
طبق یک نظرسنجی جدید در میان ساکنان اراضی اشغالی، تقریبا نیمی از آنها نسبت به آینده امنیت رژیم صهیونیستی «خیلی و نسبتا بدبین» هستند.
به گزارش ایسنا، در یک نظرسنجی که اخیرا از شهروندان ساکن سرزمینهای اشغالی شامل یهودیان و اعراب درباره درگیریهای اخیر رژیم صهیونیستی با جنبش حماس، حزبالله لبنان و ایران در پی عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر و آغاز جنگ غزه انجام شده، 49 درصد از کل پاسخگویان نسبت به آینده امنیت رژیم صهیونیستی «خیلی و نسبتا بدبین» هستند، 47 درصد از کل پاسخگویان معتقدند در وضعیت کنونی، تلآویو باید بر دستیابی به توافقی دیپلماتیک با لبنان متمرکز شود و 44 درصد از کل پاسخگویان نیز معتقدند واکنش رژیم صهیونیستی به عملیات گسترده موشکی و پهپادی ایران طی عملیاتهای «وعده صادق» و «وعده صادق 2» خیلی ضعیف بود.
جنگ غزه و تشدید درگیریهای منطقه
حملات رژیم صهیونیستی به غزه با گذشت 440 روز از آغاز جنگ غزه با نقض قوانین بینالمللی جنگ ادامه دارد. تقریبا تمام جمعیت 2.3 میلیون نفری غزه که اکنون به ویرانهای تبدیل شده، بدون اطمینان به بازگشت به خانههای خود آواره شدهاند.
بحران انسانی در غزه به دلیل کند بودن روند تحویل کمکهای انسانی، سرمای طاقتفرسا و شیوع بیماریهای واگیردار رو به وخامت است.
حزبالله لبنان به عنوان اولین جبهه خارجی به دفاع از مردم فلسطین در قبال جنایات جنگی رژیم صهیونیستی پرداخت و از همان آغاز جنگ غزه در مرزهای شمالی اراضی اشغالی به تبادل آتش با آن پرداخت. دامنه درگیریها میان رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان به انجام دادن عملیات تروریستی انفجار پیجرها و بیسیمها در میان اعضای حزبالله از سوی تلآویو، حملات هوایی آن به مناطق جنوبی لبنان، بهویژه ضاحیه با هدف ترور فرماندهان حزبالله و از بین بردن انبارهای مهمات و تسلیحات آن کشیده شد. رژیم صهیونیستی در اول اکتبر عملیات تمامعیار زمینی را نیز در جنوب لبنان آغاز کرد که در 27 نوامبر به آتشبس میان طرفین منجر شد. اگرچه، طبق گزارشهای رسانهای، رژیم اشغالگر تاکنون بیش از 300 بار آتشبس را در لبنان را نقض کرده است.
در ماههای آغازین جنگ غزه، رژیم صهیونیستی با ادعایی علیه نقش ایران در جنگ غزه، 13 فروردین ساختمان کنسولگری سفارت ایران در دمشق را مورد هدف قرار داد که ایران حدود دو هفته بعد، طی عملیات «وعده صادق» به آن پاسخ داده و عملیات پهپادی و موشکی خود را که در رسانهها، بزرگترین حمله پهپادی و موشکی علیه اراضی اشغالی در تاریخ آن عنوان شد، پاسخی مشروع و طبق بند 51 منشور سازمان ملل دانست. ایران همچنین 10 مهر در پاسخ به عملیات تروریستی برونمرزی رژیم صهیونیستی با به شهادت رساندن «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران که در مراسم تحلیف رئیسجمهور ایران شرکت کرده بود، عملیات «وعده صادق 2» را علیه اراضی اشغالی انجام داده و آن را «پاسخ نظامی مشروع» به اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی دانست.
تلاشهای دیپلماتیک برای رسیدن به توافق آتشبس و تبادل اسرا در جنگ غزه ادامه دارد اما تا کنون، برگزاری دو دور از مذاکرات آتشبس میان طرفین جنگ با میانجیگری آمریکا، مصر و قطر در دوحه نتیجهبخش نبوده است. به گفته منابع مطلع کشورهای میانجی و نمایندگان کشورهای میانجی در این مذاکرات، این تلاشها به دلیل مطرح شدن درخواستهای اضافی رژیم صهیونیستی و پاسخ ندادن آن به پیشنهادات کشورهای میانجی بینتیجه مانده است.
آینده رژیم صهیونیستی
در این میان، در نظرسنجی «موسسه دموکراسی اسرائیل» از پاسخگویان که تعداد کل آنها 750 نفر بزرگسال یهود و عرب ساکن اراضی اشغال بوده و در بازه 14 تا 18 آبان انجام گرفته است، در پاسخ به این پرسش که «وضعیت آینده امنیت اسرائیل را چگونه ارزیابی میکنید؟»، در مجموعه، 49 درصد از کل پاسخگویان نسبت به آینده امنیت رژیم صهیونیستی «خیلی و نسبتا» بدبین و 47 درصد دیگر نیز نسبت به آینده این رژیم «خیلی و نسبتا خوشبین» بودهاند.
درگیریها میان رژیم صهیونیستی و لبنان
47 درصد از پاسخگویان در پاسخ به این سوال که «در شرایط کنونی، اسرائیل باید تلاش خود را در لبنان روی چه مسئلهای متمرکز کند»، معتقد بودند که در وضعیت کنونی، رژیم صهیونیستی باید بر دستیابی به توافق دیپلماتیک با لنبان متمرکز شود. 42 درصد دیگر نیز در پاسخ به همین سوال بر این باور بودند که این رژیم باید به مبارزه با حزبالله لبنان ادامه دهد.
افزون بر این، 34 درصد از کل پاسخگویان در پاسخ به این پرسش که «پس از جنگ غزه چه کسی باید کنترل و اداره جنوب لبنان را به دست گیرد؟»، معتقد بودند پس از جنگ، کنترل و اداره جنوب لبنان باید به دست یک نیروی نظامی چندملیتی باشد. 27 درصد از آنها نیز نظرشان ارتش لبنان و 26 درصد دیگر معتقد بودند رژیم صهیونیستی باید به صورت دائمی کنترل جنوب لبنان را بهدست بگیرد. 2 درصد نیز بر این باورند که کنترل جنوب لبنان باید به حزبالله واگذار شود در حالی که تضعیف شده باشد.
پاسخ نظامی مشروع ایران به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی
این موسسه با انتشار نتیجه نظرسنجی خود در 19 آبان، اعلام کرد که 44 درصد از کل افراد شرکت کننده در پاسخ به این سوال که «به نظر شما، واکنش اسرائیل به حمله موشکی ایران قوی بوده است؟»، معتقد بودند واکنش اسرائیل به حمله موشکی ایران «خیلی ضعیف» بود، در حالی که 45 درصد دیگر بر این باور بودند که این واکنش «خیلی و نسبتا قوی» بوده است.
ترور فرماندهان مقاومت
همچنین در این نظرسنجی، در پاسخ به سوالی درباره تاثیر ترور شهید «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در عملیاتی در غزه، 55 درصد از کل پاسخگویان فکر میکردند ترور شهید سنوار «تا حد بسیار زیاد و زیاد» رژیم صهیونیستی را به هدف خود برای از بین بردن کنترل حماس بر نوار غزه نزدیکتر کرده است، در حالی که 24 درصد معتقد بودند رژیم صهیونیستی با این ترور «تا حد بسیار کم» به هدف خود نزدیک شده است و 14 درصد نیز معتقدند رژیم صهیونیستی، »اصلا به هدف خود نرسیده است.»
آتشبس در جنگ غزه
علاوه بر این، 56 درصد از کل پاسخگویان با مطرح شدن پرسش دیگری درباره انعطاف نشان دادن رژیم صهیونیستی به جنبش حماس برای دست یافتن به توافقی برای آزادی اسرا، معتقد بودند رژیم صهیونیستی «کاملا و نسبتا» باید موضع انعطافپذیرتری در قبال حماس اتخاذ کند تا به توافی برای آزادی اسرا دست بیابد. 36 درصد دیگر از آنها نیز اعلام کردند که این رژیم « اصلا و نسبتا» نباید موضع انعطافپذیری در این باره داشته باشد.
تجربه یهودیستیزی در میان یهودیان آمریکا و دیگر کشورها
در نظرسنجی جداگانهای که این موسسه از 662 نفر از نوجوانان یهودیتبار ساکن آمریکا، انگلیس، سوئد، استرالیا و کانادا درباره یهودستیری و همدردی با فلسطین و حماس به سفارش وزارت امور یهودیان جهان رژیم صهیونیستی انجام داده است، 64 درصد از پاسخگویان در پاسخ به این پرسش که «یهودی بودن چقدر در زندگی شما اهمیت دارد؟»، یهودی بودن را در زندگی خود بسیار مهم میدانستند. یهودی بودن برای نوجوانان اهل آمریکا(60 درصد) نسبت به سایر کشورها(82) درصد اهمیت کمتری دارد.
با مطرح شدن پرسش «آیا شما شخصا، بعد از 7 اکتبر، یهودیستیزی را تجربه کردهاید؟»، در مجموع، تقریبا نیمی از پاسخگویان(47 درصد) شخصا، یهودیستیزی را «خیلی و به شدت» تجربه کرده بودند که این میزان در میان پاسخگویان آمریکایی 45 درصد و در سایر کشورها 58 درصد است.
62 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی که 29 آبان تا 2 آذر انجام گرفته و 4 آذر منتشر شد، در پاسخ به این که «شما، شخصا، بعد از 7 اکتبر، یهودیستیزی را بیشتر در کجا تجربه کردهاید؟»، یهودیستیزی را در مدرسه، 73 درصد در مکانهای عمومی و 88 درصد در رسانههای اجتماعی تجربه کردهاند. علاوه بر این، پاسخگویان در آمریکا نسبت به پاسخگویان سایر کشورها درجه بالاتری از یهودیستیزی را در مدرسه و در مکانهای عمومی گزارش کردند.
احساس همدردی یهودیان با مردم فلسطین
در بخش دیگری از این نظرسنجی که از آنها خواسته شده بود نظر خود را درباره هر یک از جملات «با مردم فلسطین احساس همدردی دارم»، «معتقدم اسرائیل در غزه نسلکشی میکند» و «با حماس احساس همدردی میکنم»، 64 درصد از پاسخگویان با مردم فلسطین احساس همدردی میکنند، 36 درصد از آنها معتقدند رژیم صهیونیستی در غزه نسلکشی میکند و 32 درصد نیز با حماس احساس همدردی دارند.
منبع: ایسنا